Tankar kring Kenttäs silly

Under veckan alltså ett visst tema och sedan då en omröstning på sportchef Per Kenttäs betyg för årets silly season.

Just nu knapp fördel ”En helt godkänd silly” (41 %) före ”Högt betyg, men hade höga förväntningar” med 38 % i omröstningen gällande Pers betyg här på bloggen. Lägg gärna din röst då omröstningen pågår även i dag söndag.

Det var också i valet mellan dessa två alternativ jag själv tvekade, förväntningarna på trollkarlen från Haparanda var så klart rätt höga och så här långt ser det både intressant och spännande ut.

Så här långt då fem nya pusselbitar inför kommande säsong:

 • Joe Cannata, mv, 29 år (19/20)
 • Oliver Larsen, b, 20 år (20/21)
 • Brian Cooper, b, 25 år (19/20)
 • Pontus Andressaon, fw, 20 år (20/21)
 • Justin Crandall, fw, 27 år (19/20)

Man antar ju tydligt några medvetna val gällande ex.vis kontraktslängd, tänker då på längre avtal med yngre och utvecklingsbara danske backen Larsen och tekniske Andreasson. Helt i min smak.

När det gäller målvakten Cannata får vi nog lita på att han är välscoutad, dock lite förbryllande att han beskrivits på så olika sätt. Men en rätt erfaren målvakt som nu säger sig sikta på Europa, jag hoppas på fågel gällande Joe men helt klart en viss chansning då han mestadels spelat i ECHL sett till de senaste tre säsongerna. Bra val med kontrakt över enbart kommande säsong.

När vi ändå är inne på amerikaner, dels höjer de tempen per automatik och sedan är Cooper och Crandall i rätt intressant ålder. De är även bekanta med ligan och båda ska ses som rätt spetsiga förvärv inför kommande säsong. Men även om de ska betraktas som spets och är i den åldern gillar jag kontraktslängden på ett år. Genom det ges de möjlighet att visa sig förtjänta av tröjan och får även jobba lite för nästa säsongs kontrakt.

Skulle de av någon anledning heller inte flippa så gäller kontraktet bara för kommande säsong och det ger ett annat utrymme att förändra bygget till nästkommande säsong.

En annan aspekt jag gärna väger in är ifall man ser att ex.vis den svenska eller europeiska marknaden är torr ser blickarna längre bort.. Nu blev det Cannata och då som målvakt..

Men just där och att möjligheterna finns… någonstans.. det gillar jag.

Sedan tror jag det är först kommande säsong vi ser Kenttäs alla skills och det arbete han kan uträtta med vår budget.

Dina egna kommentarer eller tankar..? Fältet som vanligt rätt fritt..

*

Glöm inte heller bort bloggens V75-system till förmån för Supporterspelaren 19/20, utan gör som Per Kenttä gjorde och bidra du också! Alla bidrag till systemet tas tacksamt emot.

Alla bidrag ska alltså swishas till 070-517 34 76, allra senast i dag kl. 12:00.

I skrivande stund har vi passerat 3 064 kr insamlat, men vi kan väl än lite bättre och vi hoppas så klart på ett så stort system som bara är möjligt.

Men nog anar vi väl möjligen en Kenttä-effekt även här.. inte sant?

Vi lottar även ut en del priser, läs mer om detta HÄR och hjälp oss mer än gärna att sprida ordet, hela vägen fram till spelstopp. Vi återkommer innan start på Solvalla och uppdaterar så klart med det system vi ska hålla en extra tumme för denna söndag.

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen på hockey, fotboll eller kanske någon annan sport? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in övriga odds för i kväll, eller kanske kommande helg. 

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

4 thoughts on “Tankar kring Kenttäs silly

 • 26 maj, 2019 kl. 09:45
  Permalänk

  Finlands målvakt har spelat i samma liga som Joe så de finns tydligen bra målvakter i den ligan.

  Svar
 • 26 maj, 2019 kl. 13:39
  Permalänk

  Verkar som pengarna tagit slut. Förmodligen mindre i kassan än vad många trott efter den dåliga säsongen. VKs artikel om kursförändring vad det gäller vad som ska värvas (mer tal om lån och utvecklingskontrakt än spetsvärvningar och det katastrofala sättet man skött damlaget kan tolkas som att det är mer ont om pengar än vad kanske Kentää fick besked om när han skrev på. Vem orkar ta över roller som sportchef och tränare för ett damlag som verkar vara i total upplösning. Konstigt att ansvariga inte fått förklara varför man lämnat damlaget i sticket. Nån i organisationen borde väl ha fått i uppdrag att vikariera som sportchef tills man hittat en permanent lösning. Vanlig arbetsledning i ett normalt företag. Kentääs nästa värvning samt uppgifter om årets resultat på årsmötet ger kommer att ge klarhet vilket utrymme som finna för både herr och damlaget nästa säsong.

  Svar
 • 26 maj, 2019 kl. 18:13
  Permalänk

  Alla misslyckas i Löven… Dags för Käntää nu då!

  Svar
 • 26 maj, 2019 kl. 19:12
  Permalänk

  Vi kan värva vem som helst o hur många som helst. Så länge JF kör samma spel som tidigare lär det ändå gå åt helvete. Nej min förhoppning är att Kentää gett JF en knäpp på näsan o sagt åt honom att det är dags att ändra synen på Lövens fortsatta spel. Då och bara då kan det bli bra. Tycker vi har lag för topp 4 men som sagt. JF måste rycka upp sig

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: