Tar AIK eller Leksand klivet?

I kväll inleds så direktkvalet till SHL då AIK över sju matcher ska försöka besegra Karlskrona HK och där Leksands IF i morgon tar sig an MODO i Fjällräven Center. Även dessa lag duellerar om en SHL-plats över 7 ronder.Om något av lagen tar klivet eller antar utmaningen? Tja, båda gillar iaf definitivt utmaningen och jag tror båda lagen är tillfreds i rollen som underdog, utmanare och att vara det laget som har allt att vinna. Om de sedan verkligen kan besegra ett SHL-lag, med alla dess förutsättningar, och i en sjusettare i stället för i en klassisk kvalserie mot de övriga lagen låter jag vara osagt.

För hockeyns och HockeyAllsvenskans skull hoppas jag verkligen minst ett av lagen kommer klara det, det vore en skön pungspark på SHL-basen och ligans VD Jörgen Lindgren där man återigen skulle kunna visa att sporten i sig, lagen och möjligen fansen är större och det som borde räknas än antal sittplatser i en arena målad i vissa färger eller vad som numer räknas för att klara eller tilldelas sin ”SHL-licens”.

Finns det då något som talar för AIK i mötet med KHK?

 • coach Roger Melin, tillbaka i huvudstan och AIK efter tre säsonger och lika många semifinaler med Linköpings HC
 • klassiska Hovet och fansen Black Army, under säsongen har gnaget bara torskat 3 gånger på Hovet
 • Underdog och att laget redan sedan länge överträffat alla krav och förväntningar under säsongen

Finns det på samma sätt något som talar för Leksands IF i duellen med MODO?

 • Tegera Arena och det vitblåa ståplatshavet i form av galna masar i träskor med varsin dalahäst under armen
 • coach Perra Jonsson, värmlänningen som har tagit laget från jumbo i HA till ett direktkval till SHL
 • MODO, ”Heart of hockey”, har 10 importer i laget trots att man dessutom gjort sig av med sju st. inkl. coach Huras.

För Norrlandshockeyns skull är jag lite rädd att Leksand kan slå ut MODO över sju matcher, jag tror och hoppas dock lite att AIK i stället möjligen skulle kunna besegra KHK och på så sätt visa att allt är möjligt men att vi genom Leksand kvar i HockeyAllsvenskan iaf skulle ha en semiöppen högstaliga. Den dagen både AIK och det s.k. ”folkets lag” Leksands IF spelar i SHL är jag rädd att Jörgen Lindgren stänger butiken för gott. Men för vår egen ligas skull hoppas jag att inget av lagen lyckas och att mer klassiska SSK nästa säsong återigen spelar i ligan.

Det vore så klart sorgligt ifall butiken helt skulle stängas, men i kväll inleder alltså hursom AIK serien mot KHK och i morgon börjar MODO´s överlevnad för att hålla sig kvar i SHL.. vad tror du som läsare? Kan något av lagen rubba de drakarna från SHL och vilket av dem har i så fall störst chans, fältet som vanligt fritt..

One thought on “Tar AIK eller Leksand klivet?

 • 19 mars, 2016 kl. 19:06
  Permalänk

  AIK tror jag på men hoppas inte på som Stockholmsbo (Solna till och med). Vill kunna se Löven på hovet även nästa säsong.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: