Tankar efter försäsongen

I och med kvällens seger mot Modo så kan vi summera försäsongen på alla sätt och vis och börja tagga mot seriepremiären mot IK Oskarshamn kommande onsdag. vad kan man då säga om Björklöven så långt?

Johan Löf / AXELLÖF

Björklöven kommer sälja sig dyrt i år, här personifierat av #4 Jonas Emmerdahl. Arkivfoto:AXELLÖF

För att spana in fler Lövenbilder från AXELLÖF, klicka HÄR.

Spontant känns det riktigt spännande att få dra igång på riktigt. Har haft svårt att tagga igång på riktigt vilket kanske synts i antalet inlägg, men efter de här två matcherna mot Modo har lusten så smått infunnit sig.

Att sen spå hur den ska gå för Björklöven i år är förstås väldigt svårt. Vi har förvisso som ni redan sett tippat oss som sjua, vilket är fullt rimligt, men i ärlighetens namn känns årets hockeyallsvenska väldigt öppen och än öppnare blev det väl i kväll då ett topptippat lag som AIK fullständigt förnedrades av Almtuna. 1-5 och 15-51(!) i skott. Sen har ju många tippat Almtuna i toppen också, men en sån kölhalning?

Sen är det en hel del parametrar som ska falla in för att Löven ska ta sig till slutspelsserien. Bara en sån sak som att Lukas Ekeståhl-Jonsson i förra mötet svarade för tre poäng med att David Lindqvist följer upp med samma facit idag. Det visar vad Björklöven idag handlar om. Ett lag som kommer gå i döden för varandra och som jobbar som bålgetingar på speed matcherna igenom. I sådana lag har man sällan utpräglade poängkungar utan det är så här det kommer att se ut. Endera dan är det just LEJ som har sin dag, en annan är det Lindqvist, Axel Ottosson eller varför inte Nicklas Johansson? Lika mycket som det är styrkan så är det också lagets svaghet. Det är aldrig fel att ha en spelare som notoriskt hittar målet även om han har sin sämsta dag. Det har inte vi. Vår förstalina med Murphy,Hage och Högberg inledde ju säsongen strålande, men varit rätt osynlig på sistone. De måste leverera om vi ska nå några höjder i år.

Vilka backar som ska leda laget känns också rätt osäkert i skrivande stund. I vissa lägen ser det riktigt bra ut, men ibland ser det extremt livsfarligt ut, som under 20 sekunder ikväll då Modo oförklarligt fick två gratislägen som resulterade i mål. Inte heller första målet såg ut som ett helt ok agerande från vår back, men det har man en vecka att slipa på.

Tommy Jonsson beskrev kvällens match som ”Inte så välspelad, hafsig och lite slarvig”, men att han beundrade arbetsmoralen. Det är väl just där vi har Björklöven anno 2016/17. Vi jobbar så hårt och tempot drivs upp så att vi själva har inte den spelmässiga skickligheten att bjuda på ”välspelad” hockey och något som också för med sig att motståndarna inte får tid att göra det samma, därav slarvet och hafset, men det får vi gott leva med. Det är den här linjen vi valt och det är det här vi kommer att få se. Det känns nästan som att man gjort en kopia av Lars Briell, delat upp den i 24 lika stora delar och planterat in dem i årets spelare.

Nä, en oviss hockeyallsvenska väntar i år, men hur det än går vet vi att våra grabbar kommer inte att ha sparat ett uns av energi för att nå dit.

Hur känner du inför seriestarten och vad är dina tankar kring laget? Skriv en kommentar…

 

2 thoughts on “Tankar efter försäsongen

 • 9 september, 2016 kl. 01:13
  Permalänk

  Jag tror kanske för mycket med hjärtat men jag gillar allvarligt det jag sett hittills så jag tippar Löven topp 3! ?
  Kom ihåg vem som skrev det först / haha
  Kimpa, David, Axel o ett gäng jobbiga ettriga pitbullar över hela isen…mmm smakar bra ?
  Det enda som oroar mig lite är om Lundström skulle gå sönder…Werner är ju bra men om han är på annat uppdrag!
  Backarna får helt enkelt bara hänga med på tåget, Wikström, Bull, Pavel o i viss mån S. Andersson får se till o göra det enkla. Snabb pass till fwd som driver upp pucken, vill inte se dessa backar försöka vara nåt det inte är
  Nu kör vi ?

  Svar
 • 9 september, 2016 kl. 17:05
  Permalänk

  En fundering kring skador: De senaste åren har vi alltid haft ett par skador innan seriespelet börjat. Är det så att vi i år har en hel trupp att tillgå i första seriematchen? Det vore ju oerhört kul! Och ovanligt!

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: