Tankar om laget just nu

Att det till slut var tvunget att splittra på den inte alls fungerande ”förstakedjan” var som man säger inte en dag för sent. Man kan inte få hur många chanser som helst. Som det nu ser ut på träningen är följande.

 

Austin Farley är en av de två som förväntas få fart på Alex Hutchings! Foto: Erik Sandin / Frilansfotograferna

Målvakter:
Adam Werner, Oscar Masiello

Femmor:
Stefan Andersson, Jonas Emmerdahl/Adam Berglin – Marcus Jonsson, Andreas Vikström, Mattias Granlund

Simon Backman, Simon Åkerström – Cody Murphy, Isak Stenlund-Ädelgran, Erik Rainersson.

Mikko Pukka, Jakob Stenqvist – Austin Farley, Axel Ottosson, Alex Hutchings

Niklas Pavel – Jacob Andersson – Fredric Andersson, David Lindqvist, Roope Talaja

Extraforward:
Nicklas Johansson

Saknades:
Emil Wikström (skadad), Tobias Hage (Sjuk), Lukas Ericsson (skadad).

Allt enligt VK:s träningsrapport. Tack för den förresten!

Snabbt kan man konstatera att gårdagens förhoppning om att fyra spelare skulle vara åter kan man slå bort direkt. Tränade inte Tobias Hage idag spelar han inte imorgon. Kör man Jonas Emmerdahl med notoriske sjundebacken Stefan Andersson och till råda på allt får dela rollen med Adam Berglin, jag då är han inte aktuell för spel än, inte ens på bänken då du bara kan ha en back och den platsen är vikt för Steffe som ju återfinns i en av powerplayuppställningarna. Han och Åkerström kommer till 99,9 % att dela på backplatsen bredvid lagets bäste back Simon Backman. Rätt märkligt det där hur vi spär ut det bästa vi har genom att ge honom olika backpartners varje byte. Istället för att använda honom till max på det han är bra på så ska han täcka upp och spela safe med de som inte riktigt håller måttet. Inte riktigt hur de andra lagen använder sina bästa,eller?

Innan vi går in djupare på det jag ser som första och andralinan, så konstaterar vi att Isak Stenlund-Ädelgran just nu vikarierar på Lukas Ericssons plats som center i tredjelinan.

Så.. in på de som ska gört. Man har alltså till slut och äntligen insett att man måste spräcka linan med Alex Hutchings, Fredrik Andersson och Roope Talaja. Kvalité så det ryker och bolmar om det men tillsammans inte mer än en kärringfis. Ser vi till backparen så är Austin Farley, Axel Ottosson, Alex Hutchings lagets tänkta främsta vapen eller lineup om man ser det så. Klart intressant om det kan fungera, men slänger in en brasklapp. Vem ska lira fram Hutch? Både Farley och Ottosson skapar rätt mycket av sitt offensiva spel på egen hand. Vete tusan om jag inte hade testat Lindqvist med sina helt geniala lösningar på det mesta varit rätt kille att servera Hutch? Och hur är det tänk med rollfördelningen i linan Fredric Andersson, David Lindqvist, Roope Talaja? Här är jag övertygad om att Fredric Andersson är den som ska centra, men om man delat på det på träning, vad är orsaken? Är han åter men sparar ändå handleden i tekningarna? Känns riskabelt. Skönt dock att den äntligen härder saker som kan få främst Talaja och Hutchings att komma upp i den nivån vi vet att de kan lira på.

Hade jag varit coach hade jag mönstrat följande linor:

Alex Hutchings, Fredric Andersson, Mattias Granlund
Austin Farley, Axel Ottosson, David Lindqvist
Cody Murphy, Isak Stenlund-Ädelgran (Tobias Hage), Roope Talaja
Marcus Jonsson, Andreas Vikström (Lukas Eriksson), Erik Rainersson

Powerplayet på träningen då?
PP1: Stenqvist, F Andersson, Hutchings, Farley, Talaja
PP2: J Andersson, S Andersson, Ottosson, Lindqvist, Murphy

Ser överlag bra ut, men förstår inte kärleken till Jacob Andersson i PP? Hans träffprocent måste vara väldig låg. Jag hade nog flyttat in Fredric Andersson där på skott och exempelvis tagit in Messy i första PP för jobbet framför mål.

Era tankar om laget? Skriv en kommentar…

4 thoughts on “Tankar om laget just nu

 • 5 december, 2017 kl. 18:38
  Permalänk

  Tror att Ädelgrahn bara vikarierar för Hage. Hage är nog tillbaka imorgon. Annats är det en märklig kedja. Nicke hade väl varit trolig center där annars?

  Svar
  • 5 december, 2017 kl. 18:42
   Permalänk

   Absolut är han bara vikarie där, men hade man tänkt att Nicke lirar där om inte Hage lirar imorgon, då hade Nicke lirat där även idag.

   Svar
 • 6 december, 2017 kl. 08:31
  Permalänk

  Hur kedjorna är uppbyggda kan alltid diskuteras men ÄNTLIGEN HÄNDER DET NÅT. Känns ändå som att man till slut i vart fall tänkt sig två riktigt offensiva linor(kanske tom tre om man ser till att Cody går i 3:e). Nu får vi bara hoppas att det väcker Hutch och Talaja till liv, då kan det här bli riktigt roligt.

  Svar
  • 6 december, 2017 kl. 09:49
   Permalänk

   Visst är det på tiden och kan bara Hutch hänga med i smurfarnas tempo så kan det bli bra med ytor för honom att snajpra på. Ikväll händer det!

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: