TCIM är död!

Löven4Ever kommer med tråkiga besked till Lövenfans över hela världen. TCIM har efter en tids sjukdom somnat in och dog alltså samma dag som en annan legendar, David Bowie.

TCIM:s skapare Tommy ”Wasa” Andersson förklarar läget för bloggen. -Vi sparkade igång midsommarhelgen 2003, och sen dess har ca 6000 skribenter knåpat ihop ca 904.000 inlägg, men nu är TCIM-perioden slut.

There´s a time and a place for everything

Wasa berättar vidare:

-Vi hade funderat på att sätta upp ett ”nytt” Tcim, ett tomt och blankt forum, utan medlemmar/skribenter, liksom börja om från scratch. Men det är en del jobb, och sen känner både jag och min tekniker/son att Tcim kanske spelat ut sin roll lite. Vi hade säkert en viss betydelse genom att hålla en del intresse vid liv under den ofrivilliga exilen i ettan, men det är inte lika vitalt som det en gång var, skribenter har på olika sätt ryckts ifrån oss, och återväxten kanske inte varit riktigt lika bra som vi velat, men det är annan konkurrens nu. Dels finns ni, som gör ett skitbra jobb i det tysta, sen har vi Kassman, Heikka m fl som gjort klubbens egen hemsida till en bra mycket bättre produkt än den någonsin varit tidigare.. ehm.. jo, jag hann ju delvis vara med en säsong även där och ”fuskade” lite.. sen, sist men inte minst.. saker som twitter, instagram, facebook fanns inte 2003 men är allestädes närvarande nu.. så beslutet är fattat, och är oåterkalleligt. Det är inte bara pga jobbet med att starta upp på nytt, jag dras också med en livslång reumatisk sjukdom som med åren tenderat att göra livet mer eller mindre jobbigt… det lär inte bli lättare framöver heller.

-Kul har vi haft genom åren, och mycket större än vi någonsin trodde var möjligt blev det. Har inte benkoll på alla andra hockeyforum längre, men för några år sen fanns det inget större i Sverige i varje fall, i Finland finns ett stort allmänt hockeyforum där i stort sett alla klubbars fans huserar, men i övrigt tror jag Tcim var störst i.. ehm.. Norra Europa i varje fall..

-Jag kommer givetvis att stå kvar i hörnet på H så länge jag orkar, dom lär få dra mig ut med fötterna före en vacker dag. Egentligen skulle jag låta kremera mig och placeras i en urna med en liten glasruta framtill – att placeras högt upp i det hörn jag normalt står.. när det är dags för bokslut.. men det kanske inte är tillåten begravningsform i Sverige..

-Årets säsong – so far – är en rejäl besvikelse rent sportsligt. Tycker vi har trupp för att vara med i toppen, men trots det huserar vi i fel ände på tabellen. Orsakerna är väl flera, vi startade säsongen med för få backar till exempel och tränarduon känns en aning beiga för min smak.. känns som det saknas en tydlig ide om hur vi ska spela, en tydlighet när det gäller disciplin, en rakare kommunikation.. tydlighet över hela linjen helt enkelt. Kanske man skulle tittat på en lösning med ny tränare, eller i varje fall förstärkt upp på något sätt men nu är det nästan för sent för några större taktiska experiment. Nu är det nog bara att köra igenom säsongen och hoppas på det bästa. Det bästa som jag ser det för närvarande är att säsongen helst tar slut 28 Februari – blir det inte sommarlov då så betyder det antagligen att vi spelar negativt kval, inte playoffspel uppåt..

Har du någon favorit i årets trupp?

-Kevin är ruggigt bra när han är fullt fokuserad på uppgiften. Kim Karlsson en Linus Omark ”light”, framförallt de kvällar han släpper pucken lite tidigare..

23404601385_2b50347096_b

Kim Karlsson är en av Wasas favoriter i årets trupp. Arkvifoto:AXELLÖF Fler lövenbilder HÄR.

Har du några anekdoter att berätta för lövenfansen?

-Anekdoter? Jag vet inte, har jag inte berättat alla? Kanske den gången jag blev uppringd av Pea Israelsson som skällde på mig över en kanske icke fullt så rumsren ramsa om Åkerman och hans fru. Hade inget med den att göra, faktum är att jag för en gångs skull inte åkt till Skellet för att se matchen pga jobb, så där var den gode Pea ute i ogjort väder..

-Till sist – är det någon där ute som vill ta över manteln och köra igång det ”nya” Tcim så är det helt okey för mig. Regga in nyatcim.se bara.. o sparka igång. Skulle antagligen inte klara av att hålla tangentfingrarna borta särskilt länge..

***

Så ligger det alltså till. TCIM är död, länge lever TCIM!

Som Wasa skrev så är det nu upp till någon där ute att at över facklan. Vi hade en Olof i kommentatorsfältet till inlägget TCIM:s framtid som menade att han kunde starta upp ett likadant och som jag ser det kan du väl få skrida till verket? Vi hjälper dig förstås att marknadsföra det nya forumet om du vill det, om du tar dig an uppgiften.

30 thoughts on “TCIM är död!

 • 11 januari, 2016 kl. 18:12
  Permalänk

  Rest in peace TCIM, det var en jäkla resa framför allt i början när det var lite ”krig” mot dåvarande eländet till ledning i Löven.

  Hoppas någon drar igång ett nytt forum snart, visst det går att skriva i div facebookgrupper, här och på vk bloggen men ja det är inte riktigt samma sak.

  Svar
 • 11 januari, 2016 kl. 18:17
  Permalänk

  Fruktansvärda nyheter, vi är många som inte kommer följa löven lika slaviskt framöver utan tcim.

  Otroligt dåliga nyheter personligen

  Svar
 • 11 januari, 2016 kl. 18:25
  Permalänk

  Intresset för löven kommer bli mycket mindre utan tcim. Vi kommer bli en klubb som alla andra. Tcim har fött ett otroligt intresse för löven.

  Det absolut sämsta som kunde hända, hjälp Tommy med ett nytt forum nu!!!!

  Svar
 • 11 januari, 2016 kl. 18:41
  Permalänk

  Hej! Tack för passningen! Som jag skrev tidigare så tycker jag det är viktigt att forumet blir kvar!
  Själv har jag inte hängt där jätteofta och inte heller mer än ett par år men som sagt, ett lövenforum behövs! Jag har idag inte tiden som behövs för att knåpa ihop ett ”egen” forum med layout osv.. Hade inte heller tänkt satsa egna pengar på att köpa hotell och .se adress…
  Men tills vidare eller tills någon annan vill ta över i bättre regi kan ni använda ett forum som jag enkelt skapat på forum24.se adress: http://nyatcim.forum24.se Om det finns intresse och det faller väl ut kanske en .se adress går att sponsra med tiden! /Olof

  Svar
  • 11 januari, 2016 kl. 21:05
   Permalänk

   Kan inte wasa bara föra över domänen? Jag tror att vi väldigt enkelt kan skrapa ihop till domänkostnaden via ett par snabba donationer via tex paypal. Då kan forumet starta på nytt utan att alla ska behöva leta rätt på den nya urlen. Kan inte se att wasa/capleton skulle ha något emot det.

   Svar
   • 12 januari, 2016 kl. 09:03
    Permalänk

    Domän kan skrivas över till ny ägare, ser inga problem med det, roligt om nån finner intresse vid att ta vid och förhoppningsvis ha lite mera tid att lägga än det blev på slutet för mig.

    Svar
 • 11 januari, 2016 kl. 18:57
  Permalänk

  Varför inte det på Svenska Fans?

  Svar
 • 11 januari, 2016 kl. 18:59
  Permalänk

  Men det går ju inte bara att skapa ett gratisforum online och tro att det ska göra grejen! Det måste vara någon som har tid att driva och framför allt hålla ordning på forumet. Din idé är en snäll tanke men helt orimligt i den storlek som behövs för ett forum så som TCIM var

  Svar
 • 11 januari, 2016 kl. 19:13
  Permalänk

  Till Klasse och övriga! Som sagt, den som känner sig ha tid och motiviation får gladligen äntra manteln och köra igång ett annat TCIM på ”allvar”!!! Men tills dess att detta sker, fungerar denna lösning tillfredställande tillsvidare! Bättre än inget TCIM alls och det bästa av allt, det är fritt att gå med…
  Helt sjukt ändå vad löven lockar… la upp sidan för en halvtimme sedan och redan 8 medlemmar!

  Svar
 • 11 januari, 2016 kl. 19:19
  Permalänk

  Mycket tråkigt. 🙁 Lövenintresset kommer säkert att minska iom detta. Hoppas bara att ”någon” skapar ett nytt forum där man kan hänga. Svenskafans.se är inget alternativ då det mer är ett klotterplank utan struktur.

  Svar
 • 11 januari, 2016 kl. 19:21
  Permalänk

  Så du kommer att ta hand om forumet eller ska du släppa det vind för våg?

  Svar
 • 11 januari, 2016 kl. 19:34
  Permalänk

  Bra jobbat Wasa!!!!! Vi behöver ett forum! Hoppas någon annan kan ta över.

  Svar
 • 11 januari, 2016 kl. 19:53
  Permalänk

  Tack för allt Wasa, en sann eldsjäl. Hoppas Löven uppvaktar dig på något sätt. Tror dessvärre inte de styrande i Löven förstår forumets betydelse.

  Svar
 • 11 januari, 2016 kl. 20:31
  Permalänk

  Och ni som redan har http://www.loven4ever.com vill inte komplettera och försöka ta trafiken av att host:a ett diskussionsforum?

  Personligen har jag sorg. Det här var riktigt tråkigt. Tråkigt också att det slutade så här och inte planerat, jag hade gärna laddat ner en massa innehåll.

  Hursomhelst ett stort tack till Wasa för alla dessa år.

  Svar
  • 11 januari, 2016 kl. 21:26
   Permalänk

   Det skulle inte vara några problem att vi lade ett forum hos oss, men har ingen tid att ta hand om ett forum. Vi lägger redan för mycket tid på detta. Ordet fritid finns inte i våra eller våra familjer liv och det vore respektlöst mot den att ens tänka tanken. Hoppas dock någon annan tar vid efter Wasa.

   Svar
 • 11 januari, 2016 kl. 21:02
  Permalänk

  Trist.
  Det var ju så kul att hänga där på Tcim. Kanske var jag mer intresserad av Tcim än Löven numera.
  Om du Wasa får lusten tebax, tveka inte starta upp igen. Tack för allt btw.

  Svar
 • 11 januari, 2016 kl. 21:08
  Permalänk

  Tack för allt Tommy och Fredrik. Utan er så skulle intresset för Löven vara klart mindre. Jag hoppas att någon annan eldsjäl kan ta tag i saker och föra facklan vidare. Löven behöver det, supportrarna behöver det och jag behöver det. 😉

  Svar
 • 11 januari, 2016 kl. 21:36
  Permalänk

  Löven behöver ett forum.
  Startar någon ett nytt så döp det till något nytt.
  Var väl mest påhopp , omodererat och dött på slutet.

  Svar
 • 11 januari, 2016 kl. 22:12
  Permalänk

  Neeeeej!!!! Skojar ni?? Kan inte vara sant. Alla sköna stunder vi haft på TCIM. En sorgens dag. 🙁

  Svar
 • 11 januari, 2016 kl. 22:24
  Permalänk

  Tråkigt att en epok går i graven.Får tacka Wasa för den tid han drivit sidan och hoppas du kryar på dig.

  Svar
  • 11 januari, 2016 kl. 23:36
   Permalänk

   +1

   Tack!

   Svar
 • 11 januari, 2016 kl. 23:44
  Permalänk

  Tack för allt, det var en rolig tid. Tack för att även vi var välkomna, som inte har Löven närmast hjärtat. Jag kommer aldrig glömma TCIM! Vila i frid på den digitala kyrkogården.

  Kanske ses vi där ute, på nätet eller någon läktare. Signing off, Svehla.

  Svar
 • 12 januari, 2016 kl. 00:03
  Permalänk

  Stort tack for allt det har varit skitkul aven om det for laget har varit javla mycket upp o ner sista 12 aren men utan TCIM hade jag nog foljt laget sadar halvhjartat och kanske inte alls senaste aren. Suverant arbete ! Om det ateruppstar kommer jag definitivt att hoppa pa sparet igen. Godspeed !!!

  Svar
 • 12 januari, 2016 kl. 05:57
  Permalänk

  I chock. Enda sidan man loggat in minst 1 gång per dag under 10 års tid. Skit

  Svar
 • 12 januari, 2016 kl. 08:45
  Permalänk

  En sorgens dag. Mitt lövenintresse kommer att dala betänkligt utan TCIM. Forumet är ju den kanalisering av eldsjälar som gjort att man orkat vidare genom all misär.

  Hoppas att någon kan tänka sig att driva vidare, gärna på samma domän. Jag donerar gärna pengar.

  Svar
 • 12 januari, 2016 kl. 08:48
  Permalänk

  Lika bra det där vänsterforumet försvann..

  Det är nya tider nu, folk har vaknat

  Svar
 • 12 januari, 2016 kl. 08:52
  Permalänk

  Mycket tråkigt.

  Men tack för den tid som varit!

  Som Katlstadsbo kommer jag tappa oerhört mycket av min ”kontakt” med laget i och med att TCIM försvinner. Därmed kommer tyvärr också intresset och känslorna att sakta falna av… 🙁

  Svar
 • 12 januari, 2016 kl. 10:25
  Permalänk

  Det var dags… Som Wasa beskriver så var aktiviteten endast skenbar på slutet, med samma idisslande mellan en handfull skribenter som matchade Aftonbladets kommentatorer i balans och kärnfullhet… Jag sörjer TCIM djupt, men patienten var hjärndöd redan för två år sedan… Det var hög tid för wasa att koppla bort respiratorn…

  Svar
 • 15 januari, 2016 kl. 08:17
  Permalänk

  Mycket tråkigt att höra. TCIM har verkligen varit en viktig anledning till att en exil-lövare som mig t ex har hållit så pass bra koll under alla åren som klubben vandrat i dödsskuggans dal. Visst, forumets roll kanske minskade på slutet men jag kommer att minnas det som ljuset i mörkret under den svåraste tiden. Stundtals det var nästan lite av Uppdrag granskning Lövenspecial, med Wasa i rollen som Janne Josefsson. Vidare rent sportsligt, att läsa matchreferat eller bara korta kommentarer av kunniga och engagerade skribenter var en stor anledning att flera gånger dagligen logga in på forumet. Hatten av för wasa.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: