Tavlan!

Tidigare under silly season har vi spånat och gissat vilka som blir kvar från fjolårstruppen, vi har bett om tips på vilka juniorer som borde ges chansen på allvar och om det det finns några spännade spelare i div 1 som kan tänkas vara potentiella nyförvärv. Kring div och spännade spelare kommer i morgon en intervju med den som har bäst koll på den serien. Vem det är kanske ni kan ana, i annat fall får ni er ge till tåls tills i morgon. I vart fall något av de namn han gett oss kändes otippat, återstår att se ifall Hellgren/Molin kommer värva från ettan.

Men tanken med kvällens inlägg var inte att fortsätta spåna kring namn utan nu tänkte jag i stället försöka tänka mer lagbygget Löven. Vilka karaktärer finns, vilka behövs och hur borde laget egentligen formeras?

+ + +

Truppen borde i vart fall enligt mitt tycke innehålla två målvakter, nio backar och säg fjorton forwards. Tanken som R2 hade var ju en sjukt bred trupp, kollar man många lag i SM-liiga så har de tillräckligt med folk för ständiga internmatcher. Det finns det i dagsläget varken ekonomi eller omklädsningsrum till heller så jag hoppas vi ser en något mer slimmad trupp till hösten.

Av dessa ska det vara ett antal juniorer som antingen matchas i allsvenskan eller hos Teg i ettan. Endast i undantagsfall tycker jag de ska matchas i juniorlaget. Jag tror matchning mot seniorer är nödvändigt och utvecklande, samtidigt så måste ju juniorlaget minst behålla sin status så en viss balansgång kommer krävas.

Femmorna borde enligt samma bloggare byggas så att de två första är och ska vara producerande, den tredje strikt defensiv dessutom med stort ansvar i boxplay. Den fjärde ska enligt mitt tycke vara en riktig checkingline som gör det jobbigt för motståndarna och på så sätt ger ännu mer energi till lagets två första och ledande femmor.

Till de två producerande kedjorna finns det kanske visst material i den gångna truppen, men det torde fattas minst två snipers.. såna hade vi nämligen inte alls. Centrarna i dessa kedjor ska vara otroligt spelskickliga och ständigt leverera mackor till ytterforwards och samtidigt agera klokt och vara på rätt sida när puckarna tappas. Ytterforward nr två kan antingen ha speed som Lindgren eller tyngd som Thörn och på så sätt agera murbräcka åt kamraterna.

Vad gäller backarna i mitt tänkta bygge så ser jag i vart fall minst en väldigt spelande i de två första paren, ett tänkbart par skulle kunna vara Nils Andersson i par med Svedberg. På så sätt kombineras dessutom rutin med ungdomlig entusiasm, vilket kan vara vara nog så viktigt. Det  tredje paret med stort defensivt ansvar borde kunna utgöras av en karaktärsspelare som P-A Lundström i par med Vikeväinen om nu dessa lirar kommande säsong. I en checkingline vill jag såklart med många andra se en frustande och vilt kämpande Messy Jonsson.

Vad gäller karaktärer tycker jag i likhet med många att det var mycket som fattades under året. Vi hade inga som levererade som jag anser att de två första bara MÅSTE göra, vi saknade en stor stark och elak back som på ett nästan hänsynslöst sätt rensar framför Galbraith, vi hade ett par forwards med muskler och attityd…. men jag skulle mer än gärna se några kilon till och dessutom en lite småful och ständigt snackade forward som tar energi från motståndarna. Jonas Hedberg som lirade för et antal år sedan var en sån karaktär som jag tror laget skulle må bra av. Såna här åsikter kan vara lite som att svära i kyrkan, men va fan.. så tycker jag.

+ + +

Rubriken tavlan kanske du tänker, vad hade det med allt att göra? Jag tänkte som så att Hellgren i likhet med många tränare pratar om att brinna för uppgiften och om att spela för märket på bröstet. Det ska absolut vara så och inte på något sätt annars, men jag hoppas och tror att Hellgren/Molin bygger laget så att det innehåller spetskvalité av olika slag och inte en jämngrå massa där alla väger lika mycket, åker lika fort, skjuter lika löst och snett men är riktiga djävlar på att kämpa tillsammans. Klart som tusan att varje kille ska göra sitt bästa varje byte, varje match.. men lirarna måste tillåtas vara lirare och de som ska stå för energi och attityd får stå för den delen. Tanken med tavlan var att även ifall blått är min favoritfärg så blir nog målningen mer intressant och tilltalande med en grön gräsmatta, blå himmel, några vita moln och skinande gul sol.. hoppas och tror att bilden var talande nog.

Mina tankar och funderingar i tider när laget ska formas, hur tänker du? Huvudsaken iaf att firma Hellgren & Molin har sin plan klar.

0 thoughts on “Tavlan!

 • 9 april, 2010 kl. 12:35
  Permalänk

  Jag upplever att Firma Molin/Hellgren bör ha bra koll på hur laget ska byggas och vilka eventuella förvärv som ska införskaffas. Hellgren borde exempelvis ha järnkoll på div 1 norra. Ser man sedan på vad som KAN finnas på backsidan inför kommande säsongen känns det riktigt spännande: Christoffer Norgren,PA Lundström,Jonnie Karlsson,Martin Johansson,Johan Svedberg,Nils Andersson,Alexander Eriksson,Aki Heino,Ville Vikeväinen,Petter Lindberg m.m. Sedan kommer ju inte alla att finnas kvar, men i det läge vi befinner oss i så trodde jag att vi skulle få svårt att få ihop ett vettigt lag.

  Svar
 • 9 april, 2010 kl. 15:46
  Permalänk

  Jag skulle vela se på backen en ”Lasse Karlsson” typ som Forvard en ”Sasja” som Center en ”Patrik Sundström”
  Det är vad dagens Löven saknar fast dom växser ju inte på träd!?

  Svar
 • 9 april, 2010 kl. 18:48
  Permalänk

  Svar till Lövenbloggaren (2010-04-09 12:35)
  Skönt att du känner dig lika trygg som mig Lövenbloggaren…

  Vad gäller backförvärv i Norgen känner jag mig lite kluven. Jag menar att självfallet ska vi signa en f.d. lagkapten från ES från närområdet, Nordmaling, med bra ledaregenskaper om denne fortfarande är hungrig på isen.

  Då vi samtidigt ska satsa ungt och på framtiden kanske det innebär att någon andra av de äldre kanske inte bör erbjudas kontrakt. En karaktärsspelare som PAL ser jag som mer eller mindre given.. tänk att signa MaJo, Svedberg, PAL och Norgen för att om något år få beskedet att karriären är över.. vore tungt!

  Svar
 • 9 april, 2010 kl. 18:55
  Permalänk

  Svar till Daniel (2010-04-09 15:46)
  Vet du vad det värsta är Daniel?? Samtliga av dessa hade nog förstärkt laget även i år. 😉

  Men jag gillar de karaktärer du pratar om, en center som Sundström kanske vi senast hade i Lavander, vad gäller Lasse ”Lasse Karlsson skjut för att döda” Karlsson tror jag nästan att Jesper Jäger skulle platsa.. vad gäller Alexander ”Sasja” Belyavsky.. säger jag bara ”There is only one..” ..en ny Sasja kommer vi tyvärr aldrig någonsin att få se igen. Men det är kul att ha fått se han iaf..

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: