The S´s tuesday!

Bloggkollegan körde en Lördagsmix i helgen med tanke på speluppehållet, då passar det väl bra att jag i dag kör en klassisk The S´s tuesday? Jag tänkte försöka blanda högt med lågt och kommer dagen till ära även att bjuda på ett musikaliskt inslag.

Megazone

Namnsdag i dag Julia och Julius, stort grattis till alla er..

* * *

Transferfönstret stängde i går och med tanke på Felix överkroppsskada (borta 2-4 veckor) stärkte vi upp med Daniel Håkansson från Linköping HC. Helt klart ett spännande namn att få bekanta sig med.

Annars får vi väl försöka återkomma med en summering över det sista som hände..

* * *

V75 BoostVar ju så klart tvungen att testa nya V75 Boost i helgen, upp till 100 x vinsten säger man inte nej till.. Men efter ett par galopper, lite för dåligt löpningsförlopp för några av de andra hästarna på kupongen gick det väl som det brukar. Men nästa gång jag prickar sjuan (det har faktiskt hänt några gånger?!) hoppas jag att jag klickat för Boost och att fru fortuna är med mig.

* * *

Som sagt landslagsuppehåll i HockeyAllsvenskan och även om det inte längre lirar några i landslaget Tre kronor (Lex Kenny Jönsson) från vår liga så är det internationellt klubbat med just detta uppehåll. Men dagens första fråga/gåta är hur många som hittills lirat i vårt blågula landslag under säsongen, alltså då så här långt..

Svar kan lämnas som en kommentar på inlägget.

* * *

Mjölby leder eller vann t.o.m. nyligen Södra AllTvåan.. stort grattis till det coach Serben Vikström, men man kan ju fråga sig hur laget kunde tappa in 0-2 målet mot Hanhals IF i den 2:a omgången. Varför just det målet? Då lirade Mjölby nämligen i spel 5 mot 3..

Mjölby 160216

..det påminner inte så lite om när undertecknad i korpens innebandy för en herrans massa år och ännu fler kilon sedan kontrade in en kasse i spel 2 mot 4. Då var man inte så lite nöjd, inte bara att vi stängde igen i boxplay utan att vi t.o.m. lyckades vinna just det läget fortfarande i dag ett kul minne även om det som sagt bara var korpen.

Sedan att vi hade två utvisade vid tillfället, vissa matcher kanske påminde lite om Charlestown Chiefs i Slapshot.. fast det är en annan och helt preskriberad historia nu. Men väldigt kul hade vi.

* * *

Sedan när man som jag är, alltid är svag för lirare vill jag så klart uppmärksamma Jan Ove Waldner som i förra veckan till sist spelade sin sista tävlingsmatch. J-O trots allt drygt 50 år och jag minns när jag var i Peking för några år sedan och pratade lite sport med någon lokal och insåg hur stor Waldner eller ”Wållah” som de sa faktiskt var och då i ett land när pingis nästan är nationalsport. J-O går i Kina för övrigt under namnet 老瓦 Lǎo Wā – ”Gamle Wa(ldner)” – eller 常青树 Cháng Qīng Shù – ”Det evigt gröna trädet”.

JanowewaldnerMinns även ett personligt möte med J-O när Umeå arrangerade SM i pingis och jag stötte i hop med Waldner på klassiska ”Blå” efter turneringen. Även om inte J-O hade skruvat många servar rätt där och då var han sällsynt trevlig och på väldigt gott humör. Hyvens på alla sätt och vis.

* * *

Dagens andra fråga/gåta är hur många och vilka lirare, f.d. Björklövare, du kan hitta som fortfarande har en bild från Björklöven på eliteprospects..

Svar kan även i detta avseende lämnas som en kommentar på inlägget.

* * *

Följande sargreklam sitter Be-Ge Hockey Center (IK Oskarshamn hemmaarena) vid ett av utvisningsbåsen…

Utvisningsbåset i IKO

…stor humor och helt i paritet med att domartrion i T3 Center presenteras av Specsavers och att motståndarnas utvisningar presenteras av Swoosh. – Vi tar hand om skiten..

* * *

Skönt att få bestämma själv va?

nyval* * *

Norrland 2* * *

Om jag inte är helt felunderrättad har det redan gått två deltävlingar, på lördag nästa chans att spana in mellocirkusen. Denna gång från Norrköping, vad väljer du…?

Schlager* * *

I lördags var ju bloggkollegan lite upprörd över det här med att de egna line up-låtarna försvunnit på slutet.. Jag avslutar därför i dag med en av de mer klassiska. Det signalerar även en spelartyp jag tyckt vi saknat lite på slutet även på isen.

..och vem var det då som hade låten som sin line up?

Ha en bra fortsatt tisdag, over and out!

Megazone

4 thoughts on “The S´s tuesday!

 • 16 februari, 2016 kl. 08:27
  Permalänk

  Jackman står när de andra faller!

  Svar
  • 16 februari, 2016 kl. 18:32
   Permalänk

   Han stod också Gurra, men det var Olle som hade mest koll. #26 Boman står när de andra faller..

   Svar
 • 16 februari, 2016 kl. 09:47
  Permalänk

  Johan Boman!

  Vem är det som står kvar? BOMAN står när de andra faller!

  Svar
  • 16 februari, 2016 kl. 18:33
   Permalänk

   Helt rätt Olle, #26 Boman står när de andra faller..

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: