Tankar kring sommaren som gick

Sällan har en sommar varit så välkommen, samtidigt som den aldrig har önskats att passera så fort. Ett litet moment 22 om du så vill. Jag väntade mitt tredje och min sambos första barn, samtidigt som Björklövens gör sin bästa silly season i mannaminne!Man ville att sommaren skulle komma fort nog, men samtidigt försvinna samtidigt som den kom. En frisk son föddes som i förrgår fick se sitt första derby redan 39 dagar gammal. Han rynkar redan pannan åt allt svartgult och klär bäst i gröngult. Har redan bett kommunen att bytta ut T3 Center med ytterligare en plats och fler är kanske ett behov, för Björklöven är väl just nu hetare än någonsin. Jo, ni hörde rätt. Media jobbade förr inte alls som man gör nu. Då, på 80-talet kunde man på sin höjd läsa om en SHL-rakning i ett nummer av tidningen Hockey och säkert en i kvällsblaskorna, men ingenting om Sveriges andraliga eller som et också var, fjolårets hetaste liga.

Visst känner vi redan nu av en baksmälla av fjolårets fantastiska hockeyallsvenska, där vi skeppat anrika Södertälje nedåt i hierarkin och uppåt förlorat klasslag som Rögle, Malmö och Karlskrona till bitter förmån av kassatjuvar som Tingsryd, Pantern och Sundsvall. Well, well, breställ, det sistnämnda lär väl dra en och annan åskådare, men om det är pga av den påstådda derbykänslan eller brevet och minnet av busstjyven som haussar de matcherna låter jag vara osagt. Det enda glädjeämnet är väl gatstenen Leksand? Blev för övrigt en över när jag och grannarna byggde en eldstad alldeles nyligen. Kanske kunde vi även sälja den på tradera för mer pengar till spets?

Hade förresten en fest på gatan där en nioårig pöjk ville snacka Björklöven. Han hade hört att jag var Lövenfrälst och vi snackade minst en timme, kikade hockeybilder på min telefon och snackade allt mellan himmel och jord, även då denna blogg. Han fick även ta del av de auktionsobjekt jag fortfarande har hemma och kunde för sitt liv inte förstå hur jag kunde ha träffat spelare som Daniel Wälitalo och Jon Palmebjörk. Killar som i hans ögon är detsamma som när jag såg upp till Roger ”Bullen” Hägglund och Patrik Sundström när jag var i liknande ålder. Några dagar senare dök han upp på min gård är jag jobbade med gammbilen och undrade en del om varför man ibland kastar in kepsar (specifikt här 2 kepsar och en solhatt) på isen och varför det inte är okej att slänga in snusdosor och mynt! Killen hade hittat åt bloggen och sett sittplatsskolan! Hjärtat nådde vid det tillfället hart när kokpunkten! Helt oförglömligt. Det är precis sådana här grejer som ger mig energi och inspiration att fortsätta.

En annan anekdot från sommaren är när jag besökte Jula och det stod en kille från Röda Korset utanför som talade för deras sak och som blev alldeles utom sig när han såg min Dr Persson tisha. -Den där är så läcker! Döm om min förvåning när killen i kassan sa typ samma sak.:) Även här, grymt härligt att få respons i vardagen. Tack ni som vågar vara osvensk och möta oss i din vardag.

En tredje anekdot är när grannen kom hem med en minigitarr a la Björklöven, köpt på marknaden i Mora! Blev hyfsat avis och smider planer att lackera om en av mina riktiga i samma design.

Nä, nu glömmer vi allt vad sommar heter och bosätter oss på hallen. Nu vill vi granska Björklöven in i minsta detalj, precis som jag gör med min son. Varje rörelse är fantastisk och unik. Den känslan tror jag att vi också får av Björklöven anno säsongen 15/16!

Vad tror ni? Är hockeyetablissemanget rätt ute när man tippar Löven topp 3? Är det för tidigt att sia? Ge oss då istället din sommaranekdot.

4 thoughts on “Tankar kring sommaren som gick

 • 9 augusti, 2015 kl. 13:53
  Permalänk

  Vill bara säga att ni gör ett sjukt bra jobb för Björklöven och alla dess fans! Ni är utan tvekan den bästa Björklöven bloggen. Fortsätt med erat eminenta arbete att få fram intressanta texter och videoklipp när det gäller Umeås stolthet Björklöven, så kan jag ta gift på att någon med resurser kommer att inse att ni är värda att satsa på! Ni överglänser lätt alla andra bloggar och tidningar (VK)!
  Sedan är det ju bara sjukt hur vissa beter sig på VK och UT (umeåtidning). Känns nästan som att någon eller några från VK och UT ser er som ett väldigt hot och vill sätta käppar i hjulet för er. Så tolkar jag det när ni blir värvade från VK till UT för att sedan bli lämnad och en viss man går andra vägen till VK!
  Ni är klockrena i det ni gör, ”lövenbloggaren” är suverän när det kommer till videointervjuer mm. och ”the sandwich” är sylvass (fast verkar lugn som en filbunke) i sina analyser och verkar kunna hockey väldigt bra (tror jag kan ha lirat mot dig i yngre dar, spelade du i lövens årgång -77?)
  Hursomhelst, fortsätt kämpa på 🙂

  Tack!

  Svar
  • 9 augusti, 2015 kl. 20:33
   Permalänk

   Kul att du gillar det vi gör här på bloggen 1987, sedan när det gäller det övriga runt om har det blivit som det blivit. Finns egentligen ingen anledning att hänga läpp, men lite snöpligt vid ett par tillfällen.

   Vi kommer iaf inte ge upp utan kommer försöka fortsätta göra det på vårt sätt. Om du är av årgång -77 tror jag inte stött på varandra på isen, jag är några år äldre.. däremot tränade jag Björklövens 77:or under några säsonger med bl.a. Roger Österlund och Rolf Älvero.

   Svar
 • 10 augusti, 2015 kl. 00:24
  Permalänk

  Det jag imponeras av er blogg är att ni producerar så otroligt mycket text men ändå får allting att kännas relevant och intressant. Det är en konst att inte bli ”uttjatade” om ni förstår vad jag menar med det

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: