TheS´s tuesday!

Back on track and home again. Kroatien var en mycket trevlig bekantskap om än vädret inte direkt eller egentligen alls var på vår sida. Därtill var stället överproppat med stora arga tyskar som på ett trevligt och mycket sympatiskt sätt tilltalade eller egentligen gastade på alla som om var de också var just tyskar. Lite härligt att svara på engelska eller till och med svenska för att få tyst på eländet eller få någon form av förvånad reaktion. 

Förra veckan hade ju lite semestertema över sig och eftersom man knappt landat ännu i den berömda grå vardagen så tror jag det får bli lite samma tema i dag med.
 
+ + +
 
Innan jag åkte iväg var det en fullproppad sporthelg som stod för dörren. Jag gratulerar sent om cider och i tur och ordning Fantomen BC, Barcelona och Brioni med Joakim Löfgren i sulkyn till respektive framgång. Vem vet Micke, vi kanske slår följe till Solvalla nästa gång? 

+ + +

Löventruppen har inte förändrats ett jota under tiden jag varit borta. Som det verkar just nu ska det iaf in en forward till och sedan borde ju rimligen backsidan tuffas till och stärkas en aning. Lite tråkigt ifall inte Dennis Boström med sin tyngd ryms inom truppen, men vi har ju fått en rejäl Qvist och en hel del attityd i Michel så det kanske ordnar sig ändå. Karlsson hoppas på jobb och vi på Karlsson, och eftersom Kingen kommer saknas en del i höst hade det nästan varit nödvändigt med någon äldre back. En liten eller stor lagpappa som ger stadga och stöd åt de många unga. En som varit med på betydligt högre nivå och som alltid ger 100% är ju Per-Anton, en sån kugge hade i mina ögon varit oerhört värdefull.

+ + +

Bjöd ju på ett drinktips förra gången eftersom det var semester och en trend ska väl inte brytas så lätt bara för att semestern är slut. Eller är slut, den här var ju så kort så den räknas ju ändå inte. Även om det givetvis slank ner en Mojito var det fler sorters cocktails som passerade strupen under veckan. En stark och god som verkligen gör susen är en Long Island Ice Tea. Det innehåller en hel del av det mesta och det bästa och receptet ser ut som följer:
 
Long Island Ice Tea
 
2 cl Vodka
2 cl Gin
2 cl Rom
2 cl Tequila
2 cl Cointreau
1/4 pressad citron
cola

Fyll drygt halva glaset med is. Häll i Vodka, Gin, Rom, Tequila, Cointreau och citronjuicen. Fyll upp med Coca Cola, rör om och garnera med en citronskiva.
 

+ + +

Ni kanske känner till att spelarna själva brukar få välja egna line up och mållåtar, nu är det ju inte aktuellt med låtar till domare men borde inte en linjedomare i fotboll i så fall ha valt Walk the line med Jonnie Cash?

+ + +

Apropå låt till domare så kanske vi skulle göra som.. få se.. hmh.. var det Tingsryd som låter domarna entra isen och motta publikens jubel (??) till Just D och Tre Gringos.

+ + +

Kungen ja?! Ja, vad ska man egentligen säga om vår monark? Inte allt som han säger eller tycker eller gör blir direkt rätt. Lite eller mycket synd att han inte har någon konkurrens för som det är nu så är han faktiskt den bästa kungen vi har, om än inte alltid så kung.

+ + +

Apropå semester och Kroatien så flög vi till Pula eller ”Pola” som kaptenen hellre ville uttala det i fall det fanns några norska medresenärer med på planet. Den som inte vet vad som menas med pula i Norge får nog googla lite för ett svar. Lite humor var det oavsett eller att han önskade en god eftermiddag efter landningen trots att klockan bara var strax innan 09:00 på morgonen och ena flygvärdinnan var snabb som en kobra och högg direkt. Hon gav en offentlig uppläxning och bad om ursäkt å besättningens vägnar.

– Sorry! var kaptenens lika reptilsnabba svar.

+ + +

Just ja, höll på att det glömma det här med de charmiga tyskarna. Episoderna var många men ett bra exempel var det en dag när det var en rätt rejäl barsk, rödbrusig dam som stönade och stånkade när hon backade ut från hissen släpandes på två stora väskor på vår våning i tron att hon hamnat i receptionen. Jag höll upp högra handens fem fingrar och uttalade på hygglig semesterengelska ”five”. Den barska rödbrusiga damen svarade med förvånad uppsyn och nästintill en grimas innan hon såg skylten med en femma och med en lättnadens suck kunde konstatera. 

– Aha ja klar, fünf!
 
Det var bra många gånger som det låg på tungan och man tänkte påminna om det här med världskrigen och hur lite framgångsrik tyskarna faktiskt varit i dessa. Men eftersom de var så många så kändes det aldrig riktigt lägligt och så här i efterhand var det kanske lika bra. Nu kom man kom ju iaf hem med livet i behåll, vem vad som hade kunnat hända annars?
 
+ + +

Grattis förresten Simon ”He e hju heeeelt sinnesschuukt” Danielsson som tog hem Big Brother 2011 och en halv mille. Inte så lite påfrestande kan man tro att sitta 106 dagar totalt isolerad och inte någon som helst vetskap om vad som händer utanför bubblan. Gänget den gångna säsongen har varit betydligt mer normalt och helt rumsrent. Ändå rätt skönt på nåt sätt att en lugn, trygg, rak och ärlig jättebjörn från Nordmaling tar hem skiten och sätter wannabes från storstäderna söderöver på plats. Bra jobbat Simpan!

+ + +

Noterar dessutom att det tillkommit ytterligare en forward och därtill center i dag när klubben signerat Jens Persson från lokalkonkurrenten Teg SK. Sportchefen Blixt säger i en kommentar att sigeneringen av Person för kommande säsong samtidigt innebär att forwardssidan är stängd för tillfället. Jens som den gånga säsongen var kapten och mycket framträdande i TSK kommer garanterat göra stora nytta i rätt tröja, välkommen Jens!

Vi kan iaf återigen konstatera att vi knappast lider brist på centrar. Men ett par backar till borde väl signas? Oavsett kan vi sluta spekulera gälaldne forwards, alltid nåt att glädjas över.

+ + +

Ha det bäst, TheS´s T is back next Tuesday!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: