Tankar kring målvaktsposten

Mer målvaktsinlägg. Lagom till att kollegorna där på jobbet tar en fika så började fundera jag kring det här med Björklöven och Adam Reideborn. Tanken är ju att han ska finnas tillgänglig för Björklöven vid behov, som nu när Kevin Lindskoug är lätt skadad med en lowerbody injury.

23407424609_c231008fa5_b

Hur skadad är egentligen Kevin Lindskoug? Arkivfoto:AXELLÖF

För att spana in fler Lövenbilder från AXELLÖF, klicka HÄR.

Megazone

Sportchef Daniel Johansson sa ju följande när Adam blev namngiven för oss. -Vi ser detta som en bra och hållbar lösning säsongen ut där Adam Reideborn breddar vår trupp och kan lånas in vid behov.

Nu fick ju Adam hoppa in i Modokassen i går vid underläge 1-4 och höll nollan andra halvan. Trots det blev det förlust med 3-5 efter mål i tom Modokasse i slutet, men det innebär med säkerhet att Adam inleder mot Linköping i morgon och OM han nu får ett rejält uppsving och tar tillbaka målvaktsspaden i Modo, vad gör vi då?

Det öppnar för en del frågor. Vad betyder behov? Hur skadad är Kevin? En stressfraktur är inget som bara försvinner så där. Han ska ha stått rätt still på dagens träning och inte sett helt OK ut. Och även om Bjurö förblir etta så tror jag väl knappast att Modo spelar sina matcher utan Adam som backup bakom Bjurö. Det torde innebära att de gånger våra matcher krockar så har vi inte tillgång till honom. Så här ser det resterande spelschemat ut för de bägge lagen.

Datum Matcher Modo Matcher Björklöven
2016-02-02 Brynäs (H)
2016-02-04 Linköping (B) BIK Karlskoga (H)
2016-02-06 Malmö (H) Oskarshamn (H)
2016-02-09 Tingsryd (B)
2016-02-16 Rögle (B)
2016-02-18 Färjestad (H) Vita Hästen (H)
2016-02-20 Luleå (B) AIK (B)
2016-02-22 Sundsvall (H)
2016-02-23 Skellefteå (B)
2016-02-24 Mora (B)
2016-02-25 Skellefteå (H)
2016-02-26 Asplöven (H)
2016-02-27 Frölunda (H)
2016-02-28 Leksand (B)

Matcher krockar alltså vid fyra av våra nio återstående matcher. Sen kan man väl se det som mindre lyckat att målvakt och backar inte får träna ihop. En inte allt för oväsentlig del i ett försvarsspel det där med samspelet mellan back och målvakt. Dock har vi uppgifter på att det inte blir några fler nyförvärv denna säsong utan vi får avsluta med det vi har och då hoppas vi att Kevin håller om han överhuvudtaget kommer till spel framöver. Det snackas om spel mot BIK Karlskoga för Kevin, men samtidigt är det dag för dag som gäller. kan han inte spela ska vi slänga in en rejält ringrostig Andreas Ollikainen, men spelare som inte varit matchredo, trots över en månads full träning men som blir det så fort Kevin inte är det? Visst låter det bra märkligt?

Vi har förgäves sökt sportchef Daniel Johansson för en kommentar.

***

Talade förresten med domarchefen Tomas Torsbrink häromdagen i ett annat ärende och passade då på att fråga om Pierre Schilken och hur man agerat mot honom angående delandet av den kritiska insändaren mot Lövenpubliken som var direkt olämpligt och bröt mot den värdegrunden som domarna ska stå för. Han förklarade att man nu vidtagit åtgärder mot Schilken och att ärendet numera är utagerat från deras sida. Vad detta innebar ville Tomas inte gå in på. På frågan om det kunde bli aktuellt för Schilken att döma Björklöven igen svarade han. -Vi tar ut lämpliga domare till lämpliga matcher. Klart tolkningsbart i min bok.

***

Hörde precis från en källa att Fredric Åkerblom kan vara klar som ny VD för Modo… har hört andra nämna samma sak tidigare…

Megazone

One thought on “Tankar kring målvaktsposten

  • 3 februari, 2016 kl. 16:21
    Permalänk

    Årets löven känns som en rejäl j-a soppa som smakar arsel!

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: