Tankar kring lån

Som ni säkert noterat är lån denna veckas tema, för två säsonger sedan bara inlånade målvakter och föregående säsong två tidiga säsongslån från Frölunda i form av Stenqvist och Peterson. Men nu med sportchef Per Kenttä vid rodret lite annat ljud i skällan.

Coach Fagervall hade sin syn på lån. Arkivfoto: Erik Sandin / Frilansfotograferna

Sportchef Kenttä har pratat om att avvakta lite med lånen, rätt eller fel?

Skador de brukar vi alltid få och genom att avvakta lite med lånen, möjligen lite buffert på det sättet. De är ju positivt.

Ifjol plockade vi alltså in två välskolade yngre herrar från Frölundas organisation, de båda Jacobarna bidrog i allra högsta grad redan i fjol. Peterson blev till sist vår andracenter och Stenqvist var helt klart nyttig i främst det offensiva spelet och som en tillgång i PP.

Med tanke på Petersons framfört i slutspelet och att han även bidrog till att Le Mat säkrades torde Frölunda varit rätt nöjda med hans utveckling under förra säsongen. Nu vet man ju inte hur snacket gått bakom kulisserna, men nog borde väl Kenttä iaf ha fått en fråga från Frölunda om ett fortsatt samarbete?

Nu är väl inte lånen helt gratis, men som i fjol då man lånade in två ordinarie spelare så borde det ändå frigöra lite kapital till den berömda spetsen. Och då de allra sista pusselbitarna i det viktiga bygget för kommande säsong.

Genom att nyttja lånen tidigt ges man chansen till att spela ihop truppen på ett tidigt stadium, det är något man går miste om då man nu avvaktar.

Lån skulle man ju även kunna tänka sig mot HockeyEttan och det var väl något sportchef Grönberg pratade om i fjol, att ha en bred och inte så skadekänslig trupp. Det innebar då bl.a. att kontrakterade som Eriksson, Norberg och Rainersson fick en del matchning i HockeyEttan.

Den typen av lån, de mot HockeyEttan tycker jag kanske inte vi ska ta oss lyxen att ha. Även dessa spelare kostar, om verksamheten i ex.vis Vännäs är tillräckligt bra så kommer det locka spelare till Vännäs oavsett, se här ex.vis på målvakten Edström från Borlänge HF eller forwarden Burman som lämnar KHK och deras J20 i SuperElit.

Samtidigt kan jag förstå att klubben skrev ett kontrakt med en talang som Filiph Åström, och vill man sända de signalerna så gäller det även att hitta rätt miljö. under förra säsongen utlånade till Frölunda och det är nog en lösning man jobbar på även till kommande säsong.

På så sätt hoppas jag att man gärna kontrakterar talangen Carl Holmner Härgestam (nyligen uttagen till Russincamp, länk) över lite tid, sedan gäller det likt som Åström att hitta rätt miljö och utveckling för den enskilda spelaren.

Men som förstaårssenior eller liknande bör man ändå kunna välja Vännäs för HockeyEttan, en. ev Allettan och sedan då möjligheten till HockeyAllsvenskan och även spel i Björklöven. Men då bygger det så klart på att deras utbildning är bra och tillräckligt attraktiv.

Men genom det skulle Björklöven själva kunna sätta en något snävare grundtrupp, lite mer Elit och ändå med lite utvecklingspotential. Sedan då med viss möjlighet att genom Vännäs (i ovan nämnt ex.) ha möjlighet till spel med Björklöven i HockeyAllsvenskan.

Så lånen lite av en vattendelare, bra med tanke på skador att avvakta men sett till truppbygget möjligen bra att nyttja en eller alla platser tidigt.. att då få ihop ett tänkt lag väldigt tidigt och möjligen att spetsen kan spetsas än mer.

Dina egna tankar kring lånen? Fältet som vanligt fritt, vem vill börja..?

*

Sedan hoppas vi att du tar chansen i veckans omröstning gällande dina tankar kring lån. Läser du inlägget på dator hittar du omröstning ute till höger och sitter du med mobilen hittar du veckans omröstning längre ner..

Kommentarer, tankar eller reflektioner… Fältet som vanligt rätt fritt.

Glöm inte heller vår silly-tävling (länk) där du kan tävla om biljetter till Bo Kaspers Orkester.

Återigen, stort tack till Brännbollsyran!

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen på hockey, fotboll eller kanske någon annan sport? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in övriga odds för i kväll, eller kanske kommande helg. 

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

3 thoughts on “Tankar kring lån

 • 17 maj, 2019 kl. 08:45
  Permalänk

  Löven borde låna Rifalk från Rögle. För jag tror att han är deras tredje val

  Svar
 • 17 maj, 2019 kl. 18:18
  Permalänk

  Mmm, jag gillade ju helsäsongslånen också, Frölunda verkar ju varit riktigt nöjda också. Skulle vara intressant att veta varför de skickade två till Timrå, var det Löven eller Frölunda som ville annat. Tänker de att Timrå har mer potential och möjligheter till hetare kvalmatcher.

  Svar
  • 17 maj, 2019 kl. 23:57
   Permalänk

   Vi som gillar Löven vill väl ha in spelare som kan bidra till att göra löven till ett topplag? Jag misstänker att herr Kenttå inte tror att spelare gör det bara pga att de har kontrakt med Frölunda. Fjellström kommer inte göra någon större skillnad. Nässén däremot kan vara en spelare som lyfter ett allsvenskt lag, men jag räknar med att Kentää söker något vassare som spets.

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: