Thörnberg lämnar Löven

Efter 2 säsonger och 86 matcher, 24 mål och 20 assist lämnar Jesper Thörnberg Björklöven för seriekonkurrenten Tingsryd AIF.

imageJesper har enligt uppgifter till bloggen skrivit ett ettårs kontrakt med säsongens utropstecken som föll i den hockeyallsvenska finalen mot AIK.

Orsaken till att valet föll på den småländska klubben Tingsryd var dels för att det är närmare hem samt att de enligt uppgift betalade bättre än Björklöven.

21 thoughts on “Thörnberg lämnar Löven

 • 10 april, 2016 kl. 18:13
  Permalänk

  Riktigt pinsamt att Tingsryd betalar mer än löven. Dalle vakna för helvete!

  Svar
 • 10 april, 2016 kl. 19:03
  Permalänk

  Hur har löven det ställt ekonomiskt om Tingsryd betalar mer? Måste vara riktigt riktigt illa..

  Svar
 • 10 april, 2016 kl. 19:12
  Permalänk

  Bra av Löven att inte betala för mycket. Thörnberg är en hyfsad allsvensk lirare, men inte oersättlig. Om han väljer Tingsryd före Löven så är det hans val! Skulle hellre se att vi sparar pengarna och plockar hem Erik Forsell och/eller Johan Forsberg.

  Svar
 • 10 april, 2016 kl. 19:32
  Permalänk

  Tråkigt, visst, men jag är övertygad om att Löven har väldigt mycket bättre ekonomiskt ställt än TAIF så om man väljer att bara erbjuda Thörnberg ett mediokert kontraktsförslag måste det innebära att Dalle har storslagna planer på gång.

  Han sätter sig fick i ett ganska utsatt läge där fina spelare drar från klubben. Dessa måste ju ersättas med någonting minst lika bra, helst bättre annars försämrar man ju truppen och det kan ju inte bara meningen.

  Senario 2 är att ingen vill spela i Löven längre eftersom det blivit allmänt känt att vi är ett luftslott utan utvecklingsmöjligheter i. Om så är fallet kanske vi kan börja dammsuga gräddan av spelare i de lokala div.1-serierna. Teg, Vännäs och Lejon har säkert några halvdassiga broilers som precis lärt sig åka översteg bakåt.

  Svar
 • 10 april, 2016 kl. 19:38
  Permalänk

  Det är väl så Björklöven gör? Att man skambudar på spelare man inte riktigt vill ha. En förlängning av topp 10 utan kontrakt och frågan är väl om det blir så många fler än Stefan Andersson?
  Kanske någon till.

  Får Tingsryd ordning på Thörnas lite yviga skott kan han mycket väl var topp 3 i den hockeyallsvenska skytteligan. Jag tror det här var det bästa för Thörnberg. Hoppas det lossnar för honom nästa vinter.

  Svar
 • 10 april, 2016 kl. 19:39
  Permalänk

  Håller med Rolf! Löven ska inte kasta sig in i någon kappbjudning. Vill spelaren inte spela i Löven till en rimlig allsvensk lön – skit i honom.

  Kommer dock sakna Thörnberg…

  Svar
  • 10 april, 2016 kl. 21:50
   Permalänk

   Helt rätt Marty! Desto fler spelare som i första hand spelar i Löven för klubbmärket ist för lönekuvertet desto bättre. Sedan går ju valet av TAIF att fundera över. Har själv spelat många matcher i denna minst sagt tråkiga lada med endast de närmast sörjande på plats. 😉

   Svar
 • 10 april, 2016 kl. 19:41
  Permalänk

  Det kommer alltid finnas klubbar som kan/vill betalar bättre…sen är det ju upp till personen i fråga att ta ställning till vilken klubb han vill spela i! Detta är nog mer personligt än att de betalar bättre, med ny tränare o sportchef hade nog Jesper stannat ändå.
  Jag är dock inte överdrivet ledsen över detta då jag anser att de kan lägga pengarna på annat håll, t ex 2 urbra målvakter ?

  Svar
 • 10 april, 2016 kl. 20:18
  Permalänk

  Vem vill spela och bo i Tingsryd? Thörnberg måste blivit erbjuden en riktig pisslön av Löven. Pinsamt Dalle!! Tråkigt då jag gärna hade sett att Thörnberg var kvar.

  Svar
 • 10 april, 2016 kl. 20:35
  Permalänk

  Det sägs ju att Thörnberg haft en dålig allsvensk lön, och att han först till och med blev erbjuden en ännu sämre lön. Då blir man nog inte supersugen på att stanna. Ja ja, jag räknar med att han ersätts med någon som är minst lika bra. Jag blir faktiskt lite nyfiken på vad Högberg fått för lön. Inte bör väl han ha någon högre lön än t.ex. Thörna?

  Svar
  • 10 april, 2016 kl. 21:25
   Permalänk

   Löven bjöd över Tingsryd angående Högberg.
   Dom vill ha Thörna till varje pris som helst

   Svar
 • 10 april, 2016 kl. 20:40
  Permalänk

  Hemlängtan väger tungt !
  Löven behöver kreativa spelare.

  Svar
 • 10 april, 2016 kl. 21:05
  Permalänk

  Thörnberg har gjort det bra i Löven och vi får tacka honom för den tiden! Sedan ska man komma ihåg att hans plus/minus inte har varit så bra trots dessa poäng. Vad det beror på kan jag inte svara på då jag knappt ser några matcher.

  Svar
 • 10 april, 2016 kl. 23:06
  Permalänk

  Thörnberg är helt kass defensivt. Inte konstigt att +- inte är bra. Gliiiider lite lojt i hemjobbet tar sedan ingen markering utan står i ingenmansland och låter motståndarna passera utan åtgärd i egen zon. Tyvärr

  Svar
 • 11 april, 2016 kl. 00:07
  Permalänk

  klart han vill till ett bra lag go taif

  Svar
 • 11 april, 2016 kl. 11:42
  Permalänk

  Härligt !! Där steg Dalle en helt massa snäpp i mina ögon ! Thörnberg är duktig på att skjuta i övrigt en liten katastrof. Äntligen goda nyheter !

  /lukas

  Svar
 • 11 april, 2016 kl. 18:38
  Permalänk

  Hetsar inte upp mig nämnvärt. Han var bra, men på inget sätt oersättlig. Jesper kommer väl från Jönköping, det är ju bara ett stenkast bort från tingsryd. Så man kan ju tänka att det spelar in en hel del.

  Svar
 • 14 april, 2016 kl. 15:22
  Permalänk

  Nej, så blev det icke. 🙂

  Svar
  • 14 april, 2016 kl. 15:56
   Permalänk

   Välspelat av agent och spelare. Fick löven att snabbt agera genom att sända ut olika signaler.

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: