There´s only one…

..Peter Forsberg, only one Peter Forsberg.. Djäklar vilken show av no 21 i kväll alltså.

Lite bakslag på resan söderöver när det stod klart att inte Hinote skulle komma till spel. Kan väl helt ärligt säga att matchen som sådan var lite avslagen, åtminstone till en början. 1-0 efter två perioder och blått 9-7 i skottfavör till hemmalaget. Lite känslor men väl mycket adrenalin och snack från ena Abbot när den andra däckat efter en tjuvsmäll från Molinder efter 31:53.

I tredje, efter det att strupen svalkats något, var Luleå verkligen på g, mycket av spelet förläggs till Modos försvarszon och kvitteringen hänger faktiskt i luften. Men när Chabada åker ut för en crosschecking på 21:an är det början till slutet. 3 min och 56 sekunder senare har Foppa nyttjat två frilägen varav den senare i numerärt underläge. Nilsson mumsar nog på korven fortfarande. Vi får hoppas den var god!

Just ja, glömde ju nämna att Forsberg lirade fram Häggsträm till den första kassen. 2+1 var väl en hyfsad dag på jobbet?? Det ser bara så löjligt enkelt ut, är det respekt för hockeyguden som gör att han får utrymme.. eller spelar de andra sin bästa hockey och denne Foppa, som endast gjort ca 10 matcher på två säsonger, kommer bara från en helt annna planet?? Var rätt hyfsad stämning för att vara i "Heart of hockey" sista minuterna, publiken stod upp och klappade takfast.

Annars var klacken som den brukar.. inte alls. Matchfakta och lite bilder.

+ + +

Lövenlirarna då??

Hade tänkt att specialgranska samtliga, men när Foppa drog igång showen glömde jag liksom bort… sorry. Berglund och Lavander fick iaf hyfsat med speltid i Luleå. Lavander lirade i den klart vassaste linan med Arlbrandt och Olausson, självklart fick de mycket tid när Abbots försvann. Rätt mycket lir för Berglund också, särskilt i PP. Annars noterade man ju direkt att manen var borta och därmed är frågan vem som har Elitseriens hockeyfrilla no uno nu!?

Hellström fick mindre tid allt eftersom kändes det, 2 min för en hakning i alla fall. Men den store och väldigt fysiskt spelande Hellström har lite svårt att hinna med när små kvicka lirare som Mats Zuccarelo-Aasen snurrar som värst. Sondell i hemmalaget utmärkte sig väl inte på något särskilt sätt, jag var väldigt förtjust i honom innan han drog i väg. Även om han inte sticker ut i afton skulle han självfallet göra stor nytta och borde kunna utgöra stommen i vårt grön-gula lag under många år framöver.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: