Tankar efter en roadtrip

Klockan 7.00 den 26/12 satte vi oss i bilen från Stöcke, var skönt att få komma iväg tidigt för att slippa allt för mycket trafik. Vi körde till Sollentuna där vi bodde en natt för att kunna dela upp körningen lite både för våran och Caspians skull. 60 mil om dagen är som ett max man orkar sitta/köra. Dagen efter mötte en vän upp oss i Sollentuna och vid 9.00 startade vi resan mot Karlskrona. Kom fram till hotellet vid 16.00.

Vi bodde under två nätter på First hotell JA, ett enkelt hotell som har många år på nacken, visst till viss del renoverat men trots det så kom det inte upp i standard, kändes litet och familjeägt vilket speglade av sig på frukost och service. Men det dög till ändamålet, att sova på. Tyvärr var Tv:n så liten och hade så dålig bild att JVM-matchen knappt gick att följa. Med facit i hand kanske man skulle bott en natt i Västervik istället, men när vi bokade så tänkte vi att det var skönt att slippa att byta boende varje dag.

Entrén till NKT-arena

På hotellet mötte vi upp ytterligare 2 lövare och begav oss till NKT Arena. Upplevelsen i NKT-arena blev 3 löv av 5 möjliga. Korven var god, hamburgaren på pressläktaren var mest lök, sambon tyckte dock den var god, annars bra service och trevligt och proffsigt bemötande. Arenan var ganska kall för att vara så ny, men det som drar ner betyget var den konstant galet höga ljudnivån på musik och speaker.

Matchen som sådan var väl att det var lite surt att det enbart blev 1 poäng, men bra stämning bland de ca 30 personerna på bortastå.

Klacken på plats i NKT

Dagen efter matchen besökte vi träningen. Alltid kul och se en arena utan evenemang och det var så mycket mer behagligt för öronen. En fin arena i grunden. En bra intervju med Fredrik Andersson blev resultatet av besöket.

Annars drog vi mest runt i Karlskrona, som är bra mycket mindre än jag trodde det skulle vara. Dock riktigt mysig stad som borde upplevas på sommaren. Vi shoppade också lite så vi skulle klara av den kalla hallen i Västervik, som vi varnats om av flera.

Dagen efter när vi checkat ut från hotellet rullade vi mot Västervik och tog ett matstopp i metropolen Oskarshamn. Vi anlände sen till Västervik redan kl. 16 så det blev att fördriva lite tid innan matchen.  

Västervik och Plivit Trade hallen lämnar mycket att önska. Hallen är till största del div1 mässig. Jag åt faktiskt inget i hallen så kan inte uttala mig om det. Blivit varnad att hallen skulle vara riktigt kall så klädde mig ordentligt, men den var inte alls så kall som exempelvis Kovlands ishall. Stundtals stod jag faktiskt och svettades. Blir dock enbart 1 löv av 5 då man knappt såg något från bortastå då allt speglade sig i plexit. Är dock få arenor som man kommer så nära isen som i denna arena. Men överblick över matchen var omöjligt att få från bortastå.

Caspian visar känslan rätt bra efter matchen mot Västervik och hur mycket vi såg framemot 90 mil hem.

Matchen känns lite grann som i Karlskrona, surt med bara en poäng, man borde kunnat stänga matchen vid ledning i sista perioden. Blev segdraget efter matchen då vi väntade länge för att gå göra en intervju.

Vi har totalt sett haft en bra roadtrip trots att man hade hoppats på lite mer poäng. Trevliga möten med både gamla å nya bekantskaper, men ska jag vara ärlig kändes inte de 90 milen hem så roliga. Vi var värda ett bättre öde och avslut på denna resa.

Efter matchen rullade bilen till Sollentuna för ytterligare en natts sömn innan de sista 60 milen hem påbörjades. Scandic star i Sollentuna var hotellet vi bodde på både på vägen ned och hem. Ett bra hotell men med lite väl hårda sängar. Dock skönt med familjerum så vi hade ett rum var, vi och Caspian. Poolen på hotellet var lite kall, men då vi hade både dusch och badkar på rummet gav det oss sköna bad ändå. Frukosten får betyget bra.

Får jag ge er något efter denna roadtrip så är det att våga. Visst det blev många mil och timmar i bil och med en 3 åring, men har man tid så är det enkelt att planera efter både sig själv och barnet. Det är värt så otroligt mycket att få göra dessa äventyr tillsammans. Inkludera era barn i era intressen och dörrar ni inte trodde fanns kan faktiskt öppna sig.

Roadtrip med barn kan vara rätt kul, bilden speglar glädjen inte bara vi utan också Caspian kände under denna resa.

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

2 thoughts on “Tankar efter en roadtrip

 • 2 januari, 2019 kl. 12:41
  Permalänk

  Kul att läsa. Blir det någon mer tripp tror ni?

  Svar
  • 2 januari, 2019 kl. 21:34
   Permalänk

   Ingen längre trip inplanerad i nuläget, men man ska aldrig säga aldrig. När det kommer till oss går det snabbt i svängarna. Men eftersom vi båda har heltidsjobb så är det inte så lätt att ta oss iväg på så mycket roadtrips som vi önskar. men vi får se, vi åker iaf ned till övik den 9:e /Sweetangel

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: