Tankar kring skadorna

Skador är alltid jobbiga, men när de kommer på nyckelspelare så är det extra jobbigt. Frågan är nu hur Björklöven och sportchef Daniel Johansson agerar. Ser vi till backbesättningen så måste Jonas Emmerdahl ersättas på något vis. Att tro att vårt redan skakiga försvarsspel klarar sig bättre utan sin stabilaste pjäs faller på sin orimlighet. Även forwardssidan måste förstärkas. Frågan är då vad som ska in?

En ersättare rakt av är svårt att hitta som kan kliva rakt in i spel och accepterar ett sex veckors kontrakt. Ska man bara ha en back över sex veckor så lär ett SHL-lån vara närmast till hands. Samtidigt är det ett ypperligt tillfälle att förstärka backsidan och sen lösa det när Emmerdahl åter är i spel. Det har pratats om en bred trupp, vilket är ett måste med ett juniorlag där det inte finns tillräckligt kompetens att kliva in i hockeyallsvenskan och i min bok är det inte åtta backar utan nio, kanske 10 backar som krävs. Har vi alla fräscha, ja då får gott back nio respektive tio finna sig i att träna och matcha i Teg eller lånas ut. Har pushar för backen Mathias Porseland tidigare och varför inte ge honom ett kontrakt på en månad för att testa sig för?

På forwardssidan har vi redan mer bredd och vem kunde väl ana att vi skulle få fyra skador på ett bräde? Nu är det dock som det är här tycker jag att flera alternativ finns. Efter det kontakter som skapades ifjol med Frölunda så borde man vända sig ditåt. Finns en del intressanta namn som skulle tillföra Björklöven ett och anat och tänker då på namn som Christoffer Ehn, Kalle Miketinac och kanske också Pontus Widerström som haft låneperioder de tre senaste säsongerna. Många tänker nog Luleå, men frågan är om den påstått något frostiga relationen mellan Jocke Fagervall och Osten Bergström borgar för det? Här sätts verkligen Daniel Johanssons kontaktnät på prov. Sen har vi lediga spelare och de har vi redan skrivit om i Jordan Smotherman, Alex Hutchings och Daniel Hermansson. Törs man satsa på en 15:e forward på kontrakt? samtidigt är det inte att tro att Kim Karlsson är åter inom en snar framtid. Även på forwardssidan kan man gott fullfölja mitt tänk om att överflödiga spelare får träna och matcha i Teg eller lånas ut.

Till sist vill jag citera en vän till mig som idag uttrycket ”Det enda som talar för oss är att allt talar emot oss”. Väldigt sant.

Hur tänker du som läsare kring läget i Löven? Hur hade du tänkt som sportchef?

3 thoughts on “Tankar kring skadorna

 • 27 september, 2016 kl. 19:48
  Permalänk

  Ring Pontus Sjögren, målvakt, tidigare Malmö och Södertälje.

  Svar
 • 27 september, 2016 kl. 22:04
  Permalänk

  ”vem kunde väl ana att vi skulle få fyra skador på ett bräde?”

  Alltså… va? Den här säsongen ska väl inte vara något undantag? Löven behöver minst 10 backar och 18 forwards som det sett ut i flera år.

  Svar
 • 28 september, 2016 kl. 00:09
  Permalänk

  Alla kan laga omelett med ett ägg men bara ett geni klarar det utan! Genialitet är flit och engagemang, upp till bevis berörda!

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: