Tankar om Possler och Norbes val

Vi har i lokalpress och annan media kunnat läsa att forwarden Gustav Possler hörde av sig till Björklöven och ville träna med laget. Han ska ha varit med på dagens tester och det är väl ett väldigt sunt sätt att känna lite på varandra.

I och med att laget ännu inte gått på is och det ”bara” är försäsong, om än grunden till det viktiga som skall komma är det oerhört listigt och bra för både klubben som Gustav att under dessa former få lära känna varandra.

Vad det sedan mynnar ut i för vi så klart se framöver, jag har alltid under denna silly season varit lite rädd att ”Padel-Glader” ska visa intresse för alla spelare som Björklöven och vår sportchef Per Kenttä visa intresse för.

Då Possler sedan har en historia även med MODO finns en naturlig koppling till båda klubbarna.

*

Men tankar om Possler?

Helt klart ett intressant namn, ett litet extra plus med kopplingen till både stan och klubben. Efter några skadefyllda säsonger torde därför revanschlusten vara stor och bara på det passar man ju in i #ouppklaradeaffärer och resan under 20/21. Bra ålder och ändå ca 270 matcher i SHL inkl slutspel på sitt CV, näe.. en frisk och hel Possler vore intressant, vi får som sagt se vart det detta tar vägen.

*

Sedan när det gäller backen Daniel Norbe, givetvis flirtade han rätt rejält med såväl klubb, partners som fans då han presenterades. Men det är liksom kutym och numer standard.. så klart tjusigt och viktigt att ge ett bra första intryck.

Men att denna 24:åring efter de tio matcherna med HV71 och bud från fler lag i högsta ligan väljer att kliva ner till HockeyAllsvenskan igen gillar jag verkligen och jag tycker det säger rätt mycket om både karaktär, mognad och en rätt sund inställning till vad som torde vara bäst för den egna karriären i ett längre perspektiv.

Rent generellt är det många unga spelare som tar chansen i SHL så fort tillfälle ges, det är så klart högsta ligan och troligen bättre betalt. Men är det allt och gynnar det verkligen den egna karriären i ett lite längre perspektiv?

Jag tycker fortfarande den signen är smått otrolig, en riktig bomb.. men det jag verkligen gillar att Daniel denna gång i mina ögon skyndar lite långsamt, får vara med och garantera mer delaktig i kommande säsongs resa än det hade varit lägre ner i hierarkin i valfritt SHL-lag.. sedan då en klar uppsida i att det dessutom torde gynna den egna karriären i ett längre perspektiv.

Nåt jag verkligen gillar och blir genuint glad av att se.

*

Vad är dina tankar kring både Gustav Possler som det val som backen och nyförvärvet Daniel Norbe gjorde.

Fältet som vanligt rätt fritt..

*

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Kanske nåt Vitryskt? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

7 thoughts on “Tankar om Possler och Norbes val

 • 5 maj, 2020 kl. 21:34
  Permalänk

  Possler om han inte blir för dyr. Annars känns det som en klassisk Modovärvning. Tycker inte vi ska ha honom ”bara för att” utan isf med en plan för var och varför.

  Svar
  • 6 maj, 2020 kl. 11:00
   Permalänk

   Kenttä skulle aldrig värva liksom ”bara för att..”. Han har både en plan A, B och C för varje spelare och varje värvning. Vi kan vara trygg i att om Possler blir kvar så är det av rätt orsaker.

   Svar
 • 5 maj, 2020 kl. 22:40
  Permalänk

  Är Posse fri från skadorna är han nog en bra värvning, historiskt har han varit en ganska poängstark spelare med bra fart under rören, ok skott och kan lägga mackor.
  För honom gäller det att få en nystart igen.
  Sedan är han endast 25-26 år och har mycket rutin från den högre ligan.
  Skulle gärna sett honom med Otto och Liss.

  Svar
  • 6 maj, 2020 kl. 11:03
   Permalänk

   Känns spontant som att det just är med Otto och Liss han skulle hamna. Tror man inleder som man körde ifjol, med transatlantlinan och Freddans stommelina intakt, men samtidigt lär de få leverera, för Wallson är inte oäven att ändra om det inte funkar.

   Svar
 • 6 maj, 2020 kl. 09:44
  Permalänk

  Jag hade gärna ha Possler i löven

  Svar
 • 6 maj, 2020 kl. 11:47
  Permalänk

  Possler känns väl som en ersättare till Emil Lundberg.
  Är han inte för dyr kan det väl vara bra.

  Norbe är ett kanonförvärv på allsvensk nivå…sen får man kanske ta vissa saker med en nypa salt.
  Hade han fått tillräckligt bra bud från SHL-lagen hade han självklart prioriterat det före den resa han kan göra med oss.
  Men jag klagar inte och jag gillar verkligen att det är ett två-årskontrakt.

  Svar
 • 6 maj, 2020 kl. 11:52
  Permalänk

  Håller med i tankegångarna.
  Rätt övertygad om att Kenttä tar bara kloka beslut, och Possler känns onekligen spännande. Om vi ser till Liss ”nytändning”, så tror jag Possler är en spelare som kan lyfta flera nivåer.

  Ang, Norbe så känns det som en fantastisk värvning, och finns många fördelar med en kille som verkar resonera så klokt sett till sin egen utveckling, tror detta kommer vara en riktig toppback på allsvensk nivå

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: