Tankar efter SCA-cupen

Björklöven vann ju mycket glädjande SCA-cupen och utöver en förmodad buckla så fanns annat att ta med sig hem efter den insatsen.

Laget åkte hem efter uträttat ärende och lämnade en del att fundera, både gott och ont. Foto:Lövenbloggaren

Försäsong är bara försäsong är en klassiskt och helt riktigt floskel som vi alla använder lite hött o mött, både när det gått bra, men även mindre bra. Dock säger det ju ändå någonting. Att vinna en enda match mot bra motstånd ”kan alla”, men över en turnering med tre matcher? Nä, är nog ingen slump att Björklöven kan bli att räkna med i vinter. Om sen Björklöven och Modo är riktigt bra hockeyallsvenska lag och Mora och Timrå sämre SHL-lag låter vi vara osagt, men visst känns det som om båda påståenden stämmer? Nu ska Mora ursäktas som redan innan turneringen hade många skador och fick fler under redans gång. Nio man på skadelistan skojar man inte bort.

Nåväl, vad kan vi plocka med oss?

Timrås målvakt Victor Brattström utsågs till turneringens bäste målvakt, men en räddningsprocent på 88,33 % och sju insläppta mål på hans två insatser. Modos Erik Hanses stod 151 minuter av totalt 180 och hade en räddningsprocent på 92. Vid intervjun hos mittmedia påade man till och med honom som turneringens bäste, men han fick själv rätta reportern. Turneringens upplägg låg givetvis vår egen Oskar Masiello i fatet, då inledningsmatchen mellan Modo-Björklöven (0-3) helt verkar ha kommit i skymundan och i och med sitt inhopp mot Mora fick han ju också två matcher och fortfarande 100 i räddningsprocent.

Kristoffer Söder blev delat fyra i poängligan med sina tre mål, men som vi lyfte i går så borde han haft en poäng till. Samtidigt kan vi notera att Jacob Stenqvist blev ende spelare att enligt statistiken inte varit inne på ett enda baklängesmål. Ändå var han inne på Timrås avgörande i förlängningen? Statistiken är som vi vant oss lite sisådär överlag. Kristoffer Söder förresten. Absolut ingen flashig spelare och med centerproblematiken (återkommer om den i ett senare inlägg), känns han lite som en ny Fredrik Andersson. Ingen historik som poängmakare (ett mål de två senaste säsongerna), men verkar i sin nya omgivning hitta ytor för målskytte.

Fredrik Andersson sen, vilken skön lirare. Dels att hänga med laget ned, men också att han tar sig tid med allt löst folk runt laget. Stötte på honom mitt i ”folkhavet”på väg ut ur Gärdehov efter lövens match och han tog sig tid att fråga hur VI hade det. Såg också att han skickade en grattishälsning till ett 6-årigt lövenfan i södra Sverige. Fint.

Jacob Stenqvist noterades för +4 i plus/minus och det blev han bäst ihop med Kristoffer Söder och tre andra spelare.

Kristoffer Söder blev den effektivaste spelaren i turneringen med mål på vartannat skott, dvs 50 %. 3 mål på sex skott är inte fy skam.

August Tornberg satte två kassar i PP och blev med det delad två i den ligan. Bäst var John Person med tre mål.

Alexander Wiklund blev tillsammans smed Modos Tim Wahlgren de enda som gjorde mål i PK.

Vi hade tillsammans med Mora flest backar som gjorde poäng i turneringen, fem st. Jacob Stenqvist bäst i Björklöven med tre poäng (1+2), vilket gav honom en topplats på listan ihop med fyra andra backar.

Alexander Wiklund blev turneringens tredje mest utvisade spelare med 10 minuter. Flest hade Modos duo Oscar Pettersson och Lucas Wernblom med 12 min.

Björklöven släppte i snitt in minst antal mål per match, 2,92. Mora sämst med 4.16.

Björklöven hade ett powerplay på 20 %. Bäst var Mora med 30 %.

Björklöven PK slutade på 75 %. Bäst var Modo med 90,91 %.

Björklöven drog på sig i snitt 12,67 utvisningsminuter. Värst var Modo med 17,33 och bäst (i vanlig ordning) var Timrå med 7,33 min.

Björklöven tekande minst bra turneringen igenom med smått usla 43,98 %, där Modo var bäst med 57,74 %. Bäst i löven var vikarien Mattias Granlund med 51,52 %.

Björklöven vann flest perioder i turneringen, 54,55 %, andra perioden till trots (1/2). Intressant också att fyra av sex matcher gick till förlängning, men ingen till straffar.

Era tankar om ovanstående statistik? Oviktigt må hända, men något att dra slutsatser ifrån? Fältet är som vanligt fritt…

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

2 thoughts on “Tankar efter SCA-cupen

 • 3 september, 2018 kl. 14:32
  Permalänk

  Gillar sån här statistik. Ur sånt byggs kunskap!

  Svar
 • 3 september, 2018 kl. 18:24
  Permalänk

  Hoppas vi kan bättra på PP och PK statistiken några snäpp innan seriestart. Men glädjande att se fantasin i anfallzon. Att våga titta upp. Vi tar lärdom.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: