Tankar om dagens nyhet om sportchefen

Att Björklöven gjort klart med en sportchef sen en längre tid har varit en lika dålig bevarad hemlighet sen det kom ut att Joakim Fagervall skulle bli Björklövens nya GM för några säsonger sedan. Idag bekräftade Björklöven att det är klart med en ny sportchef. På sin hemsida förtydligar VD Anders Blomberg på följande sätt:

Har ni en sportchef klar? – Ja, vi har kontrakterat en ny sportchef på ett avtal som sträcker sig över 3 år. Just nu kan vi inte säga vem det är av respekt för hans nuvarande arbetsgivare. Men han ansluter till Björklöven så snart det är möjligt och blir naturligtvis en viktig pusselbit i vår strävan att avancera i seriesystemet.

Bloggen har grävt lite i det hela som alla redan vet så är det Per Kenttä som kommer ta över. Att han ännu inte är presenterad beror, precis som en indirekt tolkning av det VD Blomberg säger, att Oskarshamns säsong fortfarande pågår. Oskarshamn å sin sida, har ju jagat ny sportchef som ersättare till nämnde Kenttä, som ju tidigare deklarerat att han lämnar topplaget och varit nära såväl Stefan Bentzen som Mikael Karlberg och nu ska hetaste namnet vara Vimmerbys sportchef Daniel Stolt. Med andra ord får vi vänta på att antingen Vimmerbys säsong tar slut (just nu sexa i Allettan Södra) eller att hans kontrakt går ut med Oskarshamn den 1 april, då deras säsong kommer pågå längre än så.

En sak jag dock ställer mig frågande till är varför Björklöven går ut med detta just nu? Det finns ingenting i det man idag säger som man inte hade kunnat sagt redan den 18 december då MrMadhawk släppte nyheten. Många på sociala medier hyllar idag Björklövens för sin öppenhet, men beror det på öppenhet och välvilja eller känner man sig tvingade att komma med något som lugnar upprörda fans? Hade man velat att fansen skulle veta så hade man väl skickat ut detta innan jul? Är jag ensam om dessa tankar?

* * *

Sugen på att lägga ett spel? Dessa lägger du förstås hos vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

7 thoughts on “Tankar om dagens nyhet om sportchefen

 • 8 februari, 2019 kl. 19:50
  Permalänk

  Nej har precis samma tankar. Uttalandet kommer efter att det funnits kritik MIT ledningen. Hoppas dom lär sig.

  Svar
 • 8 februari, 2019 kl. 20:16
  Permalänk

  Jag tror exakt som du att det är för att lugna fansen speciellt efter den turbulens som blivit efter Jockes uttalanden om buandet från läktarna och pressen att värva in nytt. Jag har själv inte sett den omskrivna intervjun så om det stämmer eller ej kan jag inte uttala mig om.

  Tycker att det är lite märkligt att inte IKO släpper Per K när han tydligen och full förståeligt är bortkopplad från nyförvärv, man kan väl tycka att IKO inte borde vältra sig i stålar så dom skulle vilja spara några kronor. Att ha kvar honom för att boka resor, hotell och andra administrativa sysslor känns väl lite sådär.

  Svar
  • 8 februari, 2019 kl. 20:51
   Permalänk

   De släpper honom när transferfönstret stängt.

   Svar
 • 8 februari, 2019 kl. 21:05
  Permalänk

  Han torde ha en klausul som löser honom från kontraktet om Löven inte spelar kvar i denna serie nästa år och det verkar som att så blir fallet för Sveriges största fiasko 18-19. Tack Fagerwall för att du dödafe hockeyn i Umeå med ditt favoritlag du själv värvat. Inte en kommentar i det offentliga rummmet av ditt totala misslyckande. Att din hockey dog för mer än 10 år sedan ser vips läktaren men du kör oförtrutet vidare. Tack för ingenting Fagerwall.

  Svar
 • 8 februari, 2019 kl. 21:08
  Permalänk

  Läs dagen insändare i VK. Säger alltom Lövens och styrelsens inkompetens.

  Svar
  • 8 februari, 2019 kl. 22:55
   Permalänk

   Och vad tycker du att den insändaren säger om Lövens och styrelsens inkompetens ????

   Tycker det säger mer om att det finns många supportrar som tycker sig veta vad som är bäst i alla lägen men som inte har en aning om vad det handlar om.

   Det är djävligt lätt att stå på sidan om och gasta om att allt är fel utan att ha en aning om vad det handlar om att bedriva en verksamhet på allsvensk nivå, eller kanske på någon nivå överhuvudtaget.

   Svar
 • 8 februari, 2019 kl. 21:12
  Permalänk

  Allt är som vanligt i denna klubb………. nämligen pinsamt.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: