Tankar kring vårt J20

Under den här veckan är alltså vårt J20-lag temat och det pågår en omröstning huruvida klubben bör satsa på att försöka kvala sig uppåt eller om platsen i SuperElit enklast nås via att representationslaget når SHL.

Den gångna säsongen tog alltså slut i näst sista steget då laget föll två raka matcher mot BIK Karlskoga, ett BIK som i det avgörande kvalet föll i två raka mot Timrå med 2-3 och 0-2.

I det andra avgörande kvalet föll Huddinge med 0-5 och 3-6 mot Mora IK.

Men med tanke på att ex.vis BIK ändå gjorde match mot Timrå var vi den här säsongen inte alltför långt ifrån en plats.

Generellt sett tror jag att det skulle kosta klubben rätt mycket att ställa ett så pass bra lag på benen i jakten att själva kvala sig uppåt. Jag gillade däremot det man gjorde denna säsongen att i slutskedet värva över ett antal gubbar för att ändå ge laget chansen, då tänker jag på målvakten Westergård, backarna Wikström och Österberg samt forwardstrion Byström, Henriksson och slutligen Nilsson.

Den här säsongen ändå ett rätt gammalt lag för att vara J20 och den säsongen laget ev. skulle ta klivet upp via ett kval gäller det att ha, ett med tanke på ålder, ”rätt” lag. Sett till det kanske laget bör vara lite yngre och att man inför ett ev. kval mot SuperElit fyller på och spetsar till det. Men att värva ihop ett SuperElit lag för att spela i J20 Elit tror jag tyvärr inte är möjligt, varken ekonomiskt eller att det går att hitta motiverade spelare till en sådan satsning.

Men helt klart är det angeläget att vi på något sätt får upp vårt J20 till SuperElit för att på ett helt annat sätt dels kunna behålla även de allra bästa talangerna och på sikt kunna bli bättre på att få fram egna spelare till representationslaget.

Frågan är då hur klubben bör tänka mer generellt kring våra juniorlag, positivt så klart att J18-laget tog sig till Allsvenskan och att det äldre laget inte var så långt ifrån ett avgörande kval. Jag har även förståelse för de längre kontrakt som skrevs med Norberg, Rainersson och Åström, i klubbens ambition på att försöka motivera några spelare att stanna kvar i klubben.

Men fortfarande är det tyvärr många som lämnar för andra klubbar, för att hela tiden få matchas mot de bästa.

En tanke med att samarbeta med Teg och Vännäs skulle kunna vara att även försöka ge plats åt några juniorer i dessa lag så att klivet från J20 till HockeyAllsvenskan inte skulle behöva vara lika stort. På det temat gillar jag verkligen att en som forwarden Viktor Burman, lämnar KHK J20 SuperElit sista året och i stället spelar seniorhockey i HockeyEttan.

Burman kommer dels få värdefull erfarenhet och utveckling under säsongen, men skulle potentiellt även kunna bli aktuell för Björklöven under säsongen. Här kan man tex. tänka sig som en värdefull förstärkning i lutet på säsongen inför ett ev. kval för J20 etc.

Lösningen på detta inte helt enkelt, men det är en stor utmaning att lösa det då äldsta juniorlaget inte spelar i högsta serien. Så är det bara.

Hur tänker du själv kring detta, fältet som vanligt rätt fritt.

* * *

Sedan hoppas vi även att du tar chansen i veckans omröstning gällande dina tankar kring juniorernas chans att kvala sig upp till SuperElit, läser du inlägget på dator hittar du omröstning ute till höger och sitter du med mobilen hittar du veckans omröstning längre ner..

Kommentarer, tankar eller reflektioner… Fältet som vanligt rätt fritt.

*

Glöm inte heller vår silly-tävling (länk) där du kan tävla om biljetter till Bo Kaspers Orkester.

Återigen, stort tack till Brännbollsyran!

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen på hockey, fotboll eller kanske någon annan sport? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in övriga odds för i kväll, eller kanske kommande helg.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

5 thoughts on “Tankar kring vårt J20

 • 3 maj, 2019 kl. 09:17
  Permalänk

  Svårt att veta vad som är bäst, men visst tror jag att man på sikt behöver ett J20 i Superelit. Skulle vi bara nå toppen av HA eller bättre så tror jag det kan locka lite fler att stanna/välja Löven. Föreningen som sådan är på rätt väg.

  Svar
 • 3 maj, 2019 kl. 19:57
  Permalänk

  Ett J-20 med ambitioner är ett måste för Lövens trovärdighet. Att det är svårt att locka spelare till oss har vi sett många bevis på under det gångna året och även tidigare. Säkert samma problem för J-laget. Tycker ändå att vi skall försöka medveten om att de talanger som ev kommer fram tas av lag med bättre rykte och ibland även större förutsättningar.

  Svar
 • 4 maj, 2019 kl. 08:33
  Permalänk

  Att värva ihop ett j-20 lag är inget alternativ tycker jag.
  Det man kan göra är att A-laget börjar leverera bättre resultat.
  Sedan att man har tränare med gott rykte till J-20 laget så att spelare kanske väljer oss istället för ett annat lag i samma j-20 serie.
  Det kanske vi har ?jag har ingen koll på det.
  Att samarbeta med Teg och Vännäs och att ge plats åt några juniorer i dessa lag var ett jättebra förslag.
  Det är en annan sak man kan göra.
  Sedan är förstås det bästa att A-laget tog steget till SHL för då blir allt så mkt enklare…:)

  Svar
  • 4 maj, 2019 kl. 10:54
   Permalänk

   Jag har fått höra att det kostar drygt fem milj att ha ett lag i SuperElit och att klubben inte skulle ha råd att ha ett lag där. Kan dock knappast stämma då AIK, MODO, KHK, Leksand och kanske främst Västerås fixar att bekosta ett SuperElitlag. Sen kan man ju undra varför lag som exempelvis BIK Karlskoga är vassare än oss? De borde ju brandskattas inför J18 precis som vi inför gymnasievalen?

   Svar
   • 4 maj, 2019 kl. 20:22
    Permalänk

    Då är det bara vänta på att A laget tar steget upp så löven får in mer intäkter alternativt sälja mer och bättre jmf med idag. Dyra resor är väl en fördyrande omständighet eftersom vi ligger där vi ligger.

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: