The S´s tuesday!

Äntligen tillbaka efter jag vet inte hur länge, kanske inte direkt är alla heller som gör dubbla och långa hoppsasteg eller ens sätter kaffet i fel strupe. Vad vet jag? Men det spelar mindre roll, nu tjöör vi!

Visserligen borde pilen nedan pekat åt andra hållet eller till borde bytas mot från, men det spelar väl mindre roll nu när semestern snart börjar ta slut.. Det blev hursom inte så mycket strand här hemma utan det var nog de två första veckorna på Kreta där i mitten på maj som var de allra bästa. Alltså innan den riktiga semestern.

Visserligen hyggligt fint här hemma i augusti även om värmen inte varit på topp, kändes oavsett dock ändå inte helt fel med en sen semester i år heller.

* * *

Först en kort återkoppling till Supporterspelaren 17/18 där Viktor Sandell tog ett fint initiativ redan onsdag den 15:e mars. Efter Lövenfesten i torsdags på Bullens bar & bistro” och med helgens bidrag ligger insamlingen nu på finfina 280 550 kr, även om det fattas en del till målet på hela 500 000 kr.

Klicka på bilden nedan för att komma till insamlingen.

Här ska vi dock lägga till våra egna auktioner på Tradera, just nu bl.a. en signerad #18 Axel Ottosson i A3 att buda på (länk) och med tanke på att det är löningshelg på g så kommer det nog ut lite fler bilder ut lagomt till helgen.

Sedan kommer vi btw köra en auktion i samband med matchen mot Luleå på torsdag.. mer info kring det dyker nog upp inom kort.

* * *

På det lokala planet noterade jag en tämligen humoristisk prick i Vilhelmina.. Jehovas Vittnens ”Rikets sal” blev sig dock inte riktigt lik.

Riktigt fyndigt.. Inte sant?

* * *

Årets sillys season?

Det som nästan brukar vara den mest intressanta delen av en säsong, blev i år en tämligen avslagen historia. Trots en elfteplats, återigen ett missat slutspel och snubblande nära ett negativt kval oväntat stor kontinuitet och rätt få etablerade nyförvärv.

Så här långt torde Stefan Öhman vara det allra viktigaste i rollen som fystränare, ska även bli intressant att se vad John Jansson kan tillföra på det rent mentala planet. Inte så oviktigt det heller.

Bland de nya är det främst finske backen #49 Backman, inlånade #26 Stenqvist, nya kaptenen #13 F Andersson och hemvändande #90 Hutchings som sticker ut. Men det ska bli intressant att se ifall det kommer in något mera innan ligan drar i gång.

Vi hade inte mått dåligt av ännu en poängstark högerfattad forward och dessutom gärna en stor stark fysisk forward, som man likt #18 Olof Mårs kunde placera som oöm grävskopa vid motståndarkassen för att styra trissan och dessutom gräva in returer.

* * *

Markus Åkerblom till Leksands IF?

Den såg iaf inte jag komma, nu är det så klart ett helt annat läge än när han tog över efter TJ (lr Toy-Tommy) men att vända en sjunkande skuta ser jag i vart fall inte som en egenskap eller kompetens på hans CV.

Nu lär Leksand bli rätt topptippat inför säsongen 17/18 och med tanke på det spelarmtrl de fått behålla jfr med SHL 16/17 kan det nog komma bli en rätt rolig blåvit dalasäsong. Kommer dock Åkerblom att palla trycket?

Under försäsongen så här långt bl.a. klar seger mot Färjestad och knapp torsk mot Frölunda, Leksand för övrigt tillsammans med Almtuna och Pantern de som spelar minst antal träningsmatcher.

* * *

Otroligt positivt med redan drygt 2 000 st. säsongskort sålda, vilket Löven själva meddelade i förra veckan. Det tyder på ett fortsatt bra gröngult intresse, tänk då när 12:e och elfteplatser bytts ut mot de högre upp i tabellen och Löven verkligen gör verkstad av snacket om ”Topp 4”.

Men har du ännu inte köpt säsongskort? Klicka på bilden nedan.

* * *

Den tid som har gått kan vi inte få tillbaka, även om vi kan lära av den. Framtiden är inte ännu vår, även om vi planerar för den. Vår tid är nu. Vi har bara i dag. /Charles Hummel

* * *

Undrar förresten om apelsinen ville bli juice eller om den blev pressad till de…

* * *

Känns detta verkligen som ett par hållningskorrigerande kläder man borde investera i.. eller?

* * *

Bloggkollegan brukar alltid avsluta sina lördagsmixar med nåt musikaliskt, nåt jag alltid går i gång på apropå det temat är..

* * *

Det var nog allt för i dag, över och ut! Så med tanke på Hummel..

– Crea diem!

(skapa dagen, inte bara fånga den!)

4 thoughts on “The S´s tuesday!

 • 22 augusti, 2017 kl. 09:06
  Permalänk

  En storstilad comeback,välkommen tillbaka!

  Svar
  • 22 augusti, 2017 kl. 19:57
   Permalänk

   Tack för det Enskedelövare, nu närmast laddar vi för mötet med Luleå.

   Svar
 • 22 augusti, 2017 kl. 09:49
  Permalänk

  Angående nyförvärv:
  Visserligen inte så många nyförvärv, men som nyförvärv vill jag även räkna:
  Mikko Pukka. Bara 12 matcher ifjol. När han kom in var försvaret i fritt fall och han vände trenden. Nu blir det en hel säsong
  Austin Farley. Bara 17 matcher ifjol, men når han nivån från innan skadan så blir det som ett nyförvärv.
  Kim Karlsson. Förra säsongen var ju helt förstörd av hjärnskakningarna. Om han fått en bra försäsong och kan komma tillbaka till sin ”riktiga” Kim-Nivå blir det som ett nyförvärv jämfört med ifjol.

  Svar
  • 22 augusti, 2017 kl. 20:02
   Permalänk

   Helt klart kan även dessa räknas som nyförvärv Zippo, inte minst Kim som hade en väldigt trasig försäsong i fjol med tanke på sviterna efter hjärnskakningen. Sedan bommade dessutom trion Farley, Lindquist och Murphy matcher i fjol och med alla dessa friska under hela säsongen en helt annan offensiv. Tror och hoppas dessutom på ytterligare offensiva tillskott som kan göra rejäl skillnad på isen.

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: