TheSandwichs våta europeiska drömmar

LB själv har listat ett antal intressanta och mer eller mindre realistiska pjäser. Då han bearbetat AHL innebär det att det främst är icke-EU lirare som hamnat under lupp och sedemera på listan. För att inte spränga denna kvot, innan vi tömt vi tömt Bedros kassaskrin har jag lovat lista ett antal europeiska pjäser som kan utmana. Några är fullt realistiska, andra är väl knappast annat än våta drömmar, men då sådana ska listas kan vi inte göra annat än smatttra ett par minuter på tangentbordet.

I min värld ser jag främst en högerfattad sniper, sedan en riktig värsting-backklippa som rensar framför egen kasse, därefter ytterligare backkraft innan vi landar en tung, arg och skäggig powerkraft… Har sedan Bedros säkrat Baltics skrin ska vi sikta på alla karaktärer. Bygget är inte på långa väger färdigt.

Rightfattade snipers

Pavel Rosa, tjeckisk 32 årig sniper som senaste säsongen bl.a. prövat lyckan i Rögle. Killen har ständigt levererat vilket bl.a. 18 p på 36 matcher i NHL vittnar om. Pavel blir visserligen inte yngre, men en lirare som producerar som värsta skyttekungen kan omöjligt vara oaktuell. Eller så kan man inte ha med killen att göra och då kanske det kvittar att man har ca 0,5 p/match i NHL/ES eller ca 1 p/match i SM-liiga och AHL.

Jury Junnila, 25 årig finne som mäter 172 cm och väger in på måttliga 83 kg och den gångna säsongen representerat KalPa i SM-liiga. På de senaste 108 liiga-matherna har Jury noterats för 47 p och det tror jag knappast några av nuvarande killar varit i närheten av. Jag ser Jury som en kille i rätt ålder som säkerligen skulle ligga i toppen av interna ligan.

Tommi Hannus, 29 årigt högerfattat finskt lejon som den gångna säsongen noterats för 15 p (7+8) på 55 SM-liiga matcher för TPS. Att det är en relativt pålitlig målskytt vittnar 128 p (83+ 45) på 376 matcher i SM-liiga om. Tommi kanske inte står på toppen av sin karriär, men kan det möjligen vara utmaningen att föra ett lag uppåt i seriesystemet som får Tommi att tända till?

Defensiva hårdföra klippor

Kristian Kudroc, 28 årig slovakisk bjässe som ännu inte har klart med ny klubb. Jag tror knappast att denne hårdföre pjäs skulle kunna vara aktuell. Men om, bara om kanske vi landar både en offensiv kraft och ett kaptensämne som mer än gärna skulle hålla rent i egen zon. Kristian skulle säkert kunna använda sina 105 kg på ett ypperligt sätt och jag skulle nog kunna tro att det skulle bli en ny publikfavorit.

Atvars Tribuncovs, 32 årig estländare med bl.a 65 landskamper på sin meritlista. Atvars har gjort 97 matcher i ES och 88 matcher i SM-liiga. Förutom en säker defensiv tror jag att denne pjäs skulle har oerhört mycket att tillföra på AS-nivå även offensivt. Atvars har visserligen lirat i vår norra länsdels lag, utan att vara alltför framgångsrik eller populär. Svårt och hårt att inse, men då vi för närvarande lirar i olika divisioner gäller det att hitta krafter som får vårt bygge att lyfta.

Ladislav Benysek, 34 årig check som blivit mästare 06/07 och 07/08 i de klubbar han representerat. Han var dessutom med och förde upp Leksand Stars till ES säsongen 04/05. Ladislav är visserligen inte ung, men att hitta en vinnarskalle som varit med på en liknande resa och dessutom kryddat med ligatitlar i olika länder tror jag inte blir så lätt att finna. En liten check till denne Tjeck och han leder oss mot de stora pengarna??

Offensiva spelskickliga backar

Magnus Hedlund, 27 årigt löfte som fortfarande verkar vänta på att få lyfta. Tre senaste säsongerna har han dock noterats för 37 poäng i AS och 20 p i AL-Bank liga vilken är Danmarks högsta liga. Då Magnus dessutom gjort sammanlagt 185 ES-fighter och noterats för (26+39) 65 p vet vi att det finns kapacitet. Någon som har numret?

Jonnie Karlsson, 27 årig prisvärd gottlännig som ännu inte gjort klart med ny klubb. Jonnie har en skadehistorik som gjort vilken sportchef eller manager gråhårig och gråtfärdig på samma gång. Då laget genom en denna signatur kan få fram kapital till övriga karaktärer är det bara att agera. Jonnie har de senaste säsongerna varit en stor publikfavorit i Umeå Arena , förutom spektakulära ”open ice” har den sympatiske Jonnie levererat. 18 p (8+10) på senaste 38 matcherna är inte kattskit och jag tror knappast du får mer allsvensk back för de pengar det spekulerats kring.

Powerforwards

Sami Torkki, 30 årig rutinerad ES-lirare som främst representerat Linköping förutom Modo. I Sverige har Sami suttit 289 min på 101 matcher i fel bås och han har sannerligen inte varit snällare i vårt östra grannland. På 482 fighter har det sammanlagt blivit 867 min på andra sidan. Jag vill inte på något sätt påskina att en powerforward ska ha sitt bås på andra sidan, men denna typ av spelare brukar som regel ha en förmäga att hamna på fel sida ändå. Oavsett skulle Sami göra sjukt stor nytta i många svenska lag, ES inräknat.

Patrik Lostedt, 29 årig finsk kraft som gärna använder sina 181 cm/86 kg på bästa sätt. Kan inte tolka 364 min på 132 SM-liiga fighter eller 378 min på 120 mestis-matcher på annat sätt. Att Patrik dessutom noterats för sammanlagt 23 p på motsvarande matcher får ses om ren bonus då jag främst tror det är musklerna som ska tala.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: