Tankar efter en usel natt

Vet inte hur ni sovit, men själv blev det inte många timmar. Många, många tankar om hur sju kassar kunde trilla in i vårt mål i går. Antar att spelarna sov precis lika dåligt. Här är några nyktra tankar dagen efter.

Megazone

Nä, ingen fylla i går, men många ord i reflektionerna som skrevs under natten kanske blev väl hårda. Ingen spelare går in för att göra något annat än sitt bästa och ibland går allt åt helvete, precis som i går, men några grejer sitter fortfarande på min näthinna. Som första målet. Alla lag har ju ett grundspel som man ska hålla sig efter, som ibland kan modifieras beroende på motstånd. Dock ska varje spelare veta hur de ska agera i i stort sett varje situation, men vad händer där? Titta på highlights efter 0:15 HÄR.

1_0

TAIF får skapa en spelvändning och i det här läget ser Dennis Persson Måns Hermansson, men stannar ute efter vänsterkanten för att täcka av ytterforwarden, trots att han måste se att Victor Ekeståhl-Jonsson och Gustav Grundström är klart på efterkälken. Man kanske lägger det totalansvaret på centern i SHL, men sunt förnuft hade kunnat stoppa det här målet.han ser Måns (röd pil), bör ta position enligt blå pil, men väljer att hålla ett öga på grön ring.

0-2 pratade jag om tidigare [30 sek i HIGHLIGHTS]. Det ser ut som att Stefan Andersson flyttar sig i skottögonblicket och kanske är det så Kevin vill ha det, men ska man vara hockeyspelare anser jag att man måste våga liv och lem även om det kommer att göra jäkligt ont. En stillastående spelare på den här nivån ska aldrig få passera täck med ett slagskott.

Allt det här är ju så synd när vi äntligen fick se ett eget riktigt bra powerplay när vi satte 1-2. Bra pucktempo, finessrikt och psykologiskt mål…trodde vi.

Sen kom det där 1-3 målet där vi lägger ut puck alldeles för dålig mitt i ett byte om mjukt spel framför mål gjorde att de fick det psykologiska målet innan paus och resten är ju historia.

Frågan är ju vilken gameplan vi egentligen hade? Vi blir totalt översköljda inledningsvis och frågan är om vi valde att ligga en bit ifrån vår markering för att ha mer manövreringsutrymme? Mot ett sånt här skridskostarkt lag måste man ligga tätt i ett igelkottliknande försvar och inte heller vara överkreativa i vårt anfallsspel. Å andra sidan har vi inte kunnat spela rak ishockey på hela säsongen och om det beror på spelsättet eller att vi faktiskt inte har speciellt bra skridskoåkare vete fan, men vårt lag känns helt felkomponerat tyvärr. Inga fysiskt spelande backar, men däremot väldigt långsamma dito, som vi såg på ett antal mål denna kväll. Forwards som gärna lägger en passning extra än tar ett skott. Ett obefintligt försvarsspel som match efter match sätter oss i märkliga underlägen som får konsekvenser under resten av matcherna. Sedan saknar ju laget helt ledargestalter. Inga generaler som tar tag i saker och ting. Man liksom bara hoppas att killen bredvid kanske fixar biffen. Fördelen med allt detta är att sportchef Daniel Johansson får maximalt med tid att bygga laget för den kommande säsongen, för det finns inget sportslig chans att vi spelare vidare efter den 28 februari, hur positivt vi ändå måste tänka.

Sen är det bra att man ber fansen om ursäkt efter matchen, som Kevin Lindskoug och Tommy Jonsson gjorde efter matchen.

kevin

Tyvärr når oss uppgifter under förmiddagen att Kevins val att lämna matchen inte berodde på de insläppta målen utan pga av den skada han dras med.

Nä, rätt skönt med ett uppehåll så man får tillbaka lusten för detta. Tänker ibland så här. Om jag var med i en kör exempelvis och likt Löven vara besviken 8 av 10 gånger, så besviken att man inte kan sova bra, skulle jag då gå tillbaka en gång till? Ändå står man där, år efter år. Det är märkligt, men det är väl så med en livslång kärlek?

4 thoughts on “Tankar efter en usel natt

 • 10 februari, 2016 kl. 13:22
  Permalänk

  Tar hellre en 7-2 torsk där vi är totalt överkörda än alla dessa uddamålsförluster samt strafftorskar. Då har jag svårare att sova. Sov ändå hyfsat inatt då jag insåg att säsongen är över.

  Svar
 • 10 februari, 2016 kl. 14:50
  Permalänk

  Hos mig väcktes kvalspöket! !

  Svar
  • 10 februari, 2016 kl. 21:00
   Permalänk

   Samma här, så här illa spel lär inte generera många poäng. Tänk om Haparanda vaknar till och tar ett par treor härnäst, då darrar det ännu mer… Ett negokval orkar jag inte med, vi vet alla allt för väl hur ett sånt kan se ut. Hemmamatcherna mot just dem och Skitvall kommer att vara direkt avgörande och totalt hälsoförstörande, innan dess Hästen. Vi har dessutom gnaget, Mora och gatsten if borta kvar, knappast en enda pinne att hämta där.

   Svar
 • 12 februari, 2016 kl. 21:05
  Permalänk

  Lövens förluster kan ingen utanför föreningen påverka i nämnvärd bemärkelse. Men man kan bidra med positiv energi som i viss mån och det kan bidra till vinster. Men släpp förlusterna eftersom man inte kan kämpa åt laget som åskådare. Jag sover aldrig dåligt men jag sover som ett barn vid vinst.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: