Tankar mitt i det konstiga nuet

Vi alla har minst sagt haft en märklig säsong i sviterna av Corona, men få lika märklig som Björklövens. Utöver ett Coronautbrott under säsongen har vi ju haft spelskandal och risk för takras och som parmesan på pastan ett nytt Coronautbrott lagom till match tre. Känns scenariot igen?

Hallå, bara gonatt igen, eller?

Normalt under en här delen av säsongen har man ju gått in i en stenhård slutspelsbubbla som man inställde sig på eller en postseason känsla där man följer sitt lag, men också konkurrenternas förehavanden. Nu började vi bubblan som sedan sprack och nu ska vi bara känna något form av lugn tills det blir ok att limma ihop bubblan och köra vidare i en bäst av fem. Effekterna av det tidigare slutspelet och de två inledande finalerna är borta. Nu återstår att se vad som finns kvar av lagen när vi väl drar igång. Spekulationerna och frågorna är fler än svaren. Vi inom Björklöven och med Gustav i spetsen med sina träningsrapporter kan skönja vilka som drabbats hårdast i Björklöven och vilka som är i spel just nu. Kring Timrå vet vi ingenting.

Vad vi vet att man flyttade fram nästa match till den 6 maj, men jag har svårt att se att vi drar igång då. Med Timrås senare utbrott får de få dagar att förbereda sig och likt vår oro vid vårt utbrott var att vi knappast kunde komma till spel efter en vecka. Svårt att kräva annat av dom, även om man i ivern att nå SHL lätt frångår sin egen logik. Mitt tips är att vi kör igång den 13 maj. Det skulle kunna innebära att jag passerar Sundsvall söndagen den 16 maj inför match fem, en match som skulle kunna vara avgörande åt endera håll, beroende på hur det går i de två följande mötena i Umeå. Alltså skulle jag kunna se matchen på plats, MEN lär knappast göra det o m det är en avgörande. Avgör vi vill jag vara i Umeå! Avgör dom VILL JAG INTE VARA DÄR!

*

Trots en månads förlängd säsong räknar Björklöven med plus i kassan, trots att Cornaavbrottet kan ha kostat klubben mellan 500 000 kr upp till en miljon extra i lönekostnader. Här kan vi som supportrar om vi vill bidra genom att sätta in valfri summa på swishnummer 123-4275913.

*

Igår gick Troja/Ljungby upp i Hockeyallsvenskan genom att vinna kvalserien före Nybro. Vi gratulerar förstås Troja som åter kliver tillbaka till Sveriges mest underhållande liga efter tre år i HockeyEttan. Ett extra stort grattis till Trojas tränare Roger Forsberg som ju spelat i Björklöven (88-90) under sin spelarkarriär.

Troja är för mig en stark konkurrent, främst under 90-talet men samtidigt en klassisk klubb man vuxit upp med som topplag i Sveriges näst högsta liga, med spelare som jag på rak arm kan namnge i Erkki Kilpeläinen, Stefan Mattson, Stefan ”9” Nilsson och typ Dan Idofsson. Mitt sämsta minne är när jag som ung köpte en båttuta som alla ju hade på den tiden. En av de första gångerna jag använde den var vid en tekning i egen zon mot Troja. Troja vann och backen laddade för kung och fosterland. Jag tutade och pucken satt i krysset. Tror jag störde Jörgen Wikström mer än målskytten. Den bjuder jag på en dag som denna. Troja/Ljungby, vi ses förhoppningsvis inte nästa säsong, men stort grattis!

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet.

6 thoughts on “Tankar mitt i det konstiga nuet

 • 1 maj, 2021 kl. 14:19
  Permalänk

  Stefan 8 Nilsson ska de va

  Svar
  • 1 maj, 2021 kl. 23:15
   Permalänk

   Eller nä, Stefan ”8” Nilsson är en annan kille. Stefan ”9” Nilsson lirade i löven från 82-86 och spelade ihop med 8:an i Troja, därav de siffermässiga ”smeknamnen” om jag nu inte är helt fel ute.

   Svar
 • 1 maj, 2021 kl. 14:57
  Permalänk

  Ja,detta är en säsong,som likt den föregående kommer att gå till historien,oavsett utfall.
  Denna jävla pandemi har verkligen ställt till det,inte bara för hockeyn, utan givetvis globalt.
  Folk dör,eller blir märkta för lång tid pga coronan.
  I ljuset av det,känns ju hockey fjuttigt….minst sagt.
  Men,det är som det är,hockey spelas,och det ska tas en plats i finrummet.Och även fylla på bankkontot för en av två klubbar.
  Skillnaden att gå upp eller inte,är ju som vi vet närmast absurd.
  Hur nu senaste smittan har slagit,går det endast att spekulera om.Klubbarna lägger av förståeliga skäl locket på.Det gäller för mycket,helt enkelt.
  Men,konstaterar att när nu serien fortsätter,så blir det med en defensivt svagare uppställning för Löven.
  Belov har,vad jag förstått lämnat Löven.
  Om det var av diciplinära skäl eller ekonomiska,kan man endast spekulera i.
  Det lär väl klarna,vad det lider.
  Hoppas att det inte kommer att vara Lövens business,men tycker att hittils så ser nästa års upprustning av en del topplag i serien intressanta ut.
  En del lag blir som vanligt totalt tömda på toppspelare(tingsryd,västervik),men dom har ju en jävla förmåga att ändå få ihop det.
  Tror ochså att serien blir uppskjuten till mitten av maj.Vore förvånande annars.
  Det ska avgöras så rättvist som möjligt.
  Hur som,laget som förlorar,så kommer det att bli ruggigt tungt för…

  Svar
 • 1 maj, 2021 kl. 18:06
  Permalänk

  Mattsson var väl i löven under Slettvoll?

  Svar
  • 1 maj, 2021 kl. 23:11
   Permalänk

   Stämmer. Gjorde hattrick mot oss i kvalserien och värvades till Elitserien utan större framgång.

   Svar
 • 3 maj, 2021 kl. 18:44
  Permalänk

  Saknar tutorna på läktarn. Det var bättre ”förr”

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: