Tankar efter Vännäs och Teg

Efter att ha planerat och sett till att man ikväll kunde ta sig tid att skriva av sig lite så ska du ge dig djävulen på att det blir strul på sajten vi har bloggen på…”Tjänsten är ej tillgängligt” mellan 22-23.50. Nåväl, såhär ett par minuter innan midnatt kan man äntligen få motionera fingrarna.

Tobias Hage vinner ytterligare en tekning. Foto:Lövenbloggaren

Två inledande matcher mot division 1 motstånd skapar knappast några nervryckningar i kroppen, men säsongen är igång och vi går se Björklöven. att siffrorna blev mindre mot Teg (6-0) än mot Vännäs (7-0) är för mig oförklarligt. Vännäs var på så många plan bättre än Teg. Vännäs visade en attityd och en frenesi som Teg inte under ens en sekund under matchen kom upp i. Här ställer jag mig ju frågande hur samarbetet mellan Björklöven och Teg egentligen ser ut? Vad är idén, vad är tanken? Finns inte i min världsbild att det finns en likhet i spelsätt, en likhet mellan spelarna och en liten mikroskopisk möjlighet att en spelare i Teg ens ska kunna träna med Björklöven. Lika menlöst känns det att ett antal spelare i Lövens ska kunna matchas i Teg. Ska ett samarbete fungera måste Björklöven se till att bättre spelare hamnar i Teg. Det är deras förbannade skyldighet. Se på samarbetet mellan Malmö-Pantern-Kristianstad. Där har du klubbar i toppen av sin division och där det utvecklar att gå emellan. Nog om det.

Vad gav då de här matcherna? Ja, inte så mycket. Bra ekonomi för Vännäs och Teg, men även småsaker i Lövens spel. Det första jag slås av är att vi inte alls i år (även om det är tidigt) kan använda den fjärdefemma vi haft i dessa två matcher. Berglin, Holmgren/Norberg, Vikström,Granlund huserade mer i egen zon än i anfallszon trots motståndet. Tänk då när allsvensk motstånd dyker upp. Nä, matcha sparsamt och för framtiden, en och en och inte tillsammans.

På det positiva planet så insåg jag ikväll att vår pointman i powerplay ska vara Jacob Stenqvist. Motståndet må ursäkta, men den rörlighet han visar på blå och det hiskeliga handledsskott killen besitter så ska han otvivelaktigt vara valet nr 1 i powerplay. Var det någon som såg pucken när han gjorde sitt mål eller pucken som satt i kryssribban?

Mer positivt är att David Lindqvist verkar vara i samma slag som innan skadan ifjol. Han kommer att bli viktig. En annan kille som visar att han är fullblodsproffs är Fredric Andersson. Trots att Teg stod för motståndet och överlägsenheten var total, så vek han aldrig ned sig. Var någon bara lite oschysst med en lagkamrat var han snabbt framme och visade att ”Det där är inte OK!” Även Tobias Hage visade samma attityd. De två¨går verkligen till jobbet varje dag. Kanske inte alltid den flashigaste insatsen, inte den som sticker ut i media, men den som för laget framåt, den som sänder signaler. Ledare i det tysta. Viktigt.

Nu väntar möten som kommer sända mer signaler, möten med Luleå och Modo, men samtidigt? Möten mellan SHL och Hockeyallsvenska lag har slutat med HA-seger i 7 av 9 möten, så vad säger försäsongsmatcher? Ingenting förutom när lägre rankade lag vinner. Då är det livsviktigt, eller hur?

Era tankar så här långt?

3 thoughts on “Tankar efter Vännäs och Teg

 • 18 augusti, 2017 kl. 06:19
  Permalänk

  Har faktiskt koll på en del när det gäller Tegs barmarksträning, och kan bara bekräfta att den under dom senaste säsongerna varit på en väldigt låg och dålig nivå. Så här bör Löven verkligen vara intresserad av att höja nivån.

  När det gäller Tobias Hage håller jag inte med, han tillförde inte mycket under fjolåret.

  Det som är oroande är var Mikko Pukka håller hus, folk oroas över att Emmerdahl är borta men är Pukka skadad då blir det inte roligt.

  Svar
  • 18 augusti, 2017 kl. 09:38
   Permalänk

   Det är små-skavanker som håller Pukka & Messy borta, fick intrycket att om det hade varit seriematch hade dom spelat men en sådan dag som igår så vilade dom. Fagge besökte middagen innan gårdagens match och det var det besked han gav då.

   Svar
 • 19 augusti, 2017 kl. 20:55
  Permalänk

  Rögle, Karlskrona eller Mora.
  Vi måste ju göra en analys av Ha-lagen i SHL?

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: