Tankar om senaste veckan

En välbehövlig vecka på Cypern var inbokad sedan en tid. Hade nästan lovat mig själv totalt blogg-förbud då tanken egentligen var att till 100% enbart koppla av och försöka fokusera på att enbart ladda de berömda batterierna.

Men det var ju rätt mycket som hände förra veckan och då jag höll mig ända fram till sista kvällen känner jag mig ändå rätt nöjd. Nu vill jag hursom reflektera lite kring vad som hänt och även komma med lite konstruktiva tankar och konkreta råd.

Inlägget helt från telefonen och därför fritt från länkar och bilder etc. Hoppas det ändå känns okej?

* * *

Jesper Jäger klar som junioransvarig ned till U16 och dessutom headcoach för J20.

Otroligt positivt och redan innan Jesper presenterades var det namnet på allas läppar från föräldrar till ungdomsledare. Att Jäger dessutom nämnts som en framtida ledare av ikonen Slettvoll och de senaste åren jobbat som Norrlandsscout åt Frölunda inte mindre intressant. Möjligen att relationen med GM Lechtaler kan ge klubben nåt. Hursom ingen nackdel.

* * *

Sedan hände det då rätt mkt i fredags, först att #15 Edblom valde att avsluta sitt kontrakt och sedan att varken #11 Grundström eller #26 VEJ erbjöds nya kontrakt.

Egentligen ingen större skräll att Pär valde att bryta kontraktet, otroligt mkt skönare att slippa pendla och när MODO nu åkte ur SHL var iaf inte jag direkt förvånad över att Edblom hellre skulle lira med MODO.

Även om centerlinjen så klart påverkas negativt i ett första skede ger detta sportchef Johansson betydligt större förhandlingsutrymme.

När det gäller Gustav och Viktor tycker jag mest synd om killarna, även om det kanske inte kommer som någon chock tycker jag inte de officiella motiveringarna motiverar att de ska vänta drygt 2,5 månad mer än ex.vis Ekelund, Wargh, Edström, Maegaard-Scheel eller målvakterna på ett besked.

Fast det handlar mer om respekt för individerna, fast det är inte så bara i min bok.

* * *

Sedan då även ett tillskott i form av hårt jobbande wingern Murphy från VIK Västerås.

Rätt tydligt hur klubben nu vill spela, men även om vi ska jobba hårt och brinna för uppdraget tycker jag vi genom att slippa Edbloms lönepost borde nyttja utrymmet och försöka skriva fast ex.vis #90 Hutchings.

Målskyttar växer inte på träd och ligans fjärde bästa målskytt nu dessutom än mer bekant med HA och även Umeå som stad. Om vi lyckas behålla Alex har vi kvar topp 5 från interna poängligan från i fjol, ifall vi tappar Hutchings har vi tappat två av de fyra bästa målskyttarna från i fjol. Viss skillnad och sedan tycker jag även Alex passar in i beskrivningen hårt jobb och fart på rören.

I min bok helt givet att Dalle borde göra allt för att försöka behålla Alex. Eller inte allt, men iaf ett seriöst och ärligt försök.

* * *

Avslutningsvis lite tankar om den 8:e backen där bloggkollegan lanserade två namn i Granath och Persson. Absolut inga dåliga namn, men jag hittade ett par, eller egentligen några till som iaf i går kväll var lediga på marknaden.

 • Per Savalahti-Nagander
 • Jeremias Augustin
 • Jesper Dahlroth
 • Anton Blomkvist

I de två förstnämnda lite välbehövlig rutin, båda har dessutom gjort resan från HA till SHL.. Den andra dessutom två ggr om. Annars vore Asplövens lagkapten (faktist bara 24 år) med bl.a 118 matcher i SHL ett fint tillskott för vår rätt oprövade backsida.

En bubblare som kanske inte alls är realistisk att locka norrut är Panterns väldige och rätt fysiske Blomkvist.

Samtliga dessa namn intressanta i min bok och skulle göra laget än mer balanserat och i någon mån mer komplett.

* * *

Hur tänker du annars kring ovanstående? ..och vad har vi egentligen att vänta oss i dag, förutom flyget hem då?

Fältet som vanligt fritt..

2 thoughts on “Tankar om senaste veckan

 • 23 maj, 2016 kl. 21:20
  Permalänk

  Jonathan Harty är ledig,kanske dags för en comeback,förra säsongen gjorde han ju bra ifrån sig,inte så dyr och en energiback,dock skadebenägen,men hellre han än någon oprövad div1 back.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: