Tervetuloa Joona Voutilainen!

I dag presenterade sportchef Per Kenttä utmanaren och målvaktskollegan till Claes Endre, det blev den 24:årige Joona Voutilainen närmast från KooKoo i SM-liiga.

Voutilainen säger själv följande om Björklöven:

Det känns väldigt spännande att komma till Sverige och Björklöven. Björklöven har haft ett väldigt bra lag under två säsonger och siktar fortsatt mot SHL. Jag hoppas kunna lyckas riktigt bra med både laget och mitt eget spel!

Kontraktet är skrivet över säsongen 21/22.

*

Tycker inte att jag var fel ute i mina tankar kring den andra målvakten och att det skulle bli ett något mer beprövat namn än en Isak Mantler som vi såg föregående säsong. Tankarna om den andra målvakten i detta inlägg, länk.

Med detta målvaktspar två relativt unga målvakter som båda fortfarande vill bli bättre och de kommer garanterat sporra varandra under säsongen, Endre gjorde en bra säsong i ligan i fjol och Voutilainen har trots allt drygt 100 matcher i Liiga på sitt CV. Här tror jag det dock det blir en liten utmaning för Wallsson/Lahti i att hålla igång de båda och även skapa ett bra klimat så att den som står vid sidan av ändå pushar och stöttar kollegan. Men helt klart ett annat upplägg gentemot det vi sett de två senaste säsongerna med en klar etta i Cannata respektive Poulin.

Återstår att se vilken av strategierna som är den bästa, på förhand är jag dock väldigt positiv till denna lösning. Tror det finns mycket potential i de båda målvakterna och att vi inte sett det bästa från någon av dem ännu.

Det vi nu närmast saknar är en klar toppback som ersätter Bergman, sedan skulle vi för breddens skull behöva ännu en back. Så med två namn till kan vi nog stänga silly season-butiken för den här perioden. Sedan är det som sportchef Kenttä visat de tidigare säsongerna att truppen verkligen är ett levande dokument, Per kommer att spetsa i de lagdelar vi får skador eller inte levererar. Det är sedan gammalt och inget tyder på att han tänkt annorlunda kring detta lagbygge.

Hur går dina egna tankar sett till detta bygge och då främst vårt målvaktspar, du kanske rent av har namn eller tankar på namn utifrån till den eller de sista platserna i truppen..!? Fältet som vanligt rätt fritt..

Fortsatt trevlig sommar alla gröngula!

*

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

7 thoughts on “Tervetuloa Joona Voutilainen!

 • 12 juli, 2021 kl. 18:23
  Permalänk

  Tycker att det verkar vara en stabil värvning.Gillar att båda målvakterna har samma ålder,inte gröna,men vill uppåt.
  Kändes som att försvarsspelet förra säsongen blev ängsligt när Poulin var skadad.Mantler var absolut inte dålig,men han peakade inte riktigt heller.Nu blir det kul att se vad Kentä landar för slags back.
  Tror nog att det blir en med mycket skills.
  Eller,det är vad man hoppas på..

  Svar
 • 12 juli, 2021 kl. 18:25
  Permalänk

  Är Palmqvist o Deilert helt ute ur bilden?

  Svar
  • 12 juli, 2021 kl. 21:04
   Permalänk

   Tror det.Deilert har blivit farsa,vill nog bo i Fjollträsk,nära familj och så.Palmen känns inte som en fullfjädrad PP-back.Med Deilert ur bilden så tror jag Kentä söker någon med mer utpräglad offensiv.
   Men,det är bara vad jag tror.

   Svar
   • 13 juli, 2021 kl. 19:45
    Permalänk

    Sportchef Kenttä sa i intervju med sajten den 16 juni följande apropå ifall dörren var stängd: – Jag stänger inga dörrar för att någon av dessa kan bli aktuella.

    Då menade han dessutom att det ska in ännu en back utöver ersättare till Bergman, dock inte säkert att det bli innan säsongsstart.

    Svar
    • 14 juli, 2021 kl. 11:10
     Permalänk

     Vet att han sa det.
     Men,med båda svärföräldrarna i Fjollträsk,så utgår jag att han som nybliven förälder,vill ha dom i närheten.Men,man vet ju aldrig..
     Palmqvist är duktig, absolut,men tappar vi Deilert,så tycker jag att det måste in en riktig PP-back.Palmen är mer som jag ser det en tvåvägsback,med defensiven som uppsida.Men,det är ju bara min åsikt.

     Svar
 • 14 juli, 2021 kl. 23:41
  Permalänk

  Det är väl på sin plats att skriva om Lennarts bortgång. Det var ju trots allt tack vare honom vi fick genomleva den sista Elitseriesäsongen med Marian Kacir och allt vad de hette.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: