Till slut vann förnuftet

Till slut gick det inte att blunda för den katastrofala inledningen och nyss fattade klubben det enda beslut som egentligen kunde fattas. Tommy Jonsson får kliva av som huvudtränare.

Klubben säger följande på sin hemsida:

Björklöven har idag beslutat att entlediga Tommy Jonsson från sin tjänst som headcoach.

– För Björklöven är det ett sportsligt misslyckande att tvingas till den här åtgärden så här tidigt på säsongen men vi har kommit till en punkt där vi inte längre ser någon annan utväg, säger Björklövens General Manager, Jocke Fagervall.

Laget kommer ledas av Markus Åkerblom. Björklöven kommer omgående att påbörja rekryteringen av ytterligare en tränare. Under processen kommer Åkerblom assisteras av juniorsportchef och J20-tränare Jesper Jäger.

***

Bloggen återkommer under kvällen med våra åsikter kring detta och mer.

4 thoughts on “Till slut vann förnuftet

 • 29 september, 2016 kl. 14:59
  Permalänk

  Nödvändigt beslut men tycker det är märkligt att inte båda fick gå trots allt är det ju Åkerblom som haft ansvaret för backarna och det är ju där största problemet har varit. Men beslutet att låta Tommy gå gör ju inte att det per automatik kommer att vända. Nej det krävs nog ett antal nya spelare, framförallt minst en keeper, några defensivt starka backar och även ett par fw / centrar för jag är (utan att ha någon info) rädd att det lär dröja innan Kim är tillbaka. Det jag hoppas mest med Kim är att han kan komma tillbaka till ett normalt liv det är betydligt viktigare än hockeyn och Björklöven.

  Svar
 • 29 september, 2016 kl. 15:33
  Permalänk

  Bästa nyheten jag fått på länge, ett steg i rätt riktning iaf….Åkerblom har väl ändå mest fått inrikta sig på TJs beslut eftersom han alltid har haft sista ordet som headcoach

  Svar
 • 29 september, 2016 kl. 15:54
  Permalänk

  Jag är inte jätteförtjust i att Åker blom ”tar över” men förstår föreningen att man ”testar” för att om möjligt minska pengablödningen….Det blir inte billigt att anställa en ny tränare ?? Tj lär väl ha kvar sin lön ett tag till? Hoppas bara man har kvar pengar för en plan B så man kan värva?? Det måste ju trots allt varit en markant billigare trupp i år…eller? Frågan är bara hur mycket som gick till GM? Återigen Fagervall som tränare och satsa på förstärkningar istället…det hade varit kanon.

  Svar
 • 29 september, 2016 kl. 17:30
  Permalänk

  Det är skandal att en sådan här stor stad inte har lag som är mer proffsiga och jag saknar helt enkelt den idrottsliga stabiliteten , numera handlar allt om ekonomi , var finns lagandan ”en för alla, alla för en” någon typ av klar och bestämd ideologi bör väl finnas även om det byts spelare och tränare stup i ett . Varför går det så bra med innebandyn, dambasket i stan personligen tror jag att de tänker proffsigt och annorlunda , där har ishockeyn och fotbollen mycket att lära här i Umeå.
  Eller varför inte göra som Östersund, låt spelare, ledare utvecklas inom andra områden som ex dans , teater och musik. Prova nya ide’er så kanske självförtroendet kommer.
  F d tränare

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: