TheS´s Tuesday!

Ny vecka, nya möjligheter försökte jag intala mig själv i går.. det gick väl sådär, även om det nu stämde. Men i dag är det tisdag och då ska jag bl.a. försöka bjuda på lite tillbakablick på veckan som gick utöver någon gåta och förhoppningsvis nåt litet garv.

+ + +

Gåtan: När säger amerikanerna god natt?

+ + +

Juniorerna (J20) har fortsatt att matcha i förra veckan och efter 1-10 borta i Fjällräven Center studsade de tillbaka rätt rejält via bara 0-1 hemma mot Luleå i fredags. Den gångna helgen har dessutom A-laget varit på tour och teambuilding i vårt östra grannland. Resultaten i sig är väl inte av största vikt, men av videointervjun med Wirtala från i lördags kan man väl läsa rätt mycket mellan raderna att laget har en hel del att jobba på.

På frågan vad han var mest nöjd med blev det mest tyst och ett leende innan Håkan till sist drämde till med att det i vart fall varit några fler tacklingar och lite mer start och stopp. Men han hade förväntat sig mer och tyckte bl.a. att de borde varit bra mycket bättre och vunnit betydligt klarare mot Red Ducks. Men eftersom inga poäng delas ut i augusti så är väl resultaten egentligen inte av så stor vikt. För lagsammanhållning och sammansvetsning tror jag dock resan med RG Line var synnerligen lyckad.

+ + +

Dagens dubbel i lördags var väl inget vidare tips. Visserligen vann Aston Villa programenligt, men när Swansea inte pillade in ett enda så blev tipset inte mer än ett rätt rejält magplask. Jag tar nya friska tag på lördag och kommer garanterat att bjuda på ett nytt tips till helgen. Eftersom bloggen tidigare pushat för Svenska Spel och visst bidrag till Löven så är det så klart där spelen ska läggas.

Bra påpekat norrhockey!

+ + +

El Classicó är numera en märklig blandning av stor fotbollskonst i den allra högsta skolan och galna tilltag av värsta slag. Jag tror ingen missat Messis show (bl.a två baljor) de rejäla satsningarna från inte minst Pepe, den fula sparken mot Messi eller den riktigt smutsiga bensaxen från brasilianaren Marcelo. Sedan ska vi väl knappt nämna den portugisiske tränararen för det ena laget?

Oavsett är dessa matcher sjukt underhållande och numer kan man ta på spänningen även hemma i tv-soffan. Jag kommer nog försöka se alla dessa möten under säsongen.

+ + +

Sagan bakom numret; Är det någon som vet varför NHL-backen Neil Sheeny spelade med nr 0 bak på tröjan? Att han blev mest känd för just sitt nummer och tydligen den sista som fick bära just nollan förklarades främst genom sina blygsamma meriter. Hans egen förklaring till nummervalet var oavsett tydligen följande;

– Det var den siffra som var längst i från 99 och talangmässigt var jag så långt i från 99 (Wayne Gretsky) som det gick att komma!

+ + +

Lika som bär  eller nåt, jag vet ju inte vem ni ser på bilden men jag vet vad jag ser. Enligt spanska medier är det "The Observer" som är kall och helt oberörd, men själv ser jag tyvärr bara en gammal diktator.. The Observer och inte diktatorn heter egentligen Francesc Satorra och enligt uppgift ska han ha arbetat inom Barcelona organsisation upp emot 30 år. Oavsett verkar han inte särkilt berörd eller upphetsad över det mindre tumult och kaos sm uppstod efter den smutsiga bensaxen.

+ + +

Bjuder generöst nog på några raggningsrepliker, eller generöst.. tror knappast de är så framgångsrika. Men man ska väl aldrig säga aldrig.

– Hjälp de hemlösa och ta med mig hem.
– Jag är inte ute efter ett förhållande, jag är ute efter en upplevelse. 
– Nu behöver du inte gå hem själv.
– Vad vill du ha till frukost?
Vilken är din allra bästa och sämsta, lämna gärna en kommentar!
+ + +
Dagens citat: Den finaste formen av humor är självironin, den drabbar ingen annan än den som har den. (Stanislaw Jersey Lec)
+ + +
Läste en historia om blondiner, men eftersom man inte vill vara elak mot dessa så har jag bytt ut just blondiner mot Marklund. Hoppas det är ok?
Det var en gång 17 st Marklund som stod utanför Etage eller vad nu det hetaste i schtaan heter.
Efter ett tag frågade vakten: – Varför kommer ni inte in?
Marklunds i enad kör: – Man måste ju vara 18…!
+ + +
Säsongen närmar sig och det är det här vi vill höra i hallen.. inte sant? Inte nytt på nåt sätt, men mycket mycket klassiskt.

+ + +

Svaret på gåtan: När dom lärt sig svenska!

+ + +

Otroligt kul ifall nu Jimmy Stålnacke blir kvar och allt löser sig. Jag tror knappast vår  namnnsamling på nåt sätt var allena avgörande, men om den bara hade någon om än liten betydelse så var ju det kul. Engagemang ska löna sig och ibland gör det absolut skillnad, kul att så många skrev på även om vi hoppats på än fler namn.

+ + +

The`s is back next tuesday, ha det bäst!

0 thoughts on “TheS´s Tuesday!

 • 24 augusti, 2011 kl. 10:08
  Permalänk

  ha ha…mycket sköj att garva åt, tack för det. Men nu får du skriva mer om a-lagets bästa och sämsta egenskaper! Vilken är den största bristen i nuläget? Analyze that a lot…mvh kallsta-janne

  Svar
 • 24 augusti, 2011 kl. 12:47
  Permalänk

  Svar till janne (2011-08-24 10:08)
  Okej, tack för det. Det kommer analyser framöver janne, du kan vara lugn..

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: