Tankar om mv-sidan med Endre presenterad

I fredags presenterades målvakten Claes Endre närmast från AIK, det ska ha funnits intresse från olika SHL-lag men här valde dock Endre att ta en säsongen till i ligan och förhoppningsvis göra även själva resan till SHL med Löven. Claes på så sätt en av två målvakter. Tankar kring den andra?

När sportchef Per Kenttä fick frågan av sajten kring hur tankarna på målvaktssidan lät det så här, länk:

Vi vet redan nu att det blir två nya målvakter, kommer du köra vidare på tanken med en mer uttalad etta och en yngre up coming som back up eller två mer jämna som tävlar om spaden? – Vi har lite olika alternativ som vi kollar på.

*

Med signaturen från Endre tycker jag det blir rätt tydligen att klubben och sportchef Kenttä kommer välja en liten annan väg än man gjort de senaste säsongerna, med en väldigt uttalad etta där man troligen lastat rätt mycket pengar.

Sedan snacket om att inte dela ut frikort eller garanterade roller etc. jag tror inte att en spelare väljer att gå till en klubb eller skriva ett kontrakt om man inte känner förtroende från både sportchef och coacher. Givetvis har det förts samtal inför att ett kontrakt skrivs på, man har pratat i termer av olika roller och i vilken roll klubben ser spelaren, allt annat vore oerhört konstigt. Sedan får man ju ta dessa samtal för vad de är, ingen är ju på det sättet garanterad viss speltid och sedan gäller det även att spelaren själv lever upp till den roll man diskuterat. Sedan är Löven en klubb som uttalat satsar mot SHL, då gäller det ha en bred och spetsig trupp, det innebär samtidigt att det kommer vara nödvändig konkurrens om tröjorna till match och rollerna i såväl PP som PK.

Viktigt dock att klubben är tydlig med vad som förväntas från denne i Löven och att man vid diskussionerna kring roll etc. är så öppen och ärlig som möjligt, det går inte att komma ifrån att det sipprat lite missnöje från några spelare under och efter förra säsongen. Om det sedan visar eller säger att det inte var en fullt harmonisk trupp säsongen 20/21 låter jag vara osagt.

Åter då till den andre målvakten.. jag gillar verkligen kontraktet med Claes Endre som under förförra säsongen gjorde det så bra i Boden i HockeyEttan att AIK gav honom chansen till den här säsongen, men trots allt bara en säsong i ligan även om det är en kille på väg upp i karriären. Självklart är inte Endre tänkt som båsöppnare eller back up, under de premisserna hade han aldrig signat ett kontrakt. Men med en förmodat billigare kontrakt sett till CV jfr med ex.vis Kevin Poulin öppnar det ändå upp för en något mer etablerad keeper som komplement, den målvakten kommer då även kunna utmana på ett helt annat sätt om vem som faktisk ska stå i matcherna. Dt tror jag även kommer gynna Endre i sin karriär och att det kommer finnas en viss tävlingssituation dem mellan.

Det gör att jag tror vi kommer se någon prövad på minst HA-nivå som komplement till Endre, jag listar nedan tre olika alternativ som jag då anser passar in, sett till att mina tankar om mv-sidan då skulle visa sig stämma.

Kommentarer, reflektioner eller egna tankar.. helt fritt att spekulera i det här läget.. Du kanske har helt andra namn på tilltänkt ytterligare målvakt inför kommande säsong? Fältet som vanligt rätt fritt..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet.

3 thoughts on “Tankar om mv-sidan med Endre presenterad

 • 30 maj, 2021 kl. 13:16
  Permalänk

  Kevin Lindskoug vore perfekt. Två tävlande målvakter som kan kliva in när den ene eller andre har en sämre dag. Kevin var ju i Boden och gjorde det bra och kommer väl förberedd till en ny säsong.

  Svar
 • 30 maj, 2021 kl. 20:26
  Permalänk

  Men snälla nån….ska det börjas be om Mårs igen också..?
  Släpp och gå vidare, det finns bättre kandidater sett över en säsong – Lindskoug kan få bli namngiven keeper vid ett senare skede möjligen, men inte mer än så.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: