Tankar om spelschemat 18/19

I fredags släppte HockeyAllsvenskan det fullständiga spelschemat för säsongen 18/19, sedan tidigare visste vi att MODO och Vita Hästen var de två första motståndarna. Men vilka blev de övriga, eller egentligen i vilken ordning?

HÄR hittar du först hela spelschemat.

För vårt eget gröngula Björklövens del bl.a. inledningsvis enligt följande:

Fre 21/9 Björklöven vs MODO

Sön 23/9 Vita Hästen vs Björklöven

Ons 26/9 Björklöven vs SSK

Lör 29/9 IKO vs Björklöven

Ons 3/10 Björklöven vs Pantern

Kollar vi snabbt in spelschemat så har vi 14 hemmamatcher måndag – torsdag varav elva stycken på onsdagar. Därefter sju fredagsmatcher, två på lördagar och till sist tre på söndagar.

Det kan vi jämföra med elva bortamatcher måndag – torsdag varav åtta på onsdagar. Därefter åtta fredagsmatcher, fem lördagsmatcher och slutligen två söndagsmatcher.

Nu behöver ju inte veckomatcherna påverka publiksiffran, men generellt ofta lite bättre drag i A3 Arena om matcherna går fredag eller på en lördag. Nu alltså nio hemmamatcher fredag eller lördag att jämföras med 13 gällande bortamatcherna och samma veckodagar.

*

En annan iakttagelse då klubben fick en del kritik i fjol för ett accepterat spelschema utan hemvändarmatch under helgerna, då hade man bl.a. släppt ett möjligt möte hemma mot MODO och spelade den matchen i februari i stället, är att säsongens spelschema kring helgerna ser ut som följer:

Tor 20/12 Björklöven vs AIK

Tor 27/12 KHK vs Björklöven

Lör 29/12 Västervik vs Björklöven

Återigen inget lysande spelschema, här missar tyvärr klubben att bjuda utflugna och under jul- och nyårshelgen hemvändande Umeå-bor chansen eller möjligheten att ta del av en gröngul hockeyfest i templet A3 Arena. Jag tycker det är lite märkligt att man återigen inte tar den chansen, här borde klubben verkligen haft möjligheten till i vart fall en match. Möjligen att man tänker ekonomiskt och ser möjligheten till två bortamatcher på samma resa, möjligen en knölig resa vad vet jag. Men jag gillar inte att fansen i A3 Arena återigen inte ges chansen till en gröngul hemvändarfest.

Så återigen (likt i fjol) är det Söderlövarna som möjligen är vinnare gällande spelschemat vid jul- och nyårshelgen.

*

I fjol dessutom ett back-to-back möte med IK Oskarshamn i slutet på januari, rätt hett i A3 Arena i returen och här hade jag nog hoppats på minst en uppföljare den här säsongen. Tyvärr inget spår av det heller, lite märkligt när jag uppfattade att såväl ledare, spelare som vi fans verkligen gillade konceptet och det kryddade säsongen. Inte minst returen den gången när känslorna var rätt heta och man t.o.m. snackades och brottades en del mellan båsen.

Kommentarer, reflektioner eller tankar baserat på säsongens spelschema? Fältet som vanligt fritt.. Skriv gärna en kommentar.

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana då gärna in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan för att ta del av ditt välkomsterbjudande.

3 thoughts on “Tankar om spelschemat 18/19

 • 20 maj, 2018 kl. 10:20
  Permalänk

  Håller med. Tycker även det är märkligt att man har två hemmamatcher mot Modo under hösten och två borta under våren. Vattnar ur derbykaraktären litegrann.

  Svar
 • 20 maj, 2018 kl. 10:40
  Permalänk

  Ifjol kunde man se en tanke med att spela på ett visst sätt, då vi avslutade med rätt många hemmamatcher som kan vara en fördel vid en slutspurt men, detta syns inte för kommande säsong.
  Man kan ju fundera över varför Björklöven är det enda laget förutom Pantern som inte spelar något hemma under mellandagarna, det är bedrövligt. Är det kansliet som inte vill jobba?
  De skyllde ifjol på att ”det skulle bli svårt att sälja in matchen” men, det är bara svepskäl. Det har inte varit problem med detta tidigare och det är bara att se på hur många lövare som åkte på bortamatchen mot Modo den tiden (inte ens en sådan möjlighet får vi under denna tid kommande säsong).

  Jag hoppas att de inte ska ”ge bort” en massa platser till Modosupportrar till hemmapremiären, det är Vår hemmapremiär och då ska lövare prioriteras!!!

  Vi har också nästan minst helgmatcher utav alla lag, varför är det så? Är det någon ny överenskommelse som gör att löven inte vill ha dessa? Alla som jobbar på veckorna och har barn, det är inte helt lätt att ta sig dit då, då är helgmatcher så mycket bättre men, detta verkar gå bort.

  Verkar som då det blev ”ny” ägare till hockeypuben som då aviserade att den skulle bli kvarterskrog inte vill ha hockey där på helgen för då ska annat prioriteras, men, det kan jag bara inte tro!?!

  Nej, jag tycker Löven är svaret skyldigt, varför de gör på detta viset och hur de resonerar!

  Svar
 • 21 maj, 2018 kl. 00:07
  Permalänk

  Kort: Lövens spelschema är ett skämt. Alla andra lag har i princip bättre schema. Är svårt att ta sig iväg en veckodag med familj, Fredagar är bästa dagen och vi har nästan minst såna av alla lag. Löven får gärna förklara hur dom tänkt.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: