Tankar den gångna veckan

Det har hänt några saker den gångna veckan och här kommer mina tankar om dessa.

Igår signade vi Brian Cooper, senast i AIK. Utan att ha järnkoll på honom så ser jag det som en bra signing. Han visade bra egenskaper under sin tid i AIK och är övertygad att Per Kenttä har koll på honom, dels efter matchserien med Oskarshamn mot just AIK, men säkert även sin grundliga koll efter detta.

Bildresultat för brian cooper hockey

***

Anton Öhman valde alltså MODO istället för moderklubben Björklöven. Kan bara utgå ifrån att buden var närapå snarlika och att killen därmed ser sitt hockeyspelande som mer yrkesmässigt än att någonstans komma i närheten av det som benämns som klubbhjärta och vilja att ge tillbaka till klubben som fostrat honom. Valet är förstås honom helt fritt att göra, men att välja en tydlig rival och derbymotståndare kan bara skicka en signal.

***

Företagsutmaningen kring supporterspelaren 19/20. Bra initiativ och förhoppningsvis kommer summan i insamlingen att skjuta i höjden och ge Per Kenttä en bättre pott än som skrapades ihop under den gångna säsongen, som inte heller användes. Kan tyckas att ytterligare ca 280 000 kr kan tyckas lite när exempelvis AIK på kort tid fick ihop sina sex miljoner för sin ny emission, men samtidigt ska man komma ihåg att det är för en klubbs överlevnad där vi ju exempelvis fick ihop 14 miljoner 2010. I ekvationen kan man lägga in Vita Hästen som på kort tid försökt få in tre miljoner för att överleva och klara elitlicensen och med två dagar kvar av den insamlingen har man fått in…390 711 kr. Vi ska nog nå målet på 500 000 innan den 31 juli som är slutdatum (även om 321 182 anges som mål just nu) , men som också kan användas innan det datumet om då behövs.

Bloggen har och kommer jobba för att få stå för vår beskärda del, precis om vi gjorde med Brock Trotter (ca 35 000 kr) och Roope Talaja (ca 23 000 kr). Vi auktionerade nyss ut en signerad Per Kenttä som till slut gick för 780 vilket inbringade 744 kr till insamlingen efter frakt. Vi jobbar på andra idéer som ska kunna ge Per en utökat rörelsekapital. Självklart ska även alla NI göra det NI kan. Om inte skänka en slant, så sälj något via sociala medier och skänk överskottet till insamlingen. Ta ex din gamla halsduk som fick ge vika för den nya och låt en gammal spelare signa. Den går åt som smör i en mikrovågsugn. Tro mig.

HÄR kan ni för övrigt skänka pengar till insamlingen.

***

Annars smackade ju AIK in en trio på tryout, ett grepp som vi tyckte var ganska fräscht tänk av tidigare sportchef Grönberg, även om det då inte gav färdig frukt och något nye sportchefen Per Kenttä inte är så pigg på. Nåväl, AIK väljer att testa Alfons Malmström från Boden, Sebastian Frantz från Almtuna och Fabian Illestedt från Nybro. Tryout-kontrakten i AIK sträcker sig fram till 31 augusti.

***

Era tankar om ovanstående? Är Cooper ett namn som för Björklöven framåt? Är tacklingen av Cooper på bilen ovan bättre än den symmetriska vinkeln av de bägge klubborna eller är bara fotografen bättre än bägge spelarna? Kan man likt Anton Öhman välja rivalen före moderklubben? Är det där vi är idag? Når vi en halv miljon? Gör vi ens det? Är tryout bra eller anus? Tyck till….


6 thoughts on “Tankar den gångna veckan

 • 28 april, 2019 kl. 15:45
  Permalänk

  Anton Öhman vill vi varken se eller höra talas om i Björklövens tröja. Bra oavsett då det finns bra mycket bättre spelare. Dessutom vill man ha spelare som kämpar för klubbmärket……

  Svar
  • 28 april, 2019 kl. 18:19
   Permalänk

   Helt rätt Ska aldrig få bära Löven tröjan igen

   Svar
 • 28 april, 2019 kl. 17:14
  Permalänk

  Är Öhman nåt att ha? Platsar inte hos skånepågarna.

  Svar
 • 28 april, 2019 kl. 18:03
  Permalänk

  Håller med Mackan. Kan bara beklaga att han valde Modo. Var tydligen inte beredd offra en framtand för den klubb som fostrat honom. Kanske en tändvätska inför kommande derby om Messias K kan fylla på laget med spelare med stolthet och ,moral. En bristvara under förra säsongen plus även den innan.

  Svar
 • 29 april, 2019 kl. 10:48
  Permalänk

  Haha, bitterheten här är tragisk. Kappvänderiet går på högvarv!

  Självklart hade vi velat se Öhman i Löven men nu valde han ett alternativ som han tror är bättre för den egna utvecklingen och kan man anklaga honom för det? Tycker ni att Löven varit en bra station för spelarna senaste säsongerna? Som det sett ut ska vi vara glada att vi får spelare över huvud taget. En havererande klubb, underpresterande lag och snarare krig om att undvika nedflyttning än en topplacering.

  Jag tror att Öhmans val var enklare än vad vi vågar tro.

  Svar
  • 29 april, 2019 kl. 12:24
   Permalänk

   Löven har ju ändå skickat iväg spelare nu två säsonger i rad till toppligorna shl sm liiga osv så att snacka om att löven är en sämre utvecklingsklubb är ju bara skitsnack. Hade han haft hjärta för klubben hade han valt löven alla dagar i veckan men det verkar killen inte ha eller så ville kentää inte ha honom

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: