Tankar kring hemvändare

Veckans tema gäller då ev. hemvändare och du kan så klart lägga din röst i veckans omröstning (till höger på din dator och längre ner på din mobil)kring ifall du tror vi får se någon hemvändare till kommande säsong.

*

Men mina spontana tankar och möjligen förhoppningar på temat Green Connection.

För er som följt bloggen ett tag vet nog att jag sedan tidigare rent generellt gärna förespråkar en viss lokal prägel på laget, jag tror det är en otroligt stor vinning i att du har grannens pojk, eller ortens senaste talang på rostern. Löven ska inte bara var Umeås främsta lag och givna angelägenhet utan helst vill iaf jag att hockeyfans från närområdet (Nordmaling, Vindeln, Vännäs samt Lycksele? etc.) ska åka in till A3 när det är hemmamatch för att följa laget och gärna just sin egen kille.

Med det inte sagt att man naivt heller enbart kan bygga på egna, lokala eller regionala spelare. Men jag tror inte heller det ska underskattas, säsongen 09/10 när vi åkte ur HockeyAllsvenskan med en till stora delar Finländsk främlingslegion och känslan för ett sådant lag kan aldrig någonsin bli detsamma som när vi till sist tog oss tillbaka till ligan med väldigt mycket hemvävt och på så sätt en naturlig koppling till kubben och ett genuint hjärta för Lövet på bröstet.

*

Ledare

Just nu alltså en kontrakterad headcoach i Joakim Fagervall, under säsongen har Alexander Sundström (efter en säsong med Lövens J20) agerat ass.coach till Fredrik Söderström i Storhamar.

Sundström vore ett rätt intressant namn och pratade inte sportchef Kenttä i intervjun om att han gärna ser en yngre up-coming i en roll som assisterande?

Nu vet jag inte ifall Alexander är en av de som är på tapeten, men jag skulle nog vara lite förvånad ifall han inte vore det.

På temat hemvändare och i positionen ledare tänker jag annars möjligen på kälkhockey-landslagets Förbundskapten Serben Vikström som borde vara intressant för någon roll i klubben. I fjol dessutom headcoach i Vännäs J20-lag.

Målvakter

Spontant kommer jag att tänka på Henrik Haukeland som gjorde två säsonger som junior i Löven, därefter tillbaka till Stjernen innan återvände till Sverige och både tog upp Leksand som Timrå till SHL. Förra säsongen i Liiga med TPS och den kommande med KooKoo. Fortfarande en ung målvakt (24 år) som gjort resan till SHL, helt klart ett intressant namn för framtiden.

På temat målvakter vore det nog tjänstefel att inte nämna Kevin Lindskoug, som efter säsongen 15/16 nu avverkat tre länder (i Vitryssland, Danmark och Polen) och tre olika klubbar. Lindskoug gjorde ett rejält avtryck säsongen 14/15 och tog då till sist spaden från Mattsson som numer spelar i Frölunda och i dag inleder finalspelet mot Djurgården. Sedan den säsongen och alla danser framför ståplats H är Lindskoug en klar favorit hos många gröngula.

Backar

Som alla vet fick inte Krisse Berglund nytt kontrakt med HV71 och eftersom han numer flyttat hem till Umeå är det så klart många som hoppas att Kristoffer även kommer spela i HockeyAllsvenskan och då för Löven redan kommande säsong.

Det vore så klart en dröm, dels en väldigt skicklig back och sedan dessutom i rätt ålder och med några säsonger kvar i kroppen. Det viktiga dock att Krisse är motiverad och gärna vill anta denna utmaning och vara med på resan. Är det den känslan och motivationen han har och känner, då hoppas jag verkligen vi får se Berglund i Löven-dressen redan kommande säsong.

Utöver Berglund har vi ju fler backar i SHL och möjligen att en som Anton Öhman i Malmö kan komma bli aktuell, visserligen kontrakt för kommande säsong men under säsongen 18/19 bara noterad för totalt 23 matcher.

Kunde vi sedan efter denna säsong krydda på med ex.vis Daniel Sondell (Luleå) eller Daniel Rahimi (Växjö) skulle drömmen mot SHL möjligen bli än mer greppbar och möjligen mer realistisk.

När det gäller backar och Green Connection har vi även fler intressanta namn i ex.vis Jesper Lindgren, Lukas Ekeståhl-Jonsson och Maksim Matuschkin, men ingen av dem känns direkt aktuella just nu. Lägg därtill Sebastian Aho (Bridgeport Sound Tigers) i fall vi ska drömma om gamla Lövare, mer troligt då att ex.vis Nils Andersson (HV71) inom något eller några år flyttar hemåt igen. Nils har då även gjort resan till SHL inte mindre än tre gånger, sånt är värdefullt.

Forwards

Det är så klart häftigt att nu följa Carolina och deras serie mot Washington, otroligt häftigt att vi återigen har en Lövare i Lucas Wallmark som spelar om bucklan. Det var väl Patrik Sundström på tidigt 90-tal som gjorde det senast om jag inte minns fel?

Under säsongen har dessutom Carl Grundström debuterat i NHL för LA Kings och bara att få ha dessa med på försäsongen som det var i fjol borde vara en djäkla boost för killarna i laget. Vi får hoppas på något liknande även denna säsong.

Men båda dessa så klart mitt uppe i sina egna karriärer och på det sättet inte på något sätt aktuella just nu, men tänk den dagen de vill flytta hem och kanske betala tillbaka till klubben. Ja, jisses.

En som det däremot känns väldigt realistiskt att hoppas på är Axel Ottosson (Färjestad) i fjol en firad stjärna med bl.a Austin Farley och David Lindqvist, den här säsongen lite tyngre i SHL och med Färjestad. FBK så klart inget lätt lag att slå sig in i och en sådan lirare som Ottosson måste ta plats i någon av de mer kreativa linorna för att komma till sin rätt.

Kenttä öppnade i intervjun ifall Ottosson vill göra ett omtag i HA igen och jag hoppas verkligen att Per gör ett seriöst försök att locka hem Axel igen. Säsongen 17/18 var han tillsammans med bl.a. Farley riktigt bra, möjligen tog Axel chansen lite väl tidigt och kanske skulle må bra av något år till i HockeyAllsvenskan. Skulle både kommande som dånästa kunna vara en ledande spelare i en framtida jakt mot SHL.

Så fort det blir silly season och några lediga platser i truppen så börjar det alltid pratas om gamla Lövare som Johan Forsberg, men tänker även på Wille Quist som Jesper Thörnberg. De två sistnämnda gjorde det riktigt bra i Danmark föregående säsong, men ska vi nu sikta framåt och uppåt gäller det att våga tänka nytt och fräscht kring de få platser vi har kvar att fylla. Wille bemötte ju även ett rykte om att han skulle vara aktuell för kommande säsong i DENNA intervju.

I Intervjun med Per Kenttä pratade han om att Forsberg är en bra spelare och en viktig karaktär, han känner även till klubben.. men Johan känns ändå väldigt långt ifrån en Kenttä-värvning inför kommande säsong sett till trupp och de få platser som är kvar.

Nu finns det så klart fler forwards än dessa, men på temat Green Connection känns det som att det möjligen kommit fram fler backar. Inte sant?

En spelare som man dock blev väldigt svag för är Dmytro Timashov som lånades in från MODO då de var i SHL säsongen 13/14, visserligen bara fyra matcher men redan då såg man att det finns rätt mycket hockey i den kroppen. Har en ständigt ökad poängproduktion i Toronto Marlies (AHL) och får säkerligen snart sin chans i NHL.

*

På något sätt ifall man får drömma kring ev. hemvändare..

19/20

Alex Sundström, Krisse Berglund och Anton Öhman.

20/21

Nils Andersson, Daniel Rahimi samt Axel Ottosson.

Tänk då skulle tre av de fyra från den gyllene 87-kullen återigen vara samlade och ett avancemang till SHL inte alls vara omöjligt. På något sätt vill man att några går i bräschen och flyttar hem för att ta upp klubben till SHL igen, på samma sätt som Jon Palmebjörk då han lämnade Örebro för att Löven upp till HockeyAllsvenskan igen.

*

Men annars, dina egna tankar kring hemvändare och vikten av att ha en viss lokal prägel på laget.. Fältet som vanligt rätt fritt.

* * *

Sedan hoppas vi att du tar chansen i veckans omröstning gällande ev. hemvändare till kommande säsong. Läser du inlägget på dator hittar du omröstning ute till höger och sitter du med mobilen hittar du veckans omröstning längre ner..

*

Glöm inte heller att buda en signerad Kenttä fram till kl. 19:49 i kväll.. Klicka på länken för att komma till auktionen.

dav

*

Glöm inte heller vår silly-tävling (länk) där du kan tävla om biljetter till Bo Kaspers Orkester.

Återigen, stort tack till Brännbollsyran!

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen på hockey, fotboll eller kanske någon annan sport? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in övriga odds för i kväll, eller kanske kommande helg. 

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

10 thoughts on “Tankar kring hemvändare

 • 21 april, 2019 kl. 10:24
  Permalänk

  Var i te Anton Öhman skadad därav så få matcher? Tyckte han fick bra med förtroende de matcher jag såg. Jag tror inte han kan vara aktuell till kommande säsong.

  Svar
 • 21 april, 2019 kl. 10:40
  Permalänk

  Kan ni inte höra med Ottosson om han är på G hem? Man är ju livrädd att han går till Modo om nu ryktena stämmer att dom är på honom. Själv tror jag att han kommer stannar kvar i FBK! Vad tror ni?

  Svar
 • 21 april, 2019 kl. 11:19
  Permalänk

  Skulle kunna tänka mig ett litet wildcard som John Westermark på målvaktssidan, varit en riktigt stabil målvakt i div1 å fick tyvärr inte visa upp sig då han var backup bakom mantas i skellefte.

  Svar
 • 21 april, 2019 kl. 12:02
  Permalänk

  En liten parentes är att spelare som för tidigt kliver upp i divisioner och direkt misslyckas kan bli sämre med ett ”förstört självförtroende”. Har sett det på olika nivåer att när spelare återvänder till den divisionen man var framgångsrik i senast gör man det inte lika bra.
  Den senaste för vår del är väl Emil Lundbergs återkomst som iofs inte är helt dålig, men saknar en del av det vi minns av honom.
  Idrott är psykologi och självförtroende en färskvara. Att nöta bänk eller få fel roller kan förstöra spelare…
  …. med tanke på Ottosson…

  Svar
  • 24 april, 2019 kl. 00:53
   Permalänk

   Låt för guds skull inte Serben komma tillbaka.. Bakgrunden till att han fick sparken är rätt slående och resulterade senare i tappad plats i superfint.

   Svar
 • 21 april, 2019 kl. 18:18
  Permalänk

  Om man vill spela mycket boxplay kan Lukas Sandström vara något i perioder om 8 till veckor.

  Svar
 • 22 april, 2019 kl. 10:24
  Permalänk

  Serben och Kenttä är bra vänner, så det är väl inte en högoddsare. Hade gärna sett Sundström istället, men han är trots allt rätt orutinerad i båset om man jämför dessa två. Dessutom är Serben rätt märklig i sitt sätt emellanåt. Det fanns en bra anledning till att Bedros avskedade honom..

  Svar
  • 23 april, 2019 kl. 11:08
   Permalänk

   Hur känner Serben och Kenttä varandra?

   Svar
 • 22 april, 2019 kl. 18:03
  Permalänk

  Kolla med Fredrik Lindgren,Skellefteås bästa back i slutspelet,visar inga ålderskrämpor och skulle dominera i allsvenskan.

  Svar
 • 23 april, 2019 kl. 17:34
  Permalänk

  Anton Öhman blir en tillgång med sitt spelsinne/passningssäkerhet ( förstapass).

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: