Tankar om Lindquists 10 matcher

I början på förra veckan ett inlägg om Niklas Pavel och hans då inledande åtta matcher, i dag tänkte jag att vi kan väl grotta ner oss i #7 David Lindquists första tio matcher. David utsåg vi för övrigt i förrgår för andra veckan i rad till veckans Löv.

Till den här säsongen ett helt gäng nya spelare och om jag förra veckan såg en positiv utvecklig och att Pavel överraskat stort sett till förväntningar etc. är väl det minst det man kan säga om speediga och lite luriga Lindquist. David leder just nu vår bästa kedja och han är av få som sticker ut i det kreativa spelet, nu är bygget byggt som det är men att en rookie från Piteå ska behöva leda läget känns lite märkligt.

Om vi snabbt tittar till statistiken ser vi en andra plats i den interna poängligan för David Lindquist ser vi sju poäng via 2+5. Sedan otroligt viktigt med plusminus och där är David tillsammans med Hage de enda forwards som står på plus. De står båda på +1 och överträffas bara i laget av backtrion #4 Emmerdahl, #12 Pavel, #37 Andersson som alla står på plus två.

De senaste matcherna har David matchats med Jesper och Lucas i den första kedjan och de har helt ärligt varit den kedja som förmått skapa lite offensivt spel.

När jag sedan skulle börja analysera och tycka till Davids inledning, tänkte jag först sett till hans inledning att den 24:årige David kanske borde tagit chansen till Allsvenskt spel tidigare. Men det är kanske nu tiden var mogen och efter tre riktigt poängstarka säsonger 148 poäng via 30+118 med Piteå HC på 134 matcher där laget alltid spelat play off eller t.o.m. kvalserie någon säsong är det en tämligen trygg Lindqvist vi ser. Han fick även pröva på miljön under förra säsongen även om det bara var träning så kanske David redan där och då kände det att klivet inte behövde vara så stort.

Sedan då det här med förtroende och speltid.. under de första fem matcherna snittade David 15:31 min (mellan 12:26 och 19:33), han spelade allt mellan ytter i tredje och center i andra och i bland så många som nio forwards med mer speltid. På dessa fem matcher totalt två kassar och då i den match med 19:33 i speltid.

Jämför gärna detta med de 21:12 i speltid i snitt under förra veckan och konstant center i den första linan med samma Jesper och Lucas på vardera kant. Nu den forward med mest speltid i båda matcherna och produktionen har även kommit genom tre assist och på så sätt inblandad i 60% av förra veckans mål.

Så apropå det här med att det möjligen blev någon extra säsong i Div 1 och Piteå HC, jag är iaf extremt glad över att David nu tog chansen och så här långt överraskat rejält. Den där HockeyAllsvenska kostymen sitter redan nu som en smäck och det är skönt när någon kan bjuda på lite hockeygodis och underhållning också.

Nu har vi så klart haft ett ansträngt skadeläge, men med Axel som ska vara tillbaka i veckan återigen lite konkurrens på centersidan. Här hade vi dock även behövt en ersättare för Kim som bloggen varit inne på vid otaliga tillfällen och då finns möjligheten att lyfta ut David på en kant för att låta honom blomma ut än mer. Inte så att en winger slipper undan defensivt ansvar, men jag tänker att Lindqvist möjligen i en position högre upp i banan kunde vara ett än större offensivt hot.

* * *

Nåväl det var mina tankar om Davids inledande matcher, hur tänker du själv och i vilken omgivning ser du David nu när ex.vis Axel kommer tillbaka..?

Fältet som vanligt fritt..

5 thoughts on “Tankar om Lindquists 10 matcher

 • 18 oktober, 2016 kl. 08:17
  Permalänk

  Har många gånger sett Lindqvist göra ett bra jobb med back-check när spelet vänt. Många ggr kommer han i kapp puckföraren i mitt-zon. Hans defensiva egenskaper bör därför i mitt tycke tas tillvara och av det skälet borde man behålla honom som center.

  Svar
 • 18 oktober, 2016 kl. 08:55
  Permalänk

  Sitter han på 1-årskontrakt? Isåfall bör Dalle förlänga redan nu.

  Svar
 • 18 oktober, 2016 kl. 09:52
  Permalänk

  Mycket klagomål på Dalle ( med all rätt kan jag tycka)….men här har han verkligen lyckats hitta ett ”guldkorn”. Förläng!!!

  Svar
  • 18 oktober, 2016 kl. 10:43
   Permalänk

   Vart klagas det mycket. Det ’fantstiska’ forumet?

   Det verkar som att många tar det som en temperaturmätare. Nej. Skiten samlas där och det vet alla. Förutom dom som skriver mest. På TCIM fanns det i alla fall nyanser

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: