Tankar om försäsongsschemat

Under de senaste två försäsongerna har vi spelat mellan sex och sju matcher, bloggen har vid några tillfällen uttryckt sina åsikter kring såväl antalet matcher som det inplanerade motståndet.

Nu slutade säsongen återigen tyvärr lite väl tidigt för vårt gröngula Björklöven men iaf med samma tränare inför kommande säsong. Alltid något och den här gången kan Joakim Fagervall söka motstånd i ett tidigare läge än vad som varit brukligt de senaste säsongerna.

Fagervall sa tidigare till VK att han vill totalt ha sju-åtta matcher under försäsongen och det innebär att det utöver den sedan tidigare inbokade SCA Cupen att det blir tre-fyra träningsmatcher till.

– SCA-Cupen blir ju ganska intensiv så det räcker med tre-fyra matcher till förutom den. Vi letar både motstånd från SHL och allsvenskan, meddelar Fagervall.

Därefter har Fagervall till VK sagt att matchpremiären säsongen 17/18 blir torsdag den 24 augusti hemma mot Luleå HF.

Därefter väntar MODO, Mora, Timrå och Sundsvall i SCA-cupen där laget kommer möta MODO den 26 augusti och övriga lag 1, 3 samt 4:e september.

Dessutom ett möte med Timrå där datum inte är spikat och ev. att matcher mot Marklunds AIF, Teg SK samt Vännäs HC kan komma bli av.

HockeyAllsvenskan är ännu inte lottad men ligan startar i mitten av september.

* * *

Tankarna kring den planerade försäsongen smått positiva, dels några fler matcher och även om de matcherna inte ger några som helst poäng i tabellen kan laget möjligen få något slags kvitto på vars man står.

Därför positivt att möta lag från ligan eller Luleå HF eller Mora IK från SHL även om det minst blir ett möte med lag från Div 1.

Derbyt mot Marklunds AIF tycker jag inte vi ska urvattna så ifall vi möts i SHL säsongen 19/20 tycker jag gott vi kan undvika försäsongsderbyn fram till dess. Detta även om jag så klart inser att augustimatcherna i T3 mot brorsan gett skapliga intäkter de senaste säsongerna.

Jag vill bara att nästa möte ska vara på riktigt..

Sedan lite intressant att första matchen trots att minst lika antal eller fler jämfört med i fjol är satt till den 24 augusti att jämföras med 12 augusti i fjol eller så tidigt som den 7 augusti som vi mötte Marklunds inför säsongen 15/16.

Klart positivt att vi går i gång med matchandet senare och sedan kommer in i nåt slags matchtempo än att ta för tidiga matcher som kanske inte ger samma kvitton.

* * *

Sedan skrev Björklöven i går på sin hemsida att juniorkvartetten backarna Albin Holmgren (-99) och Nils Karlsson (-99) samt Erik Rainersson (-98) och Filip Sehlstedt (-98) båda forwards kommer sommarträna med A-laget.

Klart positivt att man ger de egna spelarna chansen och försöker sporra dem i sin utveckling och visar förtroende.

Under förra försäsongen var det även några juniorer som fick chansen och det är helt klart rätt sätt att sända signaler, återstår att se ifall någon ur kvartetten kommer spela i A-laget under säsongen eller i samarbetslaget Teg SK.

* * *

Dina tankar kring schemat och även tanken på att lyfta upp egna juniorer.. fältet som vanligt fritt.

3 thoughts on “Tankar om försäsongsschemat

 • 27 april, 2017 kl. 16:35
  Permalänk

  Visst fan är det kul och dels bra att de vill lyfta fram o prova juniorer. Det behövs ju såklart i långa loppet o ryktet sprids väl.
  Blir bara så deppad när man läser att de andra lagen i HA förstärker med både den ena och den andra. (Bra spelare då alltså)
  medans vi i princip inte värvat ett skit mer än Hutchings. Senast i raden är ju Olle Liss till Pantern, men jag förmodar att namnet Björklöven inte står så högt i kurs i övriga Sverige. Kanske därutav att de måste köra fjunisar helt enkelt…..

  Svar
  • 27 april, 2017 kl. 20:25
   Permalänk

   Svårt att inte hålla med Rob, men utöver Hutchings ska vi väl även nämna Andersson som ett viktigt nyförvärv som gör att vi ändå har en rätt stabil centerlinje. När det gäller Pantern tror jag deras samarbete med Malmö gör att de trots allt lockar även om de bara har 6-7 hundra på sina matcher i ett ödsligt Malmö Isstadion.

   Jag vet inte om namnet Björklöven står så lågt i kurs egentligen, men plats 12 och 11 i ligan de senaste säsongerna och så många spelare kan jag inte direkt minnas som utvecklats och gått vidare från oss. Finns nog fler alternativ helt klart.

   Svar
 • 28 april, 2017 kl. 09:51
  Permalänk

  Självklart är Hutchings och Andersson viktiga nyförvärv men betänk att vi tappar tunga namn som LEJ, Thörnberg, Sandström och Hammil. I samma veva kanske vi blir sittandes på Niklas Johansson, Stefan Andersson, Mattias Granlund och Emil Wikström (på grund av skitkontrakt som vi inte har råd att köpa ut). För en lekman ger dessa byten inte en känsla av uppgradering. I synnerhet inte när vi fortsätter fylla på med tegare, juniorer från J-Elit och målvaktslån (där snittåldern hamnar under 20 år).

  Årets silly har verkligen inte börjat lovande men såvida Fagervall inte sitter med en halverad spelarbudget utgår jag från att han har flera ess i rockärmen. Om vi i mitten av juli fortfarande inte fått in någon spets. Då lovar jag att misströsta!

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: