Tankar från sjuksängen

Minns faktiskt inte senast jag var sjuk. Är en sån där som aldrig är sjuk och har till och med varit avundsjuk på folk som varit sjuk lite emellanåt ”tänk att få ligga i sängen någon dag eller två”. Nu ligger jag här sedan i torsdags och vips är jag glad att det förmodligen är 20 år till nästa gång.

Dock har jag blivit tvungen att släpa mig till datorn för att skriva, för de uppgifter jag fick under morgonen kan jag inte hålla inne på. Under säsongen har bloggen vid några tillfällen fått uppgifter på att sportchef Daniel Johansson jobbat på den förre SHL-backen Elias Granath. Det ska ha förhandlats fram och tillbaka och i grund och botten: Elias har varit för dyr. Inget konstigt med det. Han värvades till en tyska förstaligan från Djurgården och lär ha fått rätt bra betalt därnere. MEN.. säsongen har fortgått och till slut inser även Elias att det inte går att han ett uppehåll på en hel säsong och skrev i förrgår på för danska Hering Blue Fox. Ok så långt. danska har sin expertskatt som gör att man kan betala lite mer eftersom skatten är så pass låt. Inget konstigt med det…MEN uppgifter säger nu att hans månadslön i Herning blev så låg som 45 000 kr/mån. Den är så låg att den inte ens kvalificerar sig för expertskatt! För att kunna använda sig av expertskatten måste man tjäna minst 60 600 DKK/mån.

 

Här har vi alltså en kille vi jagat sedan vi först hörde ordet ”den åttonde backen”. När han väl öppnat upp för spel så är vi inte där, för en lön som ska vara läge än det Mike Banwell tjänade. Vad ska vi använda de intjänade pengarna via Mats Lavanders, Mike Banwells och Jon Palmebjörks löner?? Täcka publiktappet?? Visst ju längre vi väntar, desto större lön kan vi erbjuda i slutändan, men vi ska inte glömma att för varje match vi presterar som vi gör så tappar vi uppåt 80-100 000 kr per hemmamatch på de ca 500 mindre åskådarna som kommer, för att inte tala om alla de poäng som bara flyger sin väg. Tre poäng i december är fortfarande lika mycket värda som tre i februari, för att inte tänka på den anpassningstid ett ev nyförvärv kan tänkas behöva.

Nu kan det ju tänkas att sportchefen velat signa spelare men att det stoppas högre upp med de intjänade pengarna just ska täcka ev publiktapp. Det vet vi inget om, men vi vet ju att löven är väldigt kostnadsmedveten nu för tiden vilket är mycket bra. Vi vill inte ha några nya ekonomiska smällar, men samtidigt så krävs det inte mycket för att vända skutan. En försvarsrese som låter offensiva backar just bara offensiva och inte defensiva skulle göra mycket och då skulle poängen börja trilla in och publiken återvända. Ganska enkel matematik utan större insats.

***

Patrick Galbraith kommer ju att lånas ut från Karlskrona nu när man värvade in Johan ”Honken” Holmqvist. Några allsvenska klubbar ska ha visat intresse innan han valde tyska Krefeld (där för övrigt blir klubbkamrat med Mark Hurtubise) och en av dessa ska ha varit Björklöven. Visst skulle han kunna komma in och ge Kevin en riktigt bra kamp och förstaspaden, men det är inte där vårt problem ligger. Vi måste in med ex försvarsgeneral och en stor forward som kan ta kampen framför mål. Jobba in Jeff Woywita nu!

***

Till slut gick Björklöven alltså ut med Jon Palmebjörks utlåning som vi var inne på redan för nio dagar sedan. Varför låter man det rinna så mycket smutsigt vatten under broarna innan man offentliggör sånt här? Han fortsätter säsongen i Norska Sparta Sarpsborg, något vi också var inne på tidigare och det är nog precis vad både Jon och klubben behöver. Nu lämnar vi detta tråkiga kapitel, önskar Jon lycka till och ser framåt.

Johan Löf / AXELLÖF

Jon blickar vidare mot Norge och Sparta Sarpsborg. Foto:AXELLÖF

***

Sen en liten fråga som avslutning innan jag återgår till sängen: Hur tänker ex en kille som Fabian Brunnström? Säger inte att jag vill se honom i Löven (förutom till säsongen 07/08 så vi tackade nej), men ingen spelare höjer ju sitt värde genom att låta en hel säsong gå till spillo.

20 thoughts on “Tankar från sjuksängen

 • 14 december, 2015 kl. 13:45
  Permalänk

  Javligt intressant lasning men lika javligt bedrovligt om det ligger till pa det viset. Hoppas fortfarande att vi inte behover leva det ”forbjudna helvetet” igen men just efter detta inlagg plus senaste tidens ojamna och foga imponerande spel kanns negativt kval laskigt flasande i nacken. Val dar vet ej fan om vi rar pa SSK maskinen eller vissa andra lag med ”nothing to loose tuta o kor hockey”. Hemska tanke. Gor vad som behovs for att det inte blir verklighet men bara en labbig mardrom. Please.

  Svar
 • 14 december, 2015 kl. 14:33
  Permalänk

  Kommer det dyka upp något klassförvärv? Vad är eran känsla?

  Svar
 • 14 december, 2015 kl. 14:46
  Permalänk

  Jon till Norge, och DÄR åkte säsongskortet i soppåsen…

  Svar
  • 14 december, 2015 kl. 15:15
   Permalänk

   Barnsligt. Så du ser löven enbart för en lirare helt ur slag?

   Svar
 • 14 december, 2015 kl. 15:06
  Permalänk

  Det är ganska märkligt att han inte kan landa Granath om det nu är dom pengarna det handlar om. Nog måste han väl hellre spela i HA framför Danmark. Eller vill han inte spela i just Löven?
  Finns det något som tyder på att Dalle har något bra på gång?

  Svar
 • 14 december, 2015 kl. 15:18
  Permalänk

  Vet ni att Elias ville till löven? Hur är vårt anseende bland spelare/agenter?

  Svar
 • 14 december, 2015 kl. 15:31
  Permalänk

  Dalle gillar ju div 1 !
  Antingen så får vi nån div 1 snubbe .. El e så hamnar löven där
  Den här ledningen tar faan alla priser !!
  ( Ssk 2,0 )
  Jag har inget förtroende för detta längre !
  Allting tar faan så lång tid ! Tid som inte finns !
  o problemet kommer inte o lösas me o värva nån el några spelare !! 5 nya backar har löven inte råd me tyvärr !! O ska Tommys spelsystem va kvar så är det 5-7 nya spelare som behövs !!
  1-2 kommer inte o göra skillnad … Efter 3-4 omgångar e dom lika bleka dom dom som redan står på planen ! Felet e spelsystemet !!

  Svar
 • 14 december, 2015 kl. 16:42
  Permalänk

  Banwell hade inga 45/mån.. Han var snorbillig.

  Svar
 • 14 december, 2015 kl. 16:43
  Permalänk

  Finns inte en chans att Banwell hade högre lön än 45k. Prova ca 25k. Max. Han kom från ECHL, där tom. poängkungen combs var billig!

  Svar
 • 14 december, 2015 kl. 17:32
  Permalänk

  Misshandeln av Jon har gjort att jag tappat hoppet på denna svårt pestsjuka klubb, huvuvden måste rulla hela vägen från toppen!

  Svar
 • 14 december, 2015 kl. 18:27
  Permalänk

  Någon som vet om Löven skulle kunna få tillbaka Jon i slutet av säsongen om han kommer i form?

  Svar
  • 14 december, 2015 kl. 20:57
   Permalänk

   Nej, någon sådan klausul finns inte. Han blir kvar i Sparta no matter what.

   Svar
 • 14 december, 2015 kl. 19:46
  Permalänk

  Får sportchefen ta några egna beslut eller måste varje detalj godkännas av VD och sedan av styrelsen? Har ni på bloggen lust att ställa den frågan nästa intervju? Gissar på mellan 2500-3000 på morgondagens match mot serieledarna. Borde vara 4000-4500 men man vill ha underhållning för pengarna.

  Svar
 • 14 december, 2015 kl. 20:06
  Permalänk

  Gu va ja är less på dessa kommentarer som antyder att Palmebjörk är en gud som skulle kunna fixa Lövens problem. Palmebjörk är INTE Löven. Han är en trogen löven spelar med sitt hjärta på rätt ställe. Han behöver komma i form genom att få spela matcher och gärna i en serie som är mer förlåtande än allsvenskan. Han har inte varit bra på väldigt lång tid och jag tror att det enbart sitter i skallen. Helt rätt att låna ut honom så han får speltid och förhoppningsvis kommer tillbaks med samma go som 13-14.
  Skulle inte förvåna mig om han gör 1-2 poäng/match i Norge.
  Vad som är problemet är för mig självklart, vi har en tränare som inte kan motivera spelarna tillräckligt eller anpassa sin spelide efter matrial och förutsättningar. Verkar inte finnas någon plan B ifall plan A inte funkar. Tragist och se att självförtroendet rasar för spelarna ju fler matcher vi spelar och inte tvärt om som det borde vara.

  Svar
  • 14 december, 2015 kl. 20:44
   Permalänk

   Jag tror inte någon tror att Jon är någon gud. Sedan svara du ju själv på frågan varför folk är irriterade.

   Hur många matcher fick han med Öhman? Hur många assist har har Edblom slagit i 5-mot-5, där Jon spelade flest matcher? Max 4 och inte många av dem var ens 1:a-assist. Öhman har 6+6. Vad jag kommer ihåg har han gjort ett mål i öppen bur sedan Trotter kom, kanske jag missat något på dessa ca femton matcher. Men Palmebjörk fick aldrig chansen med Trotter, varför då, tror du? Så var hur j-a less du vill men helt klart är ju att 66,6% av de offensiva centrarna inte fungerar, som dessutom var högpresterande förra säsongen, ska de också ha sparken? Helt klart är ju att Jon inte fick chansen fullt ut och att det är spelsystemet som inte fungerar, det är inte Jons fel men tillskillnad från centrarna är Jon ingen tvåvägspjäs.

   Svar
 • 14 december, 2015 kl. 21:24
  Permalänk

  Nu är ju Jon utlånad till Norge
  Fokusera på bra tankar om laget nu istället

  Svar
 • 15 december, 2015 kl. 00:13
  Permalänk

  Jag fokuserar på hur jäkla dåliga värvningar Dalle gjort.
  Hetta , Edblom , Ekelund , Ollikainen , Banwell , Edström?
  Det är säkert nån fler men ovanstående är ju 100% underpresterande.
  Sedan är väl Dalle inblandad i Tommy Jonsson och ass Åkerblom med.

  Katastrof är beskrivningen på utfört arbete.
  Resultat är sparken då.
  Även Tränarna får gå.

  Svar
 • 15 december, 2015 kl. 00:23
  Permalänk

  Granath , Gailbrath , Mathuskin och Brunnström.
  Där hade nära nog en SHL-femma som vi tokmissade.
  Tack men nej tack från Dalle.
  Svar på det = Avgå!

  Sedan har ju både Gailbraith och Hurtbise spelat i löven och nu i Krefeld.
  Patrick spelade ju en säsong 09

  Svar
 • 15 december, 2015 kl. 00:23
  Permalänk

  Hoppas det ”hettar” till mot Taif. Nja ok bad humor. Han e val borta tills efter jul minst. Nej tror fan vi far rasmisk av söderpöjkarna. 1-6. Ridå. Eller far vi bevittna en überunderbar supetmatch dar allt antligen klaffar ? Typ 5-0 o Dominatrix hockey ?

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: