Tankar efter helgen..

Operation knökat var väl en smärre succé? Matcher två dagar efter varandra och med brakförlust på fredag trodde jag det skulle bli rätt glest och väldigt tråkigt på lördag. Visserligen var det serieledarna på besök, men tabellpalceringen till trots känns det som finare besök när gnagarna från Solna, masarna från Dalarna eller Percys skånske pågar gästar. Att Löven nu sin knackliga säsong till trots lockar 3927 en fredagkväll och 3521 dagen efter kan jag inte göra annat än tummen upp för.

Men jag är tveksam till att just de aktiviteter som erbjöds denna gång är de mest framgångsrika. Sedan är väl inte vädret det allra bästa så här i november? Att med aktiviter locka nya och fler besökare till arenan är helt rätt tänkt. Klart som tusan man ska försöka bjuda på något mer runt själva hockeyn och gärna försöka göra besöket kring matchen för åskådarna så långt som möjligt. Just att locka yngre som då drar med sig betalande föräldrar är genialiskt. Tankar och idéer på olika aktiviteter finns så klart, vi kommer på lämpligt sätt droppa de allt eftersom. Västerås har väl ett rätt enkelt koncept för att få folk på läktaren mot Sundsvall på onsdag, eller? (kolla till höger en bit ner på sidan)

+ + +

I publikligan ligger vi 3:e plats med smått fantastisk 3108 i snitt på de nio första hemmamatcherna. Inte illa då vi samtidigt är ligans tredje sämsta hemmalag. Jag har inga problem att räkna betalande åskådare, men hur räknar man när biljetterna getts bort?

+ + +

Tid på isen, kul och ytterst intressant statstik från hemsidan. Bra att MaJo 26:09, Svedberg 25:36, Heinekken 23:34 har mest speltid bland backarna. Men visst är det konstigt att Stenling gått från läktaren till 17:58?? Schultz noteras för 19:44 vilket var snäppet mer än Öberg och Isaksson, här kan jag tycka att 12:10 på Thörn är lite lite då det andra kraftpaketet Wennerberg ges 17:39. Oavsett ger detta svart på vitt att laget matchats hårdare än vad i alla fall jag uppfattat.

Vad tänker du kring matchtiderna? För lite för någon eller för mycket för någon annan? Men visst visar det här ändå att Kari coachar..?

 

0 thoughts on “Tankar efter helgen..

 • 16 november, 2009 kl. 12:37
  Permalänk

  Stenlings tid på isen är lite över prestation, om man säger så. Då tycker jag hellre att Alexander Eriksson kan få den tiden och vi kan istället skicka Stenling till Lycksele 🙂

  Jo, nog coachar Kari allt, men enligt mig fel och i fel lägen. När han t.ex tog in Stenlingen i SD ville jag knappt titta… Spännande att Thörn, som varit en av de bästa i år, får så lite speltid. Han om någon borde ha minst 17-18min iaf.

  Svar
 • 16 november, 2009 kl. 13:56
  Permalänk

  Stenling är ett mysterium….Alla pratar om detta fenomen…misstag efter misstag men ändå fortsatt förtroende. Kanske han har en hållhake på klubben?

  Svar
 • 17 november, 2009 kl. 00:29
  Permalänk

  Svar till Marklund (2009-11-16 12:37)
  Själv tycker jag att N Andersson borde ha mer tid av backarna, särskilt i offensiva lägen. ..tror inte Stenling är så sugen på Lycksele faktiskt. Vad gäller Thörn är vi helt överens, han förtjänar mer tid och förtroende.

  Svar
 • 17 november, 2009 kl. 00:32
  Permalänk

  Svar till Jonas (2009-11-16 13:56)
  Han kanske är spelande aktieägare.. 😉 Eller så har Andersson/Eloranta sett något vi andra missat.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: