Timrå visade att ALLT är möjligt

 

I går säkrade unga Timrå IK en plats till kommande säsongs SHL och därigenom många sköna miljoner in på kontot för en klubb som haft det rätt tungt ekonomiskt de senaste åren. Efter fem säsonger i HockeyAllsvenskan alltså tillbaka i finrummet igen.

Löven vann sista grundseriematchen mot Timrå Arkiv Printscreen: Löven4Ever

När Karlskrona HK den sista mars vann den fjärde matchen i NHK Arena med 4-2 och på så sätt skaffade sig tre matchbollar trodde jag helt ärligt den här serien var över. Timrå hade så långt visserligen både pressat KHK i de två första matcherna, besegrat dem borta men efter 2-4 hemma och på så sätt 1-3 i matcher trodde jag det var kört.

Inte för att jag inte tycker de var förtjänat av något avancemang, men där och då kändes KHK lite starkare och genom tre matchbollar var jag övertygad om att de borde klara av att slå in den sista spiken. Möjligen trodde KHK de själva också, för efter ny rödvit bortaseger och sedan kvitterat i serien efter 4-3 hemma i NHK Arena var det i går upplagt för stort drama i Blekinge.

Gästerna fick en smakstart med 1-0 redan efter 44 sek från kämpen #55 Gallo och sedan höll Timrå inte minst med målvakten #30 Haukeland tätt hela vägen. Mycket psykologiska 2-0 drygt 8 min in på sista akten när stortalangen och Uffes grabb prickade hjälmen på Murphy som helt ställde Jönsson i hemmakassen.

Men nu blev Timrå alltså det tredje laget (efter Leksand och Mora) som via Direktkval slog ut ett lag från SHL, de med Lindgren i spetsen tänkte att ”skrotar vi bara den farliga kvalserien så får vi ha SHL för oss själva”. Men nu har alltså tre lag visat på att inte ens detta gör att ni kommer slippa lag från den lägre serien med helt andra ekonomiska förutsättningar. De vitt skilda förutsättningarna så klart helt åt h-vete, men jag gillar när en underddog (som man ändå får säga Timrå var mot KHK i bäst av sju) ger blanka f-n i det och bara kör.

Nu hade ärligt KHK så mycket mer av spelet i går, men med Haukeland i mål och riktiga soldater som Larsson, Strömberg, Berglund, Boyce-Rotevall, Gallo m.fl och så klart den offensiva linan med Dahlén, Karlsson och Wedin räckte det rätt långt. Skönt att hjärtat, laget, motivationen och viljan kan visa sig vara så mycket mer än klass på papperet och en tjockare plånbok.

Stort grattis Timrå IK och lycka till kommande säsong. Bloggen gläds så klart lite extra med målvakten Henrik Haukeland som återigen tog ett lag upp till SHL. Inte illa.

Sedan sett til ekonomi med tanke på intresse för matcherna och även resor så klart lite sämre för Björklöven med KHK i stället för Timrå i HockeyAllsvenskan, men nu får vi göra det bästa av det. Grattis Timrå och bra jobbat.

* * *

Sedan kommer vi så klart framöver att fortsätta puscha för vår senaste tävling gällande två biljetter U Rock i augusti när du ska tippa på fem spelare som Björklöven kommer kontraktera t.o.m. maj månad, spelstopp att lämna sitt bidrag (läs kommentar) blir valborgsmässoafton måndag den 30:e april kl. 18:00.

Vid lika antal korrekta spelare av er läsare under hela tävlingsperioden (t.o.m. 31 maj 2018) som alltså tippat på lirare som spelar i gröngult kommande säsong, kommer dag och tid för lämnad kommentar att bli avgörande. Klicka på bilden nedan för all info kring tävlingen, så här skrev U Rock i en kommentar till bloggen:

”U Rock. Umeås stora rockfestival i Hedlundadungen Fredag 17 augusti. Headline ett återförenat Helloween.”

Kommentarer, tankar eller reflektioner till vårt gröngula bygge just nu? Fältet som vanligt rätt fritt.

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen på hockey, fotboll eller kanske någon annan sport? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in övriga odds för i kväll, eller helgen.

Skapa ditt konto om du nu inte redan gjort det och lägg sedan ett spel utifrån dina egna tankar för att krydda kommande evenemang!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: