SWE vs LAT!

Spekulationerna var heta och spretiga i går när det stod klart att antagonisterna Björklöven och Skellefteå kallat till en gemensam pressträff. Vad kunde vara på g och många var säkert rädda att rivaliteten klubbarna emellan på nåt sätt skulle riskeras. Samarbete på juniorsidan? Bara Skellefteå som elitsatsar på juniorerna eller kunde det vara något ytterligare utspel gällande framtida j-VM?

Beskedet att Tre Kronor inför VM laddar upp med ett dubbelmöte med Lettland i Skellefteå Kraft respektive Umeå Arena i vår var både överraskande men samtidigt mycket mycket glädjande. Att Skellefteå snabbt kommer på tal med sin nya fräscha Arena är inte så överraskande, men att Löven både vågar och vill och samtidigt ges chansen trots vår ..hmpf.. inte riktigt lika fina Arena känns mycket insprierande inför framiden.

Vad kan vi vänta oss den 1 april i vår då? Tja, senast kronorna var här och Schweiz gästade så var det som jag minns i alla fall en jämn och tuff match. Sedan känns det som att kronorna numera är rätt stärkt mot övriga valutor och de spelare som vill hugga på de sista platserna i en eventuell VM-trupp har i denna typ av matcher lite av en sista schans att kvalificera sig. Otroligt kul att det blir mot just Lettland dessutom.

Nu fick man i alla fall ytterligare en anledning att längta än mer efter hockeyn i vår. Tänk så mycket roligare april 2011 kommer bli kontra april 2010. Rafflande kvalserie för vårt grön-gula gäng blandat med en landskamp mot Lettland, djäklar vad kul! Känns som en tidig julklapp faktiskt, extra kul att få nåt man inte ens önskat sig eller drömt om.

0 thoughts on “SWE vs LAT!

 • 16 december, 2010 kl. 22:29
  Permalänk

  Rätt intressant att du skriver så. Jag vill inte vara för negativ men har du tänkt tanken att löven inte kvalificerar sig till kvalserien? Finns alltid en risk att åka ut i play off då det bara är bäst av tre. Då blir inte april 2011 det minsta rolig.

  Svar
 • 16 december, 2010 kl. 22:42
  Permalänk

  Svar till Hinken (2010-12-16 22:29)
  Visst tusan finns risken Hinken, men i dag och just nu vill jag vara positiv och bara försöka se möjligheter i stället. Nä, du har en poäng. Med ett brutalt magplask i playoff blir inte April riktigt lika munter, då hjälper det ens med en landskamp.. men jag ser trots allt hockeyfest i min kristallkula, magkänslan säger det samma.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: