Tankar om Rahimis återkomst

Ikväll presenterades till slut Daniel Rahimi för Björklöven och det känns bra i magropen att han återvänder.

Varför tycker jag då det? En del vill göra gällande att han inte passar in i det spelsystem som Björklöven, men är inte tanken från Per Kenttä att han ska ha en viktig del i laget hade han inte värvat honom. Det är ju inte svårare än så.

Sen är det så att klubben inte betalt en monsterlön för honom. IK Oskarshamn bjöd exempelvis otroligt mycket med för hans signatur, men till slut lyckades Per Kenttä Daniel att komma tillbaka till moderklubben. Återigen är den resan Björklöven är inne på som är nyckeln. Sen ska vi förstås inte glömma bort att hans speltyp är viktig att ha i ett lag och dessutom är en spelare som uppskattas av supportrar och som även sponsorer gillar. Lek med tanken att du skickar in random spelare till ett företagsevent kontra Daniel Rahimi?

Längden på kontraktet 2+1 känns också rimligt. Vanligt är att hemvändare får tre år, men då kan ju bli sittande på en spelare nu inte riktigt har nytta av. Mycket händer på tre år.

Nu börjar truppen se riktigt, riktigt bra ut och som Per Kenttä sa ikväll ska två backar in och sen ska målvaktssidan formeras. Jag tro bestämt att Deilert blir kvar och att såklart Ullman presenteras senare och då skulle vi i så fall kunna mönstra följande lag, detta i mitten av maj:

Crandall-Vesel-Hutchings
Possler-Ottosson-Liss
Wiklund-Andersson-Selin
Söder-Andreasson-Eriksson

Rahimi-Norbe
Deilert-Johansson
Plant-Ullman
Hellström

Jämför vi detta med vad vi inledde fjolåret med:

Crandall-Lindquist-Hutchings
Wiklund-Andersson-Selin
Lundberg-Andreasson-Ståhl Lyrenäs
L Ericsson-Söder- W.Eriksson

Cooper-Deilert
Hjelm-Larsen
Häman-Tornberg
Hellström

Backsidan kan man väl säga är relativt jämförbar även om årets känns lite jämnare, men på forwardssidan ser vi ju en galen skillnad. Sen har jag hört att spets ska in under säsong. Målvaktssidan är fortfarande ett helt oskrivet kort, men som en f.d. spelare jag talade med under dagen uttryckte: -Steken skulle kunna stå i mål och vi skulle ändå vinna serien!

Lite så faktiskt..

Avslutningsvis är det bara att konstatera att jag ju har tagit Per i handen, annars hade jag aldrig trott han var på riktigt, men det här är ju både galet och förbi.

Era tankar om Daniel Rahimi och även laget? Skriv en kommentar..

*

Vem som vinner Hockeyallsvenskan 20/21 är nog ännu inte spelbart, men är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Kanske nåt Vitryskt eller tysk fotboll? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

10 thoughts on “Tankar om Rahimis återkomst

 • 15 maj, 2020 kl. 22:36
  Permalänk

  Ha du inte lärt dig någonting under alla dessa år ?!
  Säsongen Löven gjorde i år kommer inte att upprepas och redan nu börja många få hybris …. Fötterna på jorden tack!! Det gäller att få ett lag som funkar och allt faller på plats … Säg mig hur många lag i hockey som vunnit två år på rad på hög nivå ?! Vi hade vår chans i år innan en helt jävla otrolig pandemi från kina som dyker upp efter 20 år och som den korrupta Shl och svenska ishockeyförbundet smällde igen dörren för oss….
  Ps!!
  FÖR ALLTID FÖR EVIGT HATA SHL OCH SVENSKA ISHOCKEYFÖRBUNDET…..

  Svar
  • 15 maj, 2020 kl. 23:12
   Permalänk

   Slappna av Andreas. Ingen har hybris här, alla två fötter och tre ben på jorden, men vet inte hur införstådd du är in Per Kenttäs arbete. Inget han gör är en slump. Finns inte en spelare som kommer hit som inte Per har gått igenom med både lupp och förstoringsglas.Visst är det bittert att de gångna säsongen blev som den blev, men nu går vi vidare. Jag är trygg.

   Svar
 • 15 maj, 2020 kl. 22:59
  Permalänk

  Grymt nyförvärv och återkomst, Daniel kommer att bli otroligt viktig nästa säsong och han är inte slut som någon ( Hejpådig) skrev i en tidigare kommentar på bloggen. ”Hejpådig” är förmodligen någon avundsjuk supporter från annat allsvenskt lag skulle gissa typ Erik Larsson Modo 🙄
  Hoppas bara att säsongen kan starta som tänkt i september med eller utan publik så kommer vi att var med i toppen mot SHL 2021.

  Svar
  • 16 maj, 2020 kl. 00:09
   Permalänk

   Håller med Andreas, dra ner på hybrisen lite…inte sexigt alls. Något annat som inte är så fint att titta på är A3..akta så den inte blåser ner på er

   Plocken..vad tycker du om Tambellini? Fortfarande en korpenlirare?

   Svar
 • 16 maj, 2020 kl. 00:47
  Permalänk

  Jag håller med Wallson om att vi ska vara ödmjuka till en början. Även om vi på papperet har ett konkurrenskraftigt lag, så tror jag att ett flertal av våra motståndare kommer med bättre lag den här säsongen. De kommer inte att ge oss nåt gratis. Hoppas att Rahimi levererar precis som Kenttä säger och att Possler får ut sin fulla potential och får vara skadefri. Om vi supportrar inte har idiothöga förväntningar och krav från början så kommer det nog att blir bra den här säsongen med.

  Svar
 • 16 maj, 2020 kl. 07:43
  Permalänk

  Rahimi kommer vara allsvenskans bästa back och en ruggig förstärkning . Björklöven kommer att ha ett av allsvenskans bästa lag någonsin nästa säsong? Ser otroligt starkt ut!!!

  Svar
  • 16 maj, 2020 kl. 10:39
   Permalänk

   Rahimi kommer inte vara allsvenskans bästa back. Han är på nedgång och besitter inte skridskoåkningen eller spelförståelsen för att vara allsvenskans bästa back. Låter lite konstigt men Rahimi passar bättre i SHL än HA. HA är en tuta och köra liga där defensiva backar ofta får problem. Visst kommer han vara bra men Norbe och Johansson är bättre.

   Svar
 • 16 maj, 2020 kl. 09:50
  Permalänk

  Tycker baksidan också ser starkare ut nu än i början av förra säsongen. Näst intill lika stark som den vi avslutade säsongen med.
  Visst att laget kom ihop sig på ett perfekt sätt i år, men vi behöver inte göra 2 rekordbra grundsäsonger. Vi har många spelare kvar. Gissa att flera av dom var starkt bidragande till att skapa den starka gruppen. Så gör vi bara en ”hyfsad” grundserie så vi får hemmaplansfördel en bra bit in på slutspelet och prickar en formtopp så kan vad som helst hända.
  Vi vann inget i år, än fast jag tror vi skulle gått upp. Så va det absolut inte den sista och enda chansen!
  Välkommen Rahimi! I slutspelet så kommer vi få se varför Käntää värvade dig!

  Svar
 • 16 maj, 2020 kl. 12:42
  Permalänk

  Jag välkomna en sådan profil och är övertygad om att han kommer ge 101% för Löven och laget i hans hjärta. Och viktig i ett eventuellt slutspel. Fullt förtroende för Per Känttä och inget han gör är en slump. Hoppas alla ger föreningen det stöd den förtjänar.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: