Tessier mästare!

Kelsey Tessier, som gjorde 17 matcher i Björklöven ifjol ( 4 mål och 5 assists), blev igår Österrikisk mästare med sitt Vienna Capitals efter en imponerande säsong och en än mer imponerande avslutning.


Laget tog hem grundserien med hela nio poäng före tvåan Red Bull Salzburg och väl i slutspelet tog man imponerande 12 raka segrar.en sk triple-sweep vilket aldrig förr skett i EDEL-slutspel! I finalen slog man Mark Hurtubises Klagerfurter i fyra raka.

Under säsongen förlorade man faktiskt bara 15 av 66 matcher vilket också det är EBEL-rekord. Tessier var den spelare som hade bäst plus/minus i såväl grundserien (+25) som i slutspelet med +10. Utöver det blev han tvåa i den interna poängligan med 20 mål och 24 assists på 54 matcher. I slutspelet svarade han för 6 mål och 13 assist på de 12 matcherna och var även där näst bäste poängmakare. Bara Sverigebekantingen Riley Holzapfel (HV71 och KHK) var värre poängmässigt både i grundserien och slutspel. I laget fanns också en annan sverigebekanting i Moras Jerry Pollastrone.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: