T3 Center uppgraderas

Kära gamla ladan eller hallen har under årens lopp bytt namn rätt, eller egentligen väldigt många gånger. Sedan 2013 och fram t.o.m. minst 2018 (vk.se) går ladan numer under namnet T3 Center, men nu under silly season och inför kommande säsong pågår rätt stora förändringar i arenan så att vi till säsongen 16/17 får se ett T3 Center typ 2.0.

Sedan tidigare har man fixat plexiglasen vid avbytarbåsen så att plexit ”rundas av” in mot båsen.. Inte samma hårda kant eller någon halv-vaderad stolpe likt den som Asplövens Simon Olsson körde in #16 LEJ i så att nyckelbenet flög under föregående säsong. En klar förbättring som förhoppningsvis kan leda till färre skador. Hursom en förbättring.

Dessutom vet vi att Marklunds gamla jumbotron ska upp i taket innan säsongsstart, men det är väl just taket vi tänkte visa en del förändringar kring. Så här såg det ut när man började plocka bort innertaket:

T3 Center tak 1

..och vad är det då egentligen som är på gång i T3 Center? Ja, enligt signaturen ”hockey” på forumet GrönGult (nya tcim) blir det ett nytt innertak med återtagen takhöjd, i centrum blir det bl.a. ca 7 meter högre jämfört med tidigare. Dessutom blir det ny belysning över isen (led) som kommer att ha högre maxkapacitet och lägre förbrukningstal än den tidigare. Man kommer behålla limträbalkarna helt synliga och som det låter så skall dom bara behöva en rengöring för att se bra ut, ingen målning alltså. Däremot kommer ventilationstrummorna inte att flyttas. Sedan kommer graffitin ovanför ståplats H att målas över och den ”blädder skylt” som sitter strax bredvid plockas bort.

Andra förändringar som ligger i pipen..

Dels en utbyggnad (10 x 40 meter) i två plan på södra sidan med fyra omklädningsrum, domarrum, gym och förråd etc. på det nedre planet och möjligen någon slags servering samt kontors- eller kanslilokaler på det övre planet. Sedan ska det även finnas skisser på en ny entré. Det finns även planer på att lyfta läktarplanet på södra sidan även om det möjligen liger längre fram i tiden eller så blir det samtidigt som utbyggnaden, möjligen nästa sommar och i så fall först till kommande säsong.

..och hur ser det då ut i T3 Center i dag?

T3 Center tak 2

Bloggen tycker det ser skitcoolt ut och med en vassare jumbotron blir det knappast sämre heller.. Signaturen hockey menar att man håller tidsschemat även om han inte hade några exakta tidsaspekter på när jumbotronen ska upp eller när allt blir klart, men ”de håller tidsplanen och har tänkt ha semester i sommar”. När vi nu dessutom fått tillbaka de gröna byxorna, vantarna samt de gröna hjälmarna blir det riktigt bra i vinter. Inte säkert vi vinner alla matcher med alla spännande och lite oprövade förvärv, men förlorar vi så gör vi det iaf med stil, i våra egna färger och i en cool hemmaborg. Alltid något.

Vad säger du som läsare om uppgraderade T3 Center, fältet som vanligt fritt.

5 thoughts on “T3 Center uppgraderas

 • 6 maj, 2016 kl. 10:06
  Permalänk

  Kommer det bli lättare att surfa genom 3G/4G i arenan nu? Eller är det fortfarande ”blockerat” av materialet i taket?

  Svar
 • 6 maj, 2016 kl. 12:41
  Permalänk

  Synd att de inte höjde trumman längst upp på H då man skulle kunna få in ännu mer folk om alla kunde stå raklång upp.

  Svar
 • 6 maj, 2016 kl. 23:29
  Permalänk

  Snälla: byt det blå tyget på ventilationstrummorna till grönt gult vitt eller i värsta fall svart eller grått – men inte BLÅTT!!!!!!

  Svar
 • 7 maj, 2016 kl. 08:23
  Permalänk

  Lite flyghangarkänsla vilket är bra. Blir ju lite mer industri. Antar att det kommer spelas lite extra mycket Rammstein i vinter?
  Ladan blir Hangaren. Kanske man kan öppna i ändarna och ha en genomflygning av en spitfire under premiärmatchen med en touch n go på isen för att undvika nya megakuben. Vad tror ni?

  Svar
  • 8 maj, 2016 kl. 12:47
   Permalänk

   Du måste skämta:))

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: