Tidig golfpremiär i Gävle

Vem hade kunnat ana att golfsäsongen redan var i gång nere i Gävle? I går publicerades en artikel på hockeysverige.se där Björklövens förre tränare Tommy Jonssons svingande åt alla håll än i den riktning han borde svinga, dvs framåt. Tajmingen kunde ju också ha varit bättre valt, än just efter laget han säger sig fortfarande hoppas på hamnat under strecket till negativt kval.

Här är några av de svingar Tommy delar ut:

– Björklöven är en väldigt tuff förening att vara i, något som jag har märkt så här i efterhand.

– Det var en väldigt cirkus där dessutom Fredrik Åkerblom, klubbdirektören, slutade.

– Dessutom fick vi lite tråkigheter med vår målvaktstränare, Magnus Andersson, som gick bort.

– Om jag ska dra en analys av förra säsongen så var det för att vi hade ett för spretigt lag. Anledningen till det är att Björklöven haft så otroligt många olika ledare på många positioner, som exempelvis tränare och sportchefer.

– Det var en mix i laget som var i obalans, anser jag i alla fall, och det hade inte blivit någon kontinuitet på rekryteringssidan. Anledningen till det är givetvis att klubben inte hade haft någon kontinuitet på ledarsidan. Det tror jag i alla fall.

– Det var också en svår grupp att få ihop.

– Man lägger också ett stor förtroende till den som man jobbar närmast, alltså sportchefen.

Det är alltså i stort sett alla andra inom klubbens fel och utomstående faktorer inkl tidigare ledare som gjort att det gick som det gick. Det faktum att Tommy fick skräddarsy årets lag och det fortfarande såg likadant ut kommer inte fram. Visst har Tommy ett SM-guld i bagaget, men det med som det beskrivits i allehanda medier ett självspelande piano. Hade han haft de skills som krävs att lyfta ett lag hade han efter det guldet inte haft förluster i två av tre matcher efter det. Ser man bakåt rent krasst så har han en tränarfilosofi som inte håller. Brynäs forward Jacob Blomqvist fick i den härintervjun med svenska fans frågan om skillnaden mellan Tomas ”Bulan” Berglund som tränare (jämfört då med föregående säsong då Tommy var tränare)? – Jo, jämför vi med hur träningarna såg ut ifjol så var de mer som uppvärmningar. Nu är det mycket hårdare. Och alla vet vad de ska göra på isen på ett annat sätt. Det är mer struktur. När det gäller just träningarna så stämmer ju verkligen det. Tror Tommy använde minst en tredjedel av träningarna till att snacka inför stillastående spelare. Det håller inte. Som man tränar spelar man och hans ”vi checkar över hela isen hela tiden” hockey borde i så fall även innebära träningar i full syra hela tiden. Först när han inser att träningar och matcher går hand i hand så kan han nå framgång igen.

Jon Palmebjörk berättade ju följande i en intervju i början av oktober om tiden under bl.a. Tommy.- Just nu är jag är nog längst bort på listan av att komma hem under denna ledning, men klagar faktiskt inte heller. Spelar min bästa hockey på länge och njuter i fulla drag. Ledare som tar hand om och utvecklar spelare, skapar förtroende och tilltro. Harmoni och glädje. Utan det är jag inte bra.

Det är också en viktig ingrediens, hur du är vid sidan av isen. Där lär han ju inte heller ha skapat magiskt stämning. Fick det beskrivet att det kunde vara fullt surr i omklädningsrummet, men när Tommy kom in så dog allt av. Det skapar ingen vinnarkultur.

Sen ska Tommy ha all cred för sin öppenhet, där han törs blotta sig och sin jobbiga tid och visst känns det märkligt att, om det nu stämmer, behöll honom för att göra om allt och sen bara ge honom fem matcher. Det måste vi lägga på högre ledning. Nu hamnar ju faktiskt Fagervall i samma sits som Tommy inför sin säsong 1, dvs ta över ett lag som är byggt av någon annan. Inte lätt att alltid få med sig en ryggsäck med innehåll man kanske inte vill ha med sig. Tommys val att komma med detta nu när han trots allt säger -tror fortfarande på det här laget och jag hoppas att man får ett annat lugn i föreningen. Ja, svinga så här åt alla håll lär ju inte hjälpa till att skapa lugn i alla fall, den kan vi nog alla skriva under på, framförallt inte nu när vi precis trillat under det negativa kvalstrecket.

Nä, Tommy borde nog jobba på svingen lite mer så att bollarna hittar fairway, annars blir det nog att fokusera på att köpa nya bollar.

4 thoughts on “Tidig golfpremiär i Gävle

 • 27 januari, 2017 kl. 16:41
  Permalänk

  Förutom att han inte tar sitt eget ansvar bland allt svingande så har han ju faktiskt inte fel. Den här bloggen har ju pekat på flertalet av de brister som Jonsson pekar på. Spelarmaterialet är felbalanserat. Det har varit stor omsättning på tränare och ledare. Björklöven är inte en lätt föreningen att träna och spela för. Kraven på segrar och underhållning är lika hård som på Engelska fotbollslaget.

  Svar
  • 27 januari, 2017 kl. 19:48
   Permalänk

   Helt klart har inte fel på alla punkter Mogge och det är möjligen ett rätt tufft klimat som både spelare och ledare i Björklöven. Skillnaden gentemot mot bloggen när vi bl.a. ansett backsidan tunn och laget obalanserat är att TJ haft möjlighet att påverka bygget, vi har bara suttit på läktaren och frustrerat kunnat betrakta. Det är rätt stor skillnad.

   Svar
 • 27 januari, 2017 kl. 19:49
  Permalänk

  Märkligt utspel han gör. Han kom ju till ett dukat bord efter Waltin. Waltin hade jobbat med laget hela säsongen och efter jul började det ju bara frukt.

  Dalle kom ju in där efter och kunde spetsa ytterligare eftersom vissa kontrakt gick ut. Som Grönis var bunden till och inte kunde göra så mycket åt.

  Vad gör då Tommy Jonsson?
  Han byter direkt spelstil utan att ens ha försökt bibehålla det Waltin har byggt upp. Han saltar och kryddar biffen och pommes utan att smakat på anrättningen. Vems fel är det då att maträtten är både för salt och överkryddad på alla sätt?

  Kan han inte inse att han försökte spela NHL-hockey med ett HA-lag?
  Laget gav ju bort matcher med ett evigt jagande efter döda puckar.
  Måste ju låta lag anfalla!
  Hur ska man annars få lite härliga 3-1 2-1 osv? Med ett lag som Vita Hästen hade han förlorat med 7-1 var och varannan match!

  Sedan var han ju inblandad i Dalles värvningar säsong 2 och när säsongen startade var alla nyfikna hur humlan skulle flyga. Nu gjorde den inte det och man tog ett snabbt och i mina ögon, ett riktigt beslut.

  Som jag har fattat det verkar det lång tid innan Tommy vart skön stämning i Björklövens omklädningsrum, men den var tydligen skit och nu har Tommy och Dalle värvat ett gäng roliga människor till Björklövens omklädningsrum? (Hjälp mig gärna här, för jag fattar ingenting?)

  Gillar inte alls när man försöker förvränga sanningen.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: