Tankar inför Direktkvalet!

Även om den gröngula säsongen tog slut i och med 4-3 hemma mot AIK förra söndagen så rullar säsongen fortfarande på för några av lagen. Bloggen tänkte bjuda på sina tankar inför kvällens matcher.

SM-Slutspelet (kvartsfinal 4)

Malmö Redhawks vs Frölunda HC (1-2 i serien)

Så här långt väldigt tight och tufft i den här matchserien först 1-2 i Scandinavium, därefter 4-5 i Malmö och nu senast 2-1 och vinst för Frölunda. Viktigt så klart för hemmalaget att studsa tillbaka och försöka hålla liv i serien. Under säsongen 2-2 i inbördes möten och där gick två av matcherna till förlängning. Bloggen tror på en ny jämn tillställning och möjligen kommer första förlängningen för dessa lag i dag?

Löven4Ever tippar x

Marklunds AIF vs Färjestad BK (3-0 i serien)

I norra länsdelen drabbar så hemmalaget återigen samman med gästande Färjestads BK, efter tre och fyra ett borta i Löfbergs Arena samt hela 5-0 hemma senast är det väl mycket som talar för att det kan komma avgöras redan i dag. Under säsongen 3-1 i inbördes möten till hemmalaget där det faktisk var hela tre gånger som bortalaget vann. Laget som vi inte nämner vid namn har dock en fin chans att fixa biffen redan i dag, vi tror även de fixar det.

Löven4Ever tippar 1

*

Direktkval till SHL (match 1)

Karlskrona HK vs Timrå IK

Första matchen i denna matchserie som i varje fall på förhand känns rätt intressant, hemmalaget KHK [keuheåukeu] eller något liknande har under säsongen vunnit femton av 52 matcher och vi kan notera att nio av dessa har man vunnit hemma i NKT-Arena. Gästande Timrå som till sist vann HockeyAllsvenskan i rätt stor stil och därefter pulveriserade Leksand i tre raka kan på samma sätt visa på 36 segrar på 55 matcher. Nu följer jag inte SHL direkt slaviskt under säsongen men tydligen spelar inte hemmalaget den bästa hockeyn utan det handlar väl mer om att ”parkera bussen” om jag förstått det rätt. Gästande Timrå spelar väl, mycket tack vare Dahlén som man fick tillbaka, en lite roligare hockey med mycket fart även om laget under succén Fredric Andersson inte heller tummar på defensiven. Under säsongen bara 105 insläppta att jämföras med hemmalagets 176. Det känns på förhand som en lite oviss drabbning, kan bli så att lagen vill känna lite på varandra i denna sjuronders-match. Avgörande på övertid?

Löven4Ever tippar x

 

* * *

Bloggens tips inför i dag?

Dagens dubbel:

Marklunds AIF vs Färjestad BK 1

KHK vs Timrå IK x

Odds: 7,89

*

Kvällens chansspel:

Malmö Redhawks vs Frölunda x

Marklunds AIF vs Färjestad BK 2

KHK vs Timrå IK x

 

Odds: 61,01

* * *

Kommentarer, reflektioner eller tankar baserat på våra tips inför dagens matcher? Fältet som vanligt fritt.. Skriv gärna en kommentar.

Är du på jakt efter de bästa oddsen i Hockey eller andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in kvällens odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Är ni på jakt efter de bästa oddsen på Kvalet till HockeyAllsvenskan, Direktkvalet till eller kanske själva slutspelet i SHL? Spana gärna in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan för att ta del av ditt välkomsterbjudande..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: