Sviten är bruten!

På förhand var det en tuff match, men med tanke på de senaste resultaten hade man förväntat sig ett ruggigt revanschsuget gäng som bussat norrut för att utkräva hämnd i ett fullsatt Arena Polarica. En dålig förstaperiod påstås vara förklaringen, det som ororar mig är att spelet blivit sämre och sämre ju längre säsongen lidit. Klart en del kan förklaras av klar serieseger och många redan på förhand vunna matcher, men nu gäller det att brinna till och studsa upp igen.

Hellgren har pratat om stolthet att bära tröjan och att vissa spelare kommer att få ta konsekvenser av tidigare insatser. När man inte sett matchen känns det inte meningsfullt att orda så mycket mer. Det mest positiva var väl Kapten Rödskäggs fyra kassar och att Waldehagens streak fortsätter. Lite matchfakta och en intervju med Captain Red Beard.

+ + +

Hellgren vill ha laget klart så snabbt som möjligt.. någon som sätter emot på att det kommer en back i veckan?

0 thoughts on “Sviten är bruten!

 • 5 december, 2010 kl. 20:40
  Permalänk

  Tror en back kommer in i laget ganska snabbt, men vad som börjar oroa mig mer är de båda målvakterna, har känts tryggt tills de senaste veckorna. Antingen får inte målvakterna den hjälp som behövs för att mota bort skotten, eller så håller de inte högre klass. helt klart oroväckande…

  Svar
 • 6 december, 2010 kl. 01:04
  Permalänk

  Då förvärvningen påbörjades av sk. ”etablerade” spelare försvann gnistan i de unga, hungriga.. De som skulle utgöra de nya stommen i laget..
  Skamligt!
  Lite av tidigare års värvningsstrategi och vi ser ju hur det gick och vi ser resultaten nu de sista matcherna! Oorganiserat och ointresserat!
  Ska dessa nyförvärv vara triggningen av de unga, ser vi en tråkig tendens, men inte helt otippad. Sk. frälsare har vi sett komma till klubben förut och det har bara barkat åt h-e. Så, vi har nog bara sett början. Tyvärr! Så, here we go again!

  Svar
 • 6 december, 2010 kl. 20:59
  Permalänk

  Svar till Löve (2010-12-05 20:40)
  Svårt att säga gällande målvakterna Löve, de har ju aldrig satts på riktiga prov så vem vet ifall de håller? Jag tror oavsett att de insläppta kassarna är en kombination av svagt försvarsspel och i vart fall några tveksamma ingripanden från målvakterna.

  Det jag vill se främst är i varje fall en stor, stark, elak och hänsynslös back.

  Svar
 • 6 december, 2010 kl. 21:04
  Permalänk

  Svar till NiW (2010-12-06 01:04)
  Förstår din poäng NiW, men hoppas du har fel.. Det som oroar och förvånar mig är att ingen av de som är på gränsen har klivit fram och tagit ansvar. Nu har vi ju sex eller sju kedjor, så trots att många kommer bli utan tröja framöver eller ingen som klivit fram på allvar.

  Jag ser i alla fall inget fel på Jensas startegi med att bygga laget i två steg, vi hade absolut inte behövt ett annat lag i höst. Frågan är bara om vi kommer ha det laget i vår.. den som lever får se, men just nu fattas det några bitar.

  Sedan är det så klart ”laget” som måste göra det, ingen kan ensam vara frälsare.

  Svar
 • 9 december, 2010 kl. 00:20
  Permalänk

  Sandwich:
  Vet inte som du ser detta inlägg då tråden är ”gammal”. 🙂
  Jag hoppas jag också har fel, men det går inte att komma ifrån att den ”röda tråden” finns där.
  Hur många gånger har vi inte sett och blivit besvikna på ”de där med ansvar” har svikit? Herregud, värva gärna rutin, men dom ska inte glida in i femmorna på en räkmacka och peta undan de som verkligen har fajtats för en plats i A-laget. Dom ska finnas i båset för att stötta och vara back-up´s för de yngre. De yngre ska känna närvaron av att det finns stöttning, inte att det finns en stor chans att dom blir petade till….

  Svar
 • 9 december, 2010 kl. 00:27
  Permalänk

  … till en fördetting som bara glider in på ett flashigt namn. Var det inte så det var sagt, det nya Löven skall byggas från grunden! Jamen, gör det då.. Vad sjutton spelar det för roll om Björklöven får ännu en säsong i Div.1 med unga hungriga spelare än en massmedialt uppbåd i mars/april där alla återigen undrar hur det kan gå så fel med dessa rutinerade spelare. Vi har sett detta tillräckligt många gånger under årens lopp!!! Jag var vansinnigt nöjd med hur laget var på väg att utvecklas under hösten. Nu är jag långt ifrån lika säker längre. Tyvärr! Negativ? Ja, förmodligen.

  Svar
 • 9 december, 2010 kl. 07:33
  Permalänk

  Svar till NiW (2010-12-09 00:20)
  Klart vi håller koll på våra läsares kommentarer, även om tråden börjat bli gammal NiW..

  Klart som korvspad att vi tidigare om åren sett att de som var tänkt att bära laget svikit å det grövsta. Men i nuläget vill jag gärna se framåt och uppåt, tyvärr tror jag inte att varken stad eller fans tål särskilt många år i Div 1. Även om jag helst ser avancemang redan första året vore det kanske ingen katastrof om det tar ytterliagre en säsong.

  För min del kan det vara nya och unga Löven även med några äldre och rutinerade herrar. Fräsmt vill jag att det nya, ödmjuka och proffsiga ska visa..

  Svar
 • 9 december, 2010 kl. 07:46
  Permalänk

  Svar till NiW (2010-12-09 00:20)
  .. utanför rinken. Jag vill ha full koll på ekonomi, tydliga riktlinjer och en stor satsning på den egna ungdomshockeyn, därtill rimliga och realistiska affärsplaner. Just det sistnämnda kanske känns sådär just nu, men kan vi fokusera på de två första kan det ordna sig trots allt.

  Vad gäller svikande karaktärsspelare vill jag inte uttala mig ännu. Vår kaptan Kingen Johansson har nog varit lagets genomgående bästa back och den comebackande Öberg busspendlar dagligen till match och träning. jag tycker även han verkar vara den sm peppar och driver på mest i båste under match. Mycket lovande..

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: