Tacklingen på #16 LEJ!

Den kändes mest lite onödig och respektlös i ett första skede, men efter matchen då jag hörde kommenterar från de som satt bra och såg hela situationen bra blev jag riktigt förbannad.

Johan Löf / AXELLÖF

Färdigjublat för denna säsong efter tacklingen i tisdags? Arkivfoto: AXELLÖF

På presskonferensen efteråt ville väl asscoach Åkerblom inte verka som en ”dålig förlorare” alternativt skylla på domaren och menade att ..”lite olyckligt” och ”förväntar sig nog ingen tackling”.. men sammanfattningen var att ”det är en ganska okej tackling”. Gästernas coach Per Kenttä och sin sida bjöd på veckans citat då han säger:

– Största problemet är att han far in i stolpen vid båset! /Per Kenttä, Asplöven

Njae, far in i stolpen vet jag inte.. det lät lite som när Kalle Ekelund fick Christians Berglund axel i huvudet (blind side, reds anm) och därefter straffades med åtta matchers avstängning.

Jag hoppas så klart inte Simon Olsson eller tror för den delen att han hade för avsikt att skada Lukas, men Simon bär ansvaret för tacklingen och den är sen, i ryggen på en icke puckförande och helt oförberedd Lukas. Otroligt fegt och sedan vet ju så klart Simon i vilket område de är även om han inte medvetet siktar mot stolpen så klart finns ju alltid risken att träffa där ändå.

Tacklingen, den HÄR, var helt klart värt mer än två minuter.. för Lukas del kostade den nu minst 27 matcher vad det verkar.

Sista budet i förrgår var ju både hjärnskakning och nyckelbensbrott. Det är ju helt åt helvete och inte alls bara olyckligt.

Vi kollade med Björklövens sportchef Dalle Johansson om de sett tacklingen i efterhand, ifall de anmält eller övervägt att anmäla incidenten och förklaringen kom väldigt snabbt. – Jodå, vi har sett tacklingen men kommer inte agera eller göra någon anmälan. Och på frågan varför ingen anmälan gjorts eller kommer göras fick vi följande svar: – Vi lämnar det till ansvariga som domare och disciplinnämnd.

Det finns väl lite kutym att klubbarna själva inte bör eller ska anmäla, fast i det här fallet när det förmodligen var så att domartrion helt missade situationen hade iaf bloggen gärna sett att Disciplinnämnden fått se incidenten. som sagt, värt så mycket mer än 2 min.

* * *

Hur tänker du som läsare, inte då specifikt kring denna situation och tacklingen.. hur Lotteri.. flåt.. Disciplinnämnden hade tänkt eller tyckt har vi ju ändå ingen aning. Men mer genrellt, borde eller ska klubbarna själva anmäla då inte domare eller övrig matchfunktionär som har den funktionen noterat situationen eller gjort anmälan..?

 

19 thoughts on “Tacklingen på #16 LEJ!

 • 26 november, 2015 kl. 16:14
  Permalänk

  Helt idiotisk tackling, borde ge många matchers avstängning. Hoppas nån anmäler det. Fan vad arg man blir då man ser den.

  Svar
 • 26 november, 2015 kl. 16:15
  Permalänk

  Solklart matchstraff men tror att domaren missade tacklingen. Jag håller inte med om att tacklingen är okej som assisterande tränaren sa. Han måste stå upp bättre för laget. Olsson hade möjlighet att inte tackla men gjorde det ändå i ryggen på Lukas!

  Svar
 • 26 november, 2015 kl. 16:52
  Permalänk

  Fan vad less man blir på den lilla dvärgen #27.

  Svar
 • 26 november, 2015 kl. 17:17
  Permalänk

  Det är en skandal att det inte anmäls med tanke på hur det såg ut. Dalle sjunker allt djupare i mina ögon

  Svar
 • 26 november, 2015 kl. 17:36
  Permalänk

  Anmäl!!! Fan har vi för ledare i klubben.

  Svar
 • 26 november, 2015 kl. 17:59
  Permalänk

  Nu när jag tittar på eran lilla snutt, så ser det inte alls bra ut. Det där är i min värld en avstängning i några matcher. Han måste väl för tusan se att stolpen är där. Mitt första intryck var att det var en olycka, men nu känns det nästan som en medveten ful grej.

  Svar
  • 26 november, 2015 kl. 18:23
   Permalänk

   Stolpe eller inte så är det en tackling i ryggen på en spelare som är i ett utsatt läge och tacklingen är högst medveten. Därav ska han stängas av ett par matcher

   Svar
 • 26 november, 2015 kl. 18:40
  Permalänk

  Avstängning, absolut. Men jag tycker det är rätt att vi inte anmäler. Det måste ju vara domarna som ska göra det. Visst kan väl dom kolla video i efterhand?

  Svar
 • 26 november, 2015 kl. 20:08
  Permalänk

  Om nu vem som helst kan anmäla så borde det ju vara anmält vid det här laget. Om inte från bloggen el fansen så åtminstonde från Lukas nära o kära.
  Såna här attacker måste bort, hade detta gällt Shl hade det varit i varenda blaska o hos Dn för länge sen.

  Svar
 • 26 november, 2015 kl. 21:06
  Permalänk

  Fega jäkla Löven.
  Skriv ett brev nu.
  Gör som Sundsvall.

  Ingen kommer tacka oss för att vi inte anmäler.
  HUR gör man för att anmäla?
  Trodde inte privata kunde det?

  Svar
  • 27 november, 2015 kl. 06:44
   Permalänk

   Ring till polishuset & fråga.

   Svar
   • 29 november, 2015 kl. 21:32
    Permalänk

    Hallå.
    Polishuset har inget med disiplinnämnden att göra.
    Sluta vara dryg om du inte har något vettigt att skriva.

    Svar
 • 26 november, 2015 kl. 21:12
  Permalänk

  Den var inte så ”utanför spelet” som jag uppfattade det under matchen men den är fortfarande väldigt sen.. Onödig och extremt ful. Oftast förespråkar jag fysisk hockey där man fullföljer tacklingar även om man spelar ifrån sig pucken. Men aldrig i ryggen! Incidenten ska dock bedömas utan skadeverkningar inblandat.

  Svar
 • 26 november, 2015 kl. 21:57
  Permalänk

  Kändes som att domaren inte riktigt hade grepp om matchen. Har han dömt på den här nivån tidigare?
  Tacklingen såg han inte, han blåste långt senare när LEJ såg överkörd ut.

  Apropå anmäla: Superfilmningen i slutet när VEJ åkte ut borde också rendera avstängning. Det var ju nån i HV71 som fick några matcher för en mindre uppenbar filmning. Vem granskar sånt här?

  Svar
 • 26 november, 2015 kl. 22:17
  Permalänk

  Som annan redan skrivit. Förbannat fegt och tamt av föreningen att inte anmäla detta. Det är faan inte ok.

  Svar
 • 27 november, 2015 kl. 01:15
  Permalänk

  Fegt och respektlöst. Åkerbloms kommentar fäster jag inte någon vikt vid. Men det är fult och han ser att stolpen är där men fullföljer tacklingen trots att han borde inse att det finns stor risk för att LEJ kommer att skadas. Men han kör bara på. Kanske siktar han på stolpen. Vill inte se idioten igen och det borde bli ett kännbart straff. Allt annat är ett skämt.

  Svar
 • 27 november, 2015 kl. 10:41
  Permalänk

  Tamt av Löven !
  ”Man vill ju inte vara den som är den…”

  Svar
 • 27 november, 2015 kl. 14:50
  Permalänk

  Tittar man på videon så är spelet om pucken över, olssons skridskoåkning visar det också, han är på väg ifrån lukas men ändrar sig i sista stund och väljer att tackla trots att han måste ha sett att han inte har pucken längre, tror inte olsson ville skada men spelar man i asplöven så tror jag att det är ett direktiv från båset att fullfölja o spela fysiskt i alla lägen, nu gick det över gränsen!

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: