Svintung förlust (uppdat)

Nu är det tungt att vara Lövare. Hur det då ska kännas för spelarna kan jag inte ens förnimma mig. Man vinner skotten med 48-26, men klarar inte av at peta in en enda puck. Jo, Rautio var bra, men Löven gör honom bra. Det var kanske en handfull av dessa skott som riktigt hotade. Om någon sen kan förklara hur puckuschlingen inte kan trilla dit NÅGON gång den dansat på mållinjen vore jag grymt tacksam. Trots detta kan vi inte skylla förlusten på otur eller en helt usel domare. Han var bra i två perioder, men vad hände i tredje? Blev det helt plötsligt VM-final då allt släpps? Nu fattade Oskarshamnsspelarna detta och inte vi ,för allt blev helt plötsligt tillåtet. Märkligt är bara förhuden.

Just powerplay är en rätt märkligt historia. Laget började ju så bra och känslan var inte OM utan NÄR ettan skulle komma. Efter första perioden var jag helt säker på seger. Frasen: Det här ordnar sig, gnagde i mitt huvud. Det är lugnt tänkte jag. Löven är uppe ur källaren. I andra så börjar dock känslan över gå i ett litet kanske och för varje missat PP växer min tvekan än större.

Vad jag för allt i världen inte kan förstå är vad Johan Svedberg har att göra på isen i PP?? Karln är riktigt bra defensivt men ska ABSOLUT inte ha puck. Hur många PP förstörde han genom att ta tokfel beslut? Mycket skott är säkert melodin i laget, men inte när laget formerar sig i zon. han vill ofta valla pucken i sargen om in mot mål, men alltid när ingen spelare är där. Spelförståelse bäste herr bläckfisk, spelförståelse. På träningen har skadade spelare grå mundering som betyder tacklingsfri. Svedberg borde ha en knallröd variant som betyder passningsfri. Nu kanske du tycker jag är orättvis och givetvis ska jag inte lasta hela förlusten på honom utan den ska skickas kollektivt. Oroväckande odck attt inte ens Jesse Schultz såg intresserad ut även om han i slutet vägrade byta i jakten på en kvitteringspuck. Hoppas Floberg hinner lära sig ta emot ett pass innan bussen går till Lycksele. Han hade å andra sidan bästa skottet i matchen, den i stolpen. Nu lär det väl å andra sidan bussen till Lycksele bli en förlängd variant hyrd av Ultra efter den här insatsen. Få kan kvittera ut godkänt. Galbraith är väl den ende.

Nu måste laget rannsaka sig själva och det rejält. Det är inte i försvaret det brister, det är i anfallsspelet. Hur det är möjligt att skjuta så många alibiskott på en match är näst intill rekord. Den tabellen måste vi leda i alla fall. Jag noterade att de skadade spelarna satt och ritade på taktiktavlan hela matchen och man kan ju vid sin gud hoppas att de hittade någon lösning på Lövens evinnerliga dåliga anfallsspel. Vi som fans får gråta i dagarna två och sen börja tagga upp för matchen mot Örebro på onsdag.

I morgon kanske det känns bättre, men NU är det tungt att vara Lövare.

och du som står där med repet… gör det inte. Det finns trots allt en morgondag. jag lovar.

!!! Till mig själv. Måste ha jobbat hårdare än många spelare i ivern att försöka online blogga. Återstår att se om det blir någon fler gång. MMS är ju inte gratis och av  VK får vi ju inte ett öre.

!! Galbraith. 96,2 % är en riktigt, riktigt bra siffra. Tyvärr hade Rautio 100 %

! Green Devils som aldrig ger upp.

?? Underhållningsvärdet. Kommer det någon publik till nästa match efter det här?

0 thoughts on “Svintung förlust (uppdat)

 • 18 oktober, 2009 kl. 19:20
  Permalänk

  När man kampas i bottenstriden och förlorar på detta sätt så efterliknar det strategierna i Slagschack

  Svar
 • 18 oktober, 2009 kl. 19:21
  Permalänk

  Alltså hur ids du sitta med mobilen och rapportera, när VK redan har direktrapportering?? Se matchen ist!

  Svar
 • 18 oktober, 2009 kl. 19:48
  Permalänk

  Det är aldrig så mörkt som just innan gryningen!

  Svar
 • 18 oktober, 2009 kl. 21:23
  Permalänk

  Ja, det är mycket konstigt att ni inte får betalt för bloggandet. Med tanke på hur mycket tid det tar så borde ”fruarna” mutas, och det kostar pengar. Vi borde få minst ett par nya skor vardera och kanske en romantisk weekend (pik till den som skrivit detta inlägg).

  Kanske vi kan lösa lövens förbannelse (att förlora) bara vi får lite shopping 😉
  Vågar ni låta bli??????

  Svar
 • 18 oktober, 2009 kl. 22:42
  Permalänk

  Svar till Sanna (2009-10-18 19:21)
  Vilken match? : ) Får man bara kläm på tekniken så kan man ju inta en annan vinkling på livebloggandet, eller hur? Det ena behöver ju inte utesluta det andra?

  Svar
 • 19 oktober, 2009 kl. 08:47
  Permalänk

  Också ett sätt att se på saken:
  – ”Märkligt är bara förhuden”

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: