Tankar om dagens händelser

I dag fick alltså ytterligare tre spelare lämna skutan Björklöven och om den är helt tät vete katten, men jag måste ha förtroende för klubben och jag utgår ifrån att man vet vad man gör.

Megazone

Johan Löf / AXELLÖF

Björklöven hoppade tre spelare idag, varav Felix Maegaard-Scheel var en av dessa. Arkivfoto:AXELLÖF

För att spana in fler Lövenbilder från AXELLÖF, klicka HÄR.

Kevin Lindskoug, Felix Maegaard-Scheel och Andreas Ollikainen var alltså de tre som idag fick beskedet att de kan söka sig efter nya klubbar. Den som självklart får mest reaktioner var ratandet av Kevin Lindskoug, fansens kelgris, men också den som kanske haft den största dippen från i fjol. Samtidigt vill jag inte utmåla Kevin som en stor del i Lövens miserabla säsong, utan vill skylla mer på försvaret eller snarare bristen på försvar. Vet inte hur många frilägen, tre mot tvåor och två mot ettor vi släppt till som resulterat i baklängesmål eller hur många skymda skott som nått in i mål.

Annat var det ifjol när vi hade en försvarsgeneral som rensade framför mål. Ansvarig för detta miserabla försvarsspel är Tommy Jonsson, en tränare som verkar stå hur stadig som helst just nu, trots att hela säsongen varit ett monumentalt fiasko rent spelmässig. Ingen som sett laget har sett en spelidé, ingen som sett laget har sett en grundtanke i försvarsspelet. Det har helt saknats en röd tråd i laguttagningarna. Man har utåt sökt efter en försvarsgeneral och vad har man plockat in? Korttidslån på backar och till slut…en sjätte center! Man har pratat om kontinuitet och vad blir kontentan av det? Jo, att Tommy Jonsson blir kvar. OM det är rätt väg att gå kan bara framtiden utvisa.

Min oro sträcker sig så långt att jag tror att Kim Karlsson är förlorad trots ett år kvar på kontraktet, Att Jon Palmebjörk inte vill komma tillbaka, att Alex Hutchings är förlorad och att William Quist är förlorad. Samtidigt måste klubben ha en klar tanke med hur man agerar. Det har pratats om att vi i år haft en står trupp att hantera. Är det här sättet att göra den mer lätthanterlig? Hur tänker ni som läsare? Skriv en kommentar…

Megazone

15 thoughts on “Tankar om dagens händelser

 • 4 mars, 2016 kl. 15:45
  Permalänk

  Blir Tommy kvar så vet jag inte om det blir nå löven för mig nästa år?

  Svar
 • 4 mars, 2016 kl. 15:49
  Permalänk

  Karlsson går väl ersätta med likvärdig spelare tex Simon Olsson i asplöven?! Quist är väl inte hela världen heller, så iskall när det väl gäller!! Dom har ändå gjort några säsonger i löven, ska bli spännande att se vad det ersätts med!

  Svar
 • 4 mars, 2016 kl. 15:53
  Permalänk

  Jag skulle vilja direkt säga att det är ett stort hån mot fansen och spelarna att gå ut i media och säga att man tror på kontinuitet när man sedan beter sig på det här sättet.
  Att du har förtroende för klubben – Det får stå för dig, och jag tror inte att det är många just idag som sållar sig till den skaran.

  Jag fick idag bekräftelse på min oro över att Daniel Johansson sitter och förhandlar på eget bevåg. Jag bad till högre makter att han inte skulle fatta några dumma beslut innan vi har en GM som överser allt han gör. Han lyckades på 35 minuter bekräfta (in)kompetensen.
  Jag struntar i vad ni tycker om Kevins säsong, och att han har varit förbannad och skällt ut spelare till höger och vänster. Att han skäller ut tränaren, och kanske har en dipp i år.
  ALLT detta beror på de yttre/inre omständigheter som finns. Kevin är en vinnarskalle, och laget med tränaren i spetsen har ställt honom i ohållbara situationer som gör att han blir besviken och säger ifrån.
  Who in their right mind, wouldnt?
  Nej hörni, nu har Daniel satt ribban för vilken lekstugenivå vi ska ha i Björklöven. Går man inte ut med ett nytt signat kontrakt med en ORDENTLIGT vettig målvakt (här räknas inte herr Styrman in från Piteå som Dalle älskar) så är detta beslut helt oförsvarbart och någon bör ställas till svars omgående.

  Är det så, mot förmodan, sker på den tilltänkta GM:ns direktiv så bör det snarast komma en förklaring till tanken med detta beslut. Har det inte skett på inrådan från den som är påtänkt som GM, då ska huvuden rulla..

  Svar
  • 4 mars, 2016 kl. 21:05
   Permalänk

   Känn lugnet , Fagervall är inblandad !? Kanske på gott……..?

   Svar
 • 4 mars, 2016 kl. 15:57
  Permalänk

  Svår trupp att hantera? Vänligen utveckla.

  Svar
  • 4 mars, 2016 kl. 16:07
   Permalänk

   Har bara hört att det funnits många olika viljor i laget och att man inte alltid dragit jämt med TJ. Samtidigt kan ju vi som sett laget på isen konstatera att det inte funnits den där järnviljan att slita för varandra i år som det fanns i fjol. Säger det återigen, hoppas att man har en utstakad plan i och med hur man agerar just nu.

   Svar
   • 4 mars, 2016 kl. 16:22
    Permalänk

    Tyder inte det på ett jävligt vekt ledarskap? Jag vill se det omklädningsrum som är fyllt med satsande elitidrottsmän som inte är fyllt av olika viljor. Om de tror på ett lag med tysta spelare som Stefan Öhman, Stefan Andersson, Pär Edblom, VEJ och liknande så tror jag de blir överraskade. Det kommer absolut att vara lugnare men det kommer knappast att bli bättre.

    Blir kul med ett lövenlag helt utan profiler..

    Svar
 • 4 mars, 2016 kl. 15:57
  Permalänk

  Inte kevins fel men hans reaktion har varit allt annat än professionell.

  Svar
 • 4 mars, 2016 kl. 16:16
  Permalänk

  Nej jag skiter fan i löven från och med nu, det har Dalle fixat.

  Svar
 • 4 mars, 2016 kl. 16:20
  Permalänk

  Bedrövligt att Kevin inte blir kvar men framförallt att det verkar som att TJ stannar.
  Jag kommer alltid att älska Björklöven men jag är riktigt besviken om han blir kvar.
  Jag tycker också att klubben BÖR gå ut med en förklaring om TJ.
  Det vill säga att man står bakom honom och att ryktena om att bryta kontraktet bara är rykten.
  Inte minst för TJ skull,oavsett vad man tycker om han som tränare.
  Håller med er fullständigt i er analys om hans ”gameplan”,som saknar en röd tråd…
  Riktigt trist att ”Dalle” får ”nöjet” att ”rensa” och bygga nytt,jag har inget förtroende för honom.

  Svar
 • 4 mars, 2016 kl. 16:29
  Permalänk

  Nu saknas bara att man signar Foppa och Judas så snart de lagen spelat klart. Gärna med Lavander-kontrakt.

  Svar
 • 4 mars, 2016 kl. 17:08
  Permalänk

  Tro inte att några av besluten är förhastade! Allt är genomtänkt och väl förankrat i planen för framtida framgångar! Laget står inte och faller med enskilda spelare! Ni som skriver att ni skiter i laget och lägger ner ert intresse på grund av detta: Gör det då, men då borde ni väl oxå sluta skriva på detta forum eftersom ni tydligen kan sluta gilla laget som vi andra stöttar i vått o torrt! För evigt för alltid, oavsett!!!!

  Svar
 • 4 mars, 2016 kl. 19:04
  Permalänk

  Jag kommer aldrig köpa ett säsongs med dalle å tj som styr

  Skeppa dem å då kommer mer än 3000 köpa säsongs kan ja lova

  Svar
 • 4 mars, 2016 kl. 19:43
  Permalänk

  Seriöst vilka nissar som sitter och skriver en massa skit, har någon av er byggt ett lag eller lett ett lag, löven har en målsättning att bygga en röd tråd i föreningen hur spelet ska se ut, löven har valt TJ för detta enligt kommentarerna, spelare på denna nivå som inte vill eller kan lära sig nytänk ska bort punkt, skiter fullständigt i vad de heter klubben är störst, TJ kommer in och prövar sina idéer första säsongen 80℅ kan inte ändra sitt tänk eller fattar inte, alltså bort med dessa, taktik och spelidé med smarta spelare kan vinna matcher mer än individuellt duktiga spelare som bara kör sitt race (som i år), nu får TJ bygga eget med sina spelare efter nästa säsong kan vi snacka sparka hit sparka dit

  Svar
 • 4 mars, 2016 kl. 19:46
  Permalänk

  Ja jävlar… Blir nästan intressant kommande säsong. Vi värvar halva Piteå och inleder samarbete med Övik hockey, allt innan storchefen Fagge anländer… Hoppas de lyckas med vad de företagit sig de goda herrarna TJ & Dalle.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: