Tessier, spets- eller alibivärvning?

I förrgår presenterade sportchef Dalle Johansson sitt senaste förvärv och även om Tessier producerat bra tidigare väcker iaf värvningen en del frågor hos mig.

Vi har väntat på de åttonde backen, vi har därefter hela tiden suktat efter den där fysiska generalen. Nu är det inte enbart backarna som spelar försvarsspel, fast är det inte där vi ändå borde förstärkt laget först?

Redan sedan tidigare fem centrar i truppen när nu #7 Trotter gått där, behövs det ännu fler?

Sedan då själva spelartypen, redan av pressmeddelandet framgick ”spelskicklig center som både kan lira fram och göra mål”. Har vi inte redan nog många som lirar fram, men för få som kan avsluta?

När jag sneglar på Tessiers senaste säsonger känns han absolut som en både och, men när det gällde ev. forwards hade jag nog föredragit en renodlad sniper eller en attitydspelare som Per Ledin. Fast helst både och.

Tror jag i nåt tidigare inlägg såg ett drömförvärv som en kombo av Nyberg-Michel-Mårs, där står jag fast och för den som inte minns de nyss nämnda spelarna är det bara att googla lite.

Men nu fick vi Tessier och det är inte så att jag gråter direkt, gillar han att sticka in näsan lite har vi tillfört bara där. Sedan har vi kommit rätt långt in på säsongen, Rögle har sagt upp kontraktet (inte gratis för dem, men bra för oss). Tessier både revanschsugen och behov av nytt jobb inför nästa säsong, så ur den aspekten ”rätt” typ av spelare.

Sedan då det här med alibi, jag tror utöver spelarna själva, ledarna, VD, styrelse etc. att även sportchef Johansson inte alls är nöjd med säsongen. Nu skulle han aldrig någonsin utåt kritisera enskilda spelare eller sitt eget bygge, men då såväl tränarna som han själv ifrågasätts är det nog rätt skönt att presentera nåt och visa lite handlingskraft.

Av den anledningen känns Tessier lite alibi, men jag hoppas så klart att han höjer oss. Det har han all anledning till, inte minst för sin egen skull att vilja. Så ur den aspekten kan han bli lite både och. Nu får vi hoppas att Tessier bara blir spelklar så fort som möjligt, fem otroligt viktiga och rätt avgörande matcher står nämligen för dörren. Senast med Trotter tog det 10 dagar och så länge borde det väl inte behöva ta med Tessier.

Utöver centern Tessier blir det då intressant att se vad Dalle kan landa mer på backsidan. Det vore absolut intressant att behålla #24 Lindgren som en offensiv joker, men främst behöver vi en fysisk general likt #3 Hellström.

Nu är det ju egentligen inte lönt att fråga sportchef Johansson själv vare sig vad han söker eller när han ärligt tror sig kunna presentera något förvärv. Senast vi hade kontakt sa Dalle: – ”Vi jobbar på att förstärka truppen och vi kommunicierar ut när allt till 100% är klart.”

* * *

Nu är inte värvningen dagsfärsk, Tessier är ännu inte spelklar på några dagar (helgerna stör lite) men vad är dina tankar med lite distans och varför känns det som vi alltid har problem att få icke-EU spelare helt spelklara?

14 thoughts on “Tessier, spets- eller alibivärvning?

 • 1 januari, 2016 kl. 12:59
  Permalänk

  Delar dina tankar, funderingar helt och hållet! Man väntar ju på att den där ”general-backen” ska dyka upp, men det bara pressenteras forwards, centrar och några ”tillfälliga” backlån! Kanske är det trots allt problemet med att hitta rätt back till rätt pris som är det svåra? Sedan behöver ju inte Tessier vara en dålig värvning, kanske vill han bevisa vad han kan, han har ju levererat bra tidigare! Men som sagt, vi behöver en rejäl back och gärna en ”per Ledin-gris” utöver! Tror det kan vara lite väl opptemistiskt att hoppas på båda delarna men man vill så innerligt att löven skall få till en bra avslutning av seriespelet så att vi åtminstone hamnar topp åtta! Därefter kan allting hända…

  En fråga som jag slänger ut som någon kanske kan svara på är vad som hänt med TCIM? jag kan inte logga in! är det bara jag? eller fler som har samma problem?
  Tack för en bra blogg!

  Svar
 • 1 januari, 2016 kl. 13:18
  Permalänk

  Tessier kommer säkert att bidra, i HA har han varit väldigt bra. Och precis som ni säger borde han vara väldigt sugen på att visa upp sig. Men kanske inte den spelartyp man förväntade sig. Egentligen samma med Jesper Lndgren, stortalang men inte heller rätt typ även om det vore kanon om han blir kvar. Är det ett väldigt offensivstarkt lag vi bygger så….
  Har ni någon aning om vad som hände med Elias Granath, förhandlade vi med honom?

  Svar
 • 1 januari, 2016 kl. 13:27
  Permalänk

  Skulle vara intressant att veta om det faktiskt var vik som backade eller om vi snodde honom från dem.
  Själv är jag tveksam inför värvningen, inte för att han är dålig, men vem ska bort?
  Öhman?
  Nää han är grymt viktig är både en offensiv och defensiv kraft. Tycker inte han hör hemma i 4:e linan.
  Kim?
  Har spelat vinge förr, själv tycker jag han är en otroligt skicklig center ska väl inte mixtra med hans lina.
  Vej?
  Egen produkt och väldigt bra defensiv center, perfekt 4:e lina center.
  Fortfarande relativt ung.
  Edblom?
  Har inte varit den poängspruta vi räknat med, dock stabil bakåt och dessutom skriven över nästa år.

  Sååååååå vem ska bort?
  Ja vi har ju en del ytterforwards som kan offras… Eller?
  Flytta ut edblom till kant ge honom mer offensivt ansvar och mindre defensivt, kanske han kommer igång.
  Så vem tar man bort då?
  Mitt val skulle vara hetta eller sheel. Någon hamnar med Vej och nicke i 4:e och någon hamnar på bänken…
  Vad är era tankar?

  Svar
 • 1 januari, 2016 kl. 13:36
  Permalänk

  VEJ är en perfekt 4:e center? Snälla nån har någon som förespråkar detta ens kikat in på stats.swehockey? VEJ vinner endast 41% av tek, överlägset sämst bland alla centrar. Han är grym defensivt och i BP men tekningar är otroligt viktiga, speciellt i BP.

  I mina ögon är Kim/Tessier 1/2 center, Edblom 3:a och Öhman tyvärr 4:a. För er som inte kollar stats, Edblom har faktiskt mer P och bättre +/- än vår käre kapten.

  Har man ambitioner uppåt är tyvärr VEJ inte mer än en extra fw som kan spela lite BP eller vid skada. Iallafall med nuvarande trupp.

  Svar
 • 1 januari, 2016 kl. 14:04
  Permalänk

  En center som ska dra igång centrarna? Om vi tar de senaste 25 matcherna har ju inte centrarna producerat många mål i 5-mot-5. Under 10 stycken om vi räknar bort mål i tom bur. Samma sak med assist om vi räknar bort pp och ev assist i öppen bur. Runt 10 stycken, orkar inte räkna exakt. Det räcker ju inte men var är felet? Har alla tre offensiva centrar blivit dåliga eller är det spelsystemet? Och då tar man in Tessier som ligger runt 0,3 mål per match framåt men ligger på -3 mål bakåt på varje mål framåt de två åren han spelat i Hockeyallsvenskan. Jämför vi det med Hurtubise från 1 jan -15 och framåt gjorde han 9 mål och släppte 2 bakåt dvs +4,5 mål mot Tessier ca -3,0 på varje mål framåt. Spets? Jämför med Hurtubise så talar väl siffror sitt eget språk även om statistik aldrig är hela sanningen.
  Så vad kommer hända, tror ni? Förr eller senare, tror jag någon kommer få krypa till korset.

  Svar
 • 1 januari, 2016 kl. 14:09
  Permalänk

  Tessier måste ju vara jävligt sugen på att bidra med offensiv kraft
  Han vill ju säkert ha ett fett kontrakt inför nästa år
  14/15 hade han bra stats i Rögle.
  Kanske han och Trotter tillsammans med Quist eller Törna eller någon annan

  Hur tänker ni??Var passar han bäst!!??

  Svar
  • 1 januari, 2016 kl. 23:39
   Permalänk

   13/14 ska det vara

   Svar
 • 1 januari, 2016 kl. 14:12
  Permalänk

  Jag räknade bara på de offensiva centrarna Kim Karlsson, Öhman och Edblom. Hurtubise gjorde f ö 19 (9+10) poäng och var +17 på 21 matcher efter nyår dvs på den tiden Tessier kommer spela.

  Svar
 • 1 januari, 2016 kl. 14:36
  Permalänk

  Troligen en sopa som alla andra..

  Svar
 • 1 januari, 2016 kl. 15:06
  Permalänk

  Hade jag varit tränare hade jag satt ihop femmorna på följande sätt

  Trotter- Tessier – Hutchings
  Quist -kim – Thörnberg
  Sandström – öhman – Edblom
  Nikke – Vej – Hetta

  Kanadickerna ihop hade nog passat bra ihop trotter gudomlig passning spelare . Det jag sett av Tessier är han både bra att avsluta och en lirare. Hutchings tycker jag är riktigt vass med bra fart. Andra femman synkar bra ihop där kim är bra att hålla puck och Thörnberg är faktiskt en bra avslutare. Quist gör en del poäng och har ruggig fart. Tredje femman med Sandström och Edblom på kanterna kanske får igång Edblom lite mer offensivt

  Svar
 • 1 januari, 2016 kl. 15:57
  Permalänk

  Varför inte Öhman med Tessier på kanten som med Hörtjubajs? Fungerade jävligt bra då. Sen vore det super om kaptenen kunde komma i poängform igen. Då blir vi farliga

  Svar
 • 1 januari, 2016 kl. 16:56
  Permalänk

  Här kommer ett annat förslag
  Trotter- Tessier – Sandström
  Quist -kim – Hutchings
  Thörnberg – öhman – Edblom
  Nikke – Vej – Hetta

  Svar
 • 1 januari, 2016 kl. 20:43
  Permalänk

  Edblom ska bort!

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: