The Sandwich´s: 10/11

Utifrån den plan vi presenterat, det recept vi gjort och de tankar jag har ska det här bli grymt coolt. Jag har alltid trott på den hemvävda modellen, möjligen är jag en väl romantisk supporter.. men jag tror det fortfarande finns klubbkänsla och en vilja att spela för märket på bröstet. Klart som tusan publiken hellre ser egna unga talanger som tacklas och kämpar, till och med hamnar i gruff efter matchen trots 8-2, än halvloja och oinspirerade utbölingar.

Sportchef: Arto Sirviö

Då jag inte tycker Arto fått en rättvis chans att visa hur hans helt egna lag skulle se ut så borde han få fortsätta. Nu har han med egna ögon sett laget och på så sätt tycker jag han har de allra bästa förutsättningar att få ihop det till nästa säsong. Snacket om Randy och dennes eventuella trip till Sverige/Umeå höjer tempen avsevärt, men i det här läget förordar jag trots allt kontinuitet.

Tränare: Jocke Fagerwall

Jocke Fagerwall fick lämna när det gick tungt förra säongen och det fanns en coachkåt sportchef i Magic Andersson. Återinträdet den här säsongen kan inte vara annat än positivt. I de senaste matcherna har man äntligen kunnat skönja lite linjer och struktur. Först var jag inne på en ny extern tränare, gärna lite yngre och fräschare typ Rönnkvist, men fortfarande anses Jocke vara en lovande och blivande ES-tränare… varför då inte i vår klubb inom några år? 

Ass tränare: Jesper Jäger (Peter Andersson)

Här tycker jag det skulle vara skitskoj med ett nytt och spännande namn. Om Jesper är ett av de största tränarämnen som John Slettvoll sett så räcker det för mig, eller vad har egentligen John sett som ingen annan sett? Å andra sidan erbjöds Teg till Jesper som var lite tveksam, det kanske är brist på vilja och motivation? I andra hand tycker jag gott att Andersson kan få fortsätta, försvarsspelet har varit helt ok de senaste åren.. problemet har varit offensiven!

Juniortränare: Alexander Belyavsky (Serben Wikström)

Egentligen har jag för dålig koll på juniorlaget för att uttala mig, men årets Fagerwall och Sandlin känns spontant som praktiska lösningar. I den sits vi är som allsvenskt lag gäller det att producera eget. Jag tror att mixen mellan den hårda Lettiska ishockeyskolan med hårt arbete och sjukt mycket träning kombinerat med otroligt mycket hjärta och klubbkänsla kan fira stora triumfer. Här ser jag dessutom att Serben förutom assisterande i juniorlaget skulle kunna fungera som någon form av sportchef för juniorerna så att hans erfarenhet från andra juniorlag etc. kan nyttjas på ett bra sätt.

Målvakter: (2 st)

Patrik Galbraith (Tomas Sehlstedt)

Målvaktssidan är enligt mitt tycke den lagdel som i dagsläget känns mest stabil. Dansken med handsken har verkligen växt ut till den keeper man hoppats på, i vissa matcher har han ju t.o.m. i värsta Tobbe Lundström-stil vunnit matcher helt på egen hand. Om Siken orkar komma tillbaka och ladda om tycker jag han kan få fortsätta som back-up, i dagsläget ser jag Patrick som given etta. Jag hoppas bara vi får behålla han med handsken.

Backar: (9 st)

Mr X, Alexander Hellström, Per-Anton Lundström, Johan Svedberg, Aki Heino, Nils Andersson, Alexander Eriksson, Maksim Matuchkin och Jesper Eriksson.

Vad gäller backsidan ser jag gärna en riktig drömvärvning i Acke Hellström, på sikt skulle jag mer än gärna se att alla från 87-gänget återförenades. Utöver detta tycker jag vi saknar en riktig förstaback som kan lira 25 min per match och hålla hög jämn standard. Den här backen ska klara av att med ett snabbt och precist förstapass bygga anfall och dessutom vara kylig nog att hålla i när det behövs.

Forwards: (13 st)

Mr X, Alexander Sundström, Jon Palmebjörk, Johan Wikström, Johan Bergmark, Tero Koponen, Eetu Qvist, Jens Ledin, Christoffer Thörn, Mattias Wennerberg, Jimmy Andersson, Marcus Jonsson och Pontus Johansson.

Att laget gjort på tok för lite poäng står väl klart för de allra flesta, här hoppas jag att mr x och den hemvändande Palmebjörk ska kunna stå för en hel del av den varan. Kan sedan Qvist komma tillbaka till den form han hade innan skadan kommer vi göra betydligt fler kassar. Bergmark och Wikström ska stå för hjärta och inställning och i Sundström får vi en än starkare centerlinje. Johansson och Jonsson är framtiden, konstigt de inte fått fler matcher i år.

Ej förnyat kontrakt: Jussi Heikkinen, Martin Johansson, Olli Korkeavuori, Ville Vikeväinen, Magnus Isaksson, Jonas Floberg, Viktor Lindgren, Markus Lundberg, Tomi Mustonen och Fredrik Öberg.

+ + +

Måste säga att det var sjukt svårt att få till ett lag utifrån de förutsättningar vi gett och både tänka hemvävt och kontinuitet. Samtidigt tror jag att ekonomin fått sig en rejäl smäll den här säsongen och med det i minnet har jag tänkt ekonomiskt och bl.a. tagit tillbaka Bergmark i stället för ex. Mustonen. Nu tror jag inte att både Hellström och Sundström går att locka tillbaka till nästa säsong, men som sportchef och lagbyggare är det den typen av hemvändare jag skulle bygga laget kring.

Tankar och synpunkter??

0 thoughts on “The Sandwich´s: 10/11

 • 21 januari, 2010 kl. 00:18
  Permalänk

  Ser rätt bra ut. Dock skulle jag säga att ifall inte Siken stannar så tar vi upp en från J20, vi måste våga satsa på ungt och billigt! Sedan har Ville V börjat spela riktigt bra på slutet och skulle inte ha något emot att se honom i nästa års trupp, istället för Acke måhända (ifall han inte skulle återvända).

  Sedan på forwardssidan skulle jag sakna både Isaksson och Thörn, och jag skulle gärna se en värvning utav Enström, ifall det är möjligt.

  Svar
 • 21 januari, 2010 kl. 11:31
  Permalänk

  Mustonen är ett muste! Den bästa värvningen som Arto gjort och skulle kunnna bli ännu bättre i ett ev. medgångslag…
  Även Ville V tycker jag är en spelare som erbjuder mycket hockey/krona och accepterar en roll som sjätte/sjundeback.

  Annars helt OK! =)

  Svar
 • 21 januari, 2010 kl. 18:28
  Permalänk

  Det är f-n inte lätt att vara sportchef inte. Misslyckad säsong men lik förbannat har man svårt att hitta ”felen”. Lindgren har väl redan kontrakt för nästa och dessutom tycker jag han är värd en chans till. Mustonen en personlig favorit, kanske på bekostnad av att jag tror att Sundström inte är intresserad. Saknar Ville i backbesättningen men vete fasingen vem som ska ut.

  Svar
 • 21 januari, 2010 kl. 18:38
  Permalänk

  Svar till Johan Marklund (2010-01-21 00:18)
  Vad gäller backsidan tänkte jag precis som du Johan, sista ändringen var Ville ut och tillbaka med Maksim. Den enda motiveringen är att jag ser en offensiv talangfull back i Maksim kontra en habil back utan egentlig brist, men kanske inte spets i något avseende heller. Nu tycker jag absolut att Ville växt in i den allsvenska kostymen så det inte är alls omöjligt att vi återser de båda till hösten.

  Isaksson OCH Thörn?? Isaksson var tvungen att ställas utanför då jag inte tyckt han utvecklats på det sätt man hoppats på. Sedan hade vi i förutsättningarna att det ska vara mycket hemvävt..

  Svar
 • 21 januari, 2010 kl. 18:50
  Permalänk

  Svar till Marty (2010-01-21 11:31)
  Fyndigt värre Marty..

  Om det är bästa värvningen låter jag vara osagt. Själv är jag mest och impad av dansken. När man sedan har för dålig koll på lön etc. är det inte så lätt att säga hur bra de egentligen varit sett till hockey/krona. (Klockrent mått)

  Att Mustonen inte fick plats berodde främst på att jag INTE vill ha för många finnar. Heino och Koponen är de som jag skulle signa först, sedan stod den sista platsen mellan Qvist och Mustonen. I de här fallet muste jag säga Qvist.

  Ville V(se nedan), men jag klart nöjd med hans utveckling, syns inte alls att det var Div 1 i fjol..

  Svar
 • 21 januari, 2010 kl. 18:59
  Permalänk

  Svar till Henrik (2010-01-21 18:28)
  Vi har insett precis samma sak Henrik. 🙂

  På något sätt måste ju något ha saknats likförbenat, sedan går det inte att byta ut och bygga nytt varje år. Med tanke på kontinuitet och tonvikt på hemvävt så ryms ju inte alla, tyvärr hamnade Lindgren, Mustonen och Vikeväinen utanför.

  Vad gäller Lindgren känner jag lite som med Heino, inte lika allvarliga skador kanske.. men det har inte direkt varit medvind hela säsongen. Av den anledningen kunde man välja att fullfölja kontraktet, som jag förstod Westman finns det en klausl.

  Ville är närmast kontrakt om Mr X eller Acke säger; Nej tack!!

  Svar
 • 21 januari, 2010 kl. 19:48
  Permalänk

  Jaromir Jäger som assisterande tränare? Nä, Jeppe verkar ju ha bränt en massa lövenbroar. Om karln är en sån talang, varför tränar han inget lag?

  Visst vill jag också ha hem Alexander Sundström, men det skulle väl innebära att exempelvis Ledin eller Koponen eller för den delen Qvist skulle centra en fjärdelina? Ingen av dessa har ju heller fungerat på en kant.

  Annars intressant.

  Svar
 • 21 januari, 2010 kl. 20:23
  Permalänk

  Tror det kan vara dumt att skicka bort Vikeväinen, nästa säsong kanske han får sitt genombrott i Allsvenskan om utvecklingen fortsätter…. skulle vara surt, tycker jag. Annars ser det riktigt bra ut!

  Svar
 • 21 januari, 2010 kl. 21:27
  Permalänk

  Svar till Lövenbloggaren (2010-01-21 19:48)
  Dissar du mitt val som assiterande..? Då kan det bara betyda att du satt han som headcoach.. men anledningen köper jag rakt av, det såg du säkert redan i mina funderinga kring detta. Då får väl Andersson fortsätta.. 🙂

  Sundströms vara eller icke vara, av de fyra från -87 tror jag vi har störst chans på just Sundström. Visserligen har han vikarierat som förtjänstfullt som back, men som forward har han fått begränsat med tid. Lyckas vi locka hem Sundström och tror jag Ledin/Qvist skulle funka som ytter.

  Man kan aldrig få för många centrar. Kommer du inte ihåg när vi hade centerkedjan??

  Svar
 • 21 januari, 2010 kl. 21:32
  Permalänk

  Svar till Jens (2010-01-21 20:23)
  Inte alls omöjligt Jens.. Men på vems bekostnad? I första läget tänkte jag att Maksim skulle få matchas i ettan, då hade Ville haft en tröja. Sedan skulle vi försöka få med rätt mycket hemvävt, de är för få tröjor helt enkelt!

  Men om vi inte landar mr X eller Acke är Ville given. Men visst har utvecklingen under säsongen har varit riktigt bra. Nu ser man inte att det var div 1 i fjol, inte alls omöjligt att han blir kvar. Väldigt stabil även om jag inte tycker att han direkt sticker ut.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: