Swanberg raljerar?

Sitter i lugnan ro och läser Umeåguiden och kommer till panelen, ni vet där tre personer får svara på tre frågor. Till min fasa sätter jag nästan bratvuchten i vrångstrupen när jag läser svaret TV4 Västerbottens Nyhetschef Peter Swanberg ger på frågan: Har du sett någon match i hockeyns division1? Och hur tror du det går Björklöven i jakten på en allsvensk plats?

Karln inleder att säga: Det är väl bara erkänna det måttliga intresset för division 1. What? Intresset för division 1 överlag i Norrland har aldrig varit större och det i stort sett enbart pga Björklöven. Publiksnittet har höjts markant och är i Umeå bättre än det var ifjol i Allsvenskan och det skrivs mer om division 1 än det någonsin gjort i Norrländska tidningar. Lägg där till storsatsningar söderöver och jag undrar vad Peter grundar sitt uttalande på? Bättre blir det inte när han fortsätter: Att det är illa ställt för Umeåhockeyn nationellt underströks definitivt i början av oktober när det stod klart att Björklöven inte ens är bästa "Löven". Haparandalaget Asplöven slog nämligen Umeås stolthet med 3-2.  Att Björklöven leder serien och ligger 5 poäng före Asplöven i tabellen betyder förstås bara en parentes i sammanhanget? Om vi ska hårddra Swanbergs resonemang och sandlådelogik, så vann vi ju som bekant över Luleå med 2-0 och de leder ju elitserien överlägset. Alltså borde väl Björklöven då vara …bäst i Sverige?

Det är egentligen bara tråkigt när en person i den positionen han har inte har större kunskap i det han uttalar sig om och än värre, tänk alla dom som läser hans svar och inte följer Björklövens förehavanden. De måste ju tro att det går skitdåligt för laget. Jag kräver definitivt inte att en nyhetsanställd ska ta Lövens parti, men visst ska de vara objektiva? Nä, sluta snacka om saker du inte har grepp om, Peter. Löven har aldrig mått så bra som just nu på mången år, även om det råkar vara i division 1. Planet är på väg att lyfta om inte fler måsar som Peter Swanberg sugs in i motorn.

0 thoughts on “Swanberg raljerar?

  • 31 oktober, 2010 kl. 11:39
    Permalänk

    E kar´n tokig, intresset har aldrig vart större! Vi måste ju hjälpa Löven upp i Allsvenska.

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: